جام جم آنلاين: دانشمندان «ام.آي.تي» نوعي «برگ» مصنوعي را توسعه داده اند که قادر است به تنهايي انرژي لازم براي سيستم گرمايشي يک خانه را توليد کند.
به گزارش مهر، گروهي از دانشمندان موسسه تکنولوژي ماساچوست (ام.آي.تي) به سرپرستي «دانيل نوسرا» که نتايج يافته هاي خود را در کنگره ملي انجمن شيمي آمريکا ارائه کرده اند اين برگ را ساخته اند.
اين پيل خورشيدي که شبيه به يک برگ طبيعي است در آينده مي تواند به طور خودکار انرژي الکتريکي توليد کند هدف از ايجاد اين برگ مصنوعي کمک به کشورهاي درحال توسعه است.
اين برگ که کمي بزرگتر از يک کارت اعتباري است مي تواند فرايند فوتوسنتز کلروفيلي گياهان را با تبديل نور خورشيد و آب به انرژي، بازسازي کند اما يک تفاوت بزرگ با برگ گياهان دارد.در حقيقت انرژي توليد شده توسط اين برگ مصنوعي 10 برابر بيشتر از انرژي است که در فرايند فوتوسنتز طبيعي به دست مي آيد.
اين اولين بار نيست که اختراعاتي از اين دست انجام مي شود. به طوريکه حدود 10 سال قبل، جان ترنر ، دانشمند لابراتوار ملي انرژي هاي تجديدپذير آمريکا در کلورادو اولين نمونه آزمايشي برگ مصنوعي را ايجاد کرد، اما هزينه اين برگ بسيار بالا و انرژي توليد شده توسط آن بسيار پايين بود.
اين درحالي است که برگ مصنوعي «ام.آي.تي» مي تواند با استفاده از کاتاليزورهايي چون نيکل و کبالت که در بازار فراوانند و قادرند واکنش هاي شيميايي را شتاب دهند، آب را به عناصر سازنده اش يعني اکسيژن و هيدروژن تجزيه کند.به محض اينکه اين عناصر از هم جدا شدند به يک پيل سوختي فرستاده مي شوند و براي توليد برق به کار مي روند.
اين دانشمندان تخمين زده اند که با کمتر از 4 ليتر آب، اين برگ مصنوعي مي تواند برق لازم براي گرم کردن يک خانه در يک کشور در حال توسعه را تامين کند.
نتايج آزمايشاتي که اين دانشمندان انجام دادند نشان مي دهد که اين برگ مصنوعي قادر است به مدت حداقل 45 ساعت بدون هيچ افت فعاليت به طور مداوم کار کند.
اين اختراع براي عرضه تجاري آماده است. به طوريکه شرکت «تاتا» ، غول خودروسازي هند توافقنامه اي را با محققان «ام.آي.تي» امضا کرده است که براساس آن ظرف 18 ماه آينده اين شرکت هندي يک ژنراتور کوچک برق به بزرگي موتور يخچال را توليد خواهد کرد.
اين ژنراتور قادر است فرايند فتوسنتز انجام شده در اين برگ را به انرژي برق قابل استفاده در خانه تبديل کند.