حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامیصبح پنجشنبه در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان، این مجلس را استثنایی، بسیار مهم و تأثیرگذار در حال و آینده کشور خواندند و با تأکید بر ضرورت احساس مسئولیت مسئولان در قبال مردم به ویژه در مسائل معیشتی افزودند: باید با تلاش بیوقفه و عینی کردن آثار اقتصاد مقاومتی در زندگی مردم، حرکت پرافتخار چهار دهه اخیر را شتاب و رونق بیشتری بخشیم.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ضرورت عمق و کیفیت بیشتر فعالیتهای مجلس خبرگان با قرائت بخشی از فرمان معروف حضرت علی(ع) به مالک اشتر، افزودند: امیرمؤمنان در این بخش از فرمان خود تأکید دارند که مسئولین باید برای هر اقدام و سخن و حتی سکوت خود در برابر خداوند و مردم حجت داشته باشند و بتوانند پاسخگوی آن باشند.
ایشان گفتند: در کلام حضرت امیرالمؤمنین(ع)،علاوه بر لزوم داشتن حجت روشن مسئولان در برابر خداوند و مردم، تصریح شده است: “نحوه عملکرد مسئولان باید زمینهساز اعتماد و علاقه مردم به آنان شود و آثار اقدامات آنان بر روی زمین قابل مشاهده و ملموس باشد.”
رهبر انقلاب اسلامیخاطرنشان کردند: اگر احساس مسئولیت در مسئولان بهگونهای بود که آنان همواره دغدغه کار و تلاش و هدفگرایی و مجاهدت داشتند، نشان میدهد آنان در خطوط اصلی حکومت اسلامیحرکت میکنند، اما اگر برخلاف این بود باید بدانیم که از چارچوبهای حکومت اسلامیخارج شدهایم.
ایشان به یک نکته حاشیهای اشاره کردند و افزودند: برخی روشنفکرنمایان بهگونهای صحبت میکنند که گویا آموزههای غرب منشأ و مروج احساس مسئولیت در قبال مردم است،درحالیکه مسئولیت اجتماعی و احساس مسئولیت در قبال خداوند و مردم از مبانی اسلامیحکومت و معارف و مفاهیم قرآنی است.
رهبر انقلاب اسلامی، «احساس مسئولیتِ مسئولان» را موضوعی «فوری، ضروری و واجب» خواندند و گفتند: در قبال مسائل فرهنگی و معیشت مردم، به شدت مسئول هستیم و اگر حتی یک جوان مؤمن در اثر عملکرد ما خدای ناکرده از راه منحرف شود، ما مسئولیم.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به اختلافنظر و سلایق متفاوت در موضوعات اصلی کشور و امکان وجود استدلالهای گوناگون برای صاحبان هریک از دیدگاهها اشاره و خاطرنشان کردند: در چنین مواردی، راهحل، رجوع به مبانی و اصول و محکمات نظام اسلامیاست و اگر استدلال مطرحشده با اصول همخوانی داشت، صحیح است و در غیر این صورت، مردود خواهد بود.
ایشان با تأکید بر این که محکمات و اصول نظام اسلامیبه صورت مکرر در بیانات امام راحل آمده است، گفتند: تأکید همیشگی و فراوان من برای رجوع مسئولان، مردم و به ویژه جوانان به بیانات و وصیتنامه امام بزرگوار (رحمهالله) به همین علت است.
رهبر انقلاب اسلامی، «تحقق احکام اسلامیولو به صورت تدریجی»، «عقبنشینی نکردن از روند اجرای احکام اسلامی»، «مبارزه با استکبار و اعتماد نداشتن به آن» را از محکمات نظام اسلامیبرشمردند و گفتند: «مبارزه با استکبار و مقابله با استبداد بینالمللی و برتریجویی اهل کفر بر اهل ایمان»، از لوازم حتمیو بیچون وچرای نظام اسلامیاست.
رهبر انقلاب اسلامیافزودند: مبارزه فقط به معنای رویارویی نظامینیست،بلکه ابعاد و شیوههای گوناگون فرهنگی، فکری، سیاسی و امنیتی دارد.
«مردمگرایی و اعتماد به مردم»، «عدالتطلبی»، «ایستادگی در برابر ظلم و فساد» و «اعتمادبه نفسملی و عزت ملی» از دیگر مبانی و اصولی بودند که حضرت آیتالله خامنهای به آنها اشاره کردند و گفتند: «احساس سیادت فرهنگی» و «ذلیل نبودن در مقابل فرهنگ بیگانه» از دیگر مبانی و محکمات نظام است و ما نباید در فرهنگ، احساس ضعف و فرودستی کنیم بلکه باید همواره احساس برتری فرهنگی داشته باشیم.
حضرت آیتالله خامنهای حرکت جهادی در همه زمینهها ازجمله در عرصه علم و دانش را از دیگر مبانی نظام اسلامیدانستند و گفتند: «خودداری از گرایش به اشرافیگری» از دیگر محکمات نظام اسلامیاست، اما متأسفانه یکی از مشکلات امروز جامعه، گرایش به نمایش اشرافیگری حتی در طبقات متوسط و پایین در اثر عملکرد برخی مسئولان است. ایشان، «دلسوزی بسیار برای طبقات ضعیف» را از دیگر اصول نظام اسلامیبرشمردند و تأکید کردند: مهمترین وظیفه مجلس خبرگان، در درجه اول بررسی وجود صفات برشمرده شده در رهبری و همچنین استمرار آنهاست.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان، تکرار تعبیر «اقتصاد مقاومتی» را در بیان مسئولان، کارشناسان و صاحبنظران، نشانه پذیرش این چارچوب فکری برشمردند و افزودند: مهم این است که این چارچوب در عمل تحقق یابد.
ایشان با یادآوری این که در سال ۹۴ هم مساله اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرار گرفته بود، افزودند: چون آن سال، حرکت مطلوبی در عمل شکل نگرفت، سال ۹۵ را «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردیم.
رهبر انقلاب اسلامیافزودند: البته مسئولان دولتی کارهای قابل توجهی در این زمینه انجام دادهاند، اما این، فقط بخشی از کارهای لازم است.
ایشان خاطرنشان کردند: اگر همه کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و زندگی مردم شاهد بودیم.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: به رئیسجمهور محترم هم گفتهام که بیان شاخصهای کلان خوب است البته اگر آمارها قابل خدشه نباشد، اما بههرحال اینها در زندگی و معیشت مردم در کوتاهمدت و میانمدت اثر نمیگذارد.
رهبر انقلاب اسلامیبا تأکید بر این که راههایی برای اثرگذاری عینی در زندگی مردم وجود دارد، افزودند: شکایات مردم و دیدگاههای صاحبنظران به دست ما میرسد و باید در مسائلی نظیر تولید، اشتغال، از بین بردن رکود به معنای واقعی کلمه، قاچاق و واردات و صادرات بهگونهای عمل کرد که مردم تأثیر آن را در زندگی خود کاملاً احساس کنند، اما اکنون اینگونه نیست.
ایشان «جذب سرمایهگذاری خارجی» را اقدامیمثبت برشمردند اما افزودند: تاکنون میزان کمیاز توافقات خارجی محقق شده است، بنابراین نباید به امید و انتظار سرمایهگذاری آنها نشست، بلکه باید آن کاری را که خودمان میتوانیم، در داخل انجام دهیم.
ایشان در جمعبندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: اقتصاد مقاومتی با مبانی محکم فکری و نظری، تنها راه علاج مشکلات کشور است و باید اجرا شود.
بخش سوم سخنان رهبر انقلاب اسلامیدر جمع خبرگان منتخب ملت به تبیین چرایی و ابعاد مختلف دشمنی سلطهگران جهانی با نظام اسلامیاختصاص داشت.
ایشان «تلاش نظام اسلامیبرای تحقق اسلام ناب محمدی» و «حرکت عظیم و جهادی ملت به سمت آرمانها» را علت اصلی خصومت عمیق و همهجانبه مستکبران با جمهوری اسلامیخواندند و خاطرنشان کردند: آنها با حکومت روحانیان و اجرای ظواهر احکام اسلام مادام که با منافعشان تضادی نداشته باشد، مخالف نیستند و به همین علت با برخی کشورهای دارای این خصوصیات روابط حسنهای دارند.
رهبر انقلاب اسلامی، «نجات کشور از وابستگی به قدرتها» و «بسته شدن راه سوءاستفاده آنها» را از نتایج روند تدریجی تحقق اسلام ناب در ایران برشمردند و افزودند: همین الان نیز اگر اجازه دهیم آمریکاییها مثل دوران طاغوت، همهکاره ایران باشند و به آنها اعتماد کنیم، هیچ مشکلی با نام «جمهوری اسلامی» نخواهند داشت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مراتب مختلف خصومت جبهه زورگویان جهانی با ایران، افزودند: دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی، «نقد و تند و عملیاتی» است، اما برخی دیگر، به علت منافعشان، این دشمنی را در زبان و عمل چندان نشان نمیدهند.
رهبر انقلاب اسلامی، استناد به اطلاعات موثق، مسائل امنیتی و سیاسی، فشار شدید اقتصادی و هجوم وسیع اما بیسروصدا در عرصه فرهنگ را از محورهای اصلی طراحی و عملیات جبهه دشمن دانستند و افزودند: هدف اصلی آنها ناامید کردن مردم از نظام اسلامیو گرفتن این پشتوانه اساسی از مسئولان در ایستادگی مقابل دشمن است.
حضرت آیتالله خامنهای، «مقابله قوی، تهاجمیو متکی بر منطق» را راه اساسی خنثی کردن طرحها و توطئههای جبهه مستکبران خواندند و افزودند: باید در همه زمینهها ازجمله حقوق بشر، تروریسم و جنایات جنگی در مقابل غرب حالت هجومیداشته باشیم.
ایشان انتقادات شدید اخیر آمریکا از انتخابات در ایران را به سخره گرفتند و افزودند: آمریکاییها که با پلیدترین و ضدبشریترین رژیمهای منطقه همکاری دوستانه دارند و این افتضاح بزرگ را در انتخابات اخیرشان به راه انداختند، انتخابات ملت ایران را مورد هجوم و انتقاد قرار میدهند.
رهبر انقلاب اسلامیخاطرنشان کردند: با وجود هجوم بیوقفه همه ابرقدرتها و امپراتوری رسانهای صهیونیستها، ملت ایران پس از انقلاب در همه زمینهها به پیش رفته است.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: حتی در زمینه فرهنگ که با حساسیت و نگرانی و دغدغه بنده همراه است، به پیش رفتهایم و جوانان امروز با عمق بسیار بیشتر از جوانان اوایل انقلاب، آماده دفاع و جانفشانی در عرصههای مختلف هستند.
رهبر انقلاب اسلامی، عمق راهبردیِ عمیق و وسیع جمهوری اسلامیدر دنیا و بهخصوص در غرب آسیا را از مهمترین پیشرفتهای چهار دهه اخیر دانستند و خاطرنشان کردند: نفوذ روزافزون ایران و طرفداری ملتها از نظام اسلامی، عقبه مستحکم ماست و این واقعیت، آمریکاییها را عصبانی کرده و تحلیلگران آنها را به فکر چارهای برای مقابله با نفوذ روزافزون ایران انداخته است.
حضرت آیتالله خامنهای ، پیشرفتها و موفقیتها را نشانه الطاف الهی خواندند و مسئولان را به قدرشناسی این نعمات فراخواندند و تأکید کردند: عمل مسئولان به وظایف سنگین خود یعنی شکر واقعی این نعمات.
رهبر انقلاب اسلامیهمچنین در ابتدای سخنانشان با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها)، یاد و خاطره مرحوم آیت اللههاشمیرفسنجانی را گرامیداشتند و با اشاره به حضور فعال و اثرگذار ایشان در مجلس خبرگان از ابتدای تشکیل این مجلس، گفتند: مرحوم آقایهاشمیشخصیتی باارزش و از عناصر مؤثر در نظام جمهوری اسلامیبود و یاد این برادر عزیز از ذهن ما فراموش نمیشود.
حضرت آیتالله خامنهای، یاد و خاطره مرحوم آقای شاهرخی نماینده مجلس خبرگان در استان لرستان را هم گرامیداشتند.
ایشان به جانفشانی آتشنشانان فداکار هم اشاره کردند و افزودند: این انسانهای فداکار و عمدتاً جوان برای حفظ جان و مال مردم از جان خود گذشتند و وجود این روحیه نشان میدهد در شرایطی که چنین انسانها و روحیههایی کمیاب است، روحیه فداکاری در کشور و در میان جوانان آن همچنان زنده است.
رهبر انقلاب اسلامیهمچنین از رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان به دلیل فعال کردن کمیسیونهای این مجلس قدردانی کردند.
در ابتدای این دیدار، آیتالله جنتی رئیس مجلس خبرگان با قدردانی از مواضع راهگشای رهبر انقلاب اسلامیدر موقعیتهای حساس، گفت: خبرگان وظیفه خود میدانند که انقلابی فکر کنند، انقلابی بمانند و در مسیر انقلاب اسلامیحرکت کنند.
وی تأکید کرد: اعضای مجلس خبرگان درباره وضع فرهنگی، مساله فضای مجازی و به ویژه معیشت مردم و شرایط اقتصادی کشور دغدغه دارند.
آیتاللههاشمیشاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان هم با بیان این که دشمنان به دنبال ضربه زدن و تسلط بر انقلاب هستند، گفت: انقلاب اسلامیپس از رحلت امام خمینی (ره) اهداف و دستاوردهای خود و یکپارچگی و وحدت ملی را حفظ کرد و اقتدار و عزت بینظیری را در منطقه و دنیا برای ایران به همراه آورده است.
رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری صبح پنجشنبه قبل از دیدار با مقام معظم رهبری، با حضور در حرم مطهر امام خمینی، با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامیایران تجدید میثاق کردند.