ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 8 فروردين 1390     |     کد : 17239

دوشنبه 8 فروردين 23 ربيع الثاني 28 مارس

وفات معتضد باللّه عباسى در سال 289 هجرى قمرى...

وفات معتضد باللّه عباسى در سال 289 هجرى قمرى
"احمد بن موفق بن متوكل عباسى"، معروف به "المعتضد بالله"، پس از وفات عمويش "معتمد عباسى"، به مقام خلافت نايل آمد.
وى، خليفه‏اى كوشا و باتدبير و در امر زمامدارى، كاردان و باگذشت بود.
معتضد به عنوان شانزدهمين خليفه عباسى، پس از استقرار در مقام خلافت، "عبيدالله بن سليمان" را به وزارت منصوب كرد و پس از وفات عبيدالله، فرزندش "قاسم بن عبيدالله" را به اين مقام برگزيد.
هم چنين، "ابواسحاق اسماعيل بن اسحاق ازدى" را كه مالكى مذهب بود، به قضاوت منصوب كرد و پس از وى، پسر عمويش "اسماعيل" را به اين مقام انتخاب نمود.
سرانجام در 47 سالگى، در 23 ربيع‏الثّانى، سال 289 قمرى، در بغداد بدرود حيات گفت.
معتضد عباسى با آل ابى طالب(ع) و علويان مهربان بود و متعرض آنان نمى‏شد و در مقابل، تلاش مى‏كرد كه به آنان خدمتى نمايد.
هم چنين، وى با بنى اميه بسيار دشمن بود و در سال 283 قمرى، دستور داد كه در منابر و سخنرانى‏ها، "معاوية بن ابى‏سفيان" و فرزندش "يزيد بن معاويه" را لعنت كنند و آن دو را به خاطر دشمنى با "اميرمؤمنان(ع) " و فرزندان گرامى‏اش، ناسزا گويند. اما وزيرش عبيدالله بن سليمان كه در باطن، ناصبى و دشمن اهل بيت )ع( بود، وى را از اين كار بازمى‏داشت و مى‏گفت كه اهل سنت، از سبّ و لعن معاويه ناراحت مى‏شوند و ممكن است عكس العمل منفى نشان داده و نظم خلافت را بر هم زنند.
معتضد، اعتنايى به گفتارش نكرد و دستور سب و لعن آن دو را صادر كرد.

خلافت مكتفى عباسى در سال 289 هجرى قمرى
على بن معتضد بن موفق بن متوكل عباسى، در رجب سال 264 قمرى از كنيزى رومى نژاد به نام "نشيج " به دنيا آمد و پس از درگذشت پدرش "معتضد عباسى"، در 23 ربيع الثانى سال 289 قمرى به خلافت رسيد و به "المكتفى بالله "معروف گرديد. وى، هفدهمين خليفه عباسيان بود .
مكتفى،درآغاز خلافتش "قاسم بن عبيدالله بن سليمان" را كه در زمان "معتضد عباسى"، مقام وزارت را در اختيار داشت، به اين مقام، ابقاء نمود ولى پس از مدتى، "عباس بن حسن بن ايوب" را به جاى وى منصوب كرد.
اما مقام قضاوت عاليه دستگاه خلافت را در عصر او، افراد ذيل بر عهده داشتند: يوسف بن يعقوب، محمد بن يوسف بن يعقوب، ابوخازم و عبدالله بن على بن أبى شوارب اموى.
مهم ترين رويداد عصر وى عبارت بوداز قيام فراگير قرمطيان به رهبرى
"ابوالقاسم قرمطى" در مناطقى از عراق و شام و درگيرى خونين آنان با سپاهيان خليفه، كه سرانجام ابوالقاسم قرمطى در نبرد با سپاهيان خليفه كشته شد و برادرش "ابوالحسن قرمطى"، رهبرى قرمطيان را بر عهده گرفت.
به هر روى، اين خليفه عباسى به مدت شش سال و شش ماه زمامدارى نمود و سرانجام در 31 سالگى، در هفدهم ذى قعده سال 259 قمرى بدرود حيات گفت. 

قيام مردم يزد به مناسبت اربعين شهداي تبريز
مردم تبريز به مناسبت اربعين شهداي قم در 29 بهمن مراسم باشكوهي برگزار كردند كه با حمله عمال و مزدوران شاه به فاجعه اي دردناكتر از فاجعه شهداي قم مبدل گشت. امام(ره) اعلام عزاي عمومي نموده و عيد 1357 ه.ش را تحريم فرمودند و ملت نيز به تأسي از رهبر مراسم عيد را برگزار نكرده و در ماتم شهدا نشستند تا اينكه چهلم شهداي تبريز(دهم فروردين) نزديك شد. با نزديك شدن چهلم شهداي تبريز جنبش مخصوصي در مردم ايجاد شد. مردم يزد از روز 8 فروردين دست به تظاهرات زدند.

درگذشت حجة الاسلام والمسلمين آل علي شاهرودي در سال1377هجري شمسي
حجة الاسلام والمسلمين آل علي شاهرودي عالم مبارز و مدرس بزرگ عصر حاضر در سال 1377هجري شمسي درگذشت. او درسال 1395هجري قمري به علت فشارحكومت بعث به ايرانيان مقيم عراق به كويت مهاجرت كرد و در اين كشور به تدريس و تأسيس مساجد و مدارس پرداخت و سرانجام درتهران درگذشت.

درگذشت لرتا هايراپتيان نخستين بانوي بازيگرايراني در سال1377هجري شمسي
لرتا هايراپتيان نخستين بانوي بازيگرايراني در سال1377هجري شمسي بدرود حيات گفت. او بيش از50سال عمرخود را در راه پيشرفت هنر نمايش در ايران وقف كرد و با همكاري همسرش عبدالحسين نوشين تئاترهاي فردوسي و سعدي را پايه گذاري كرد. «مستنطق، سرگذشت و شنل قرمزي» ازجمله كارهاي بانو لرتا هايراپتيان محسوب مي شود.

تشکیل كميسيون اقتصادي سازمان ملل متحد براي آسيا و خاور دور در سال1947ميلادي
كميسيون اقتصادي سازمان ملل متحد براي آسيا و خاور دور با علامت اختصاري اِكافه تشكيل شد. وظيفه اين سازمان رسيدگي به امور اقتصادي و نيازهاي اقتصادي كشورهاي عضو بود و اكافه مدتي پس ازتشكيل به كميسيون اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد براي آسيا و منطقه اقيانوس كبيرتبديل شد كه اختصاربه اِسكاپ مشهوراست. ازمهمترين وظايف اسكاپ ايجاد هماهنگي مشترك درجهت ارتقا وضعيت اقتصادي فرهنگي و اجتماعي كشورهاي عضواست. مركزاِسكاپ درشهربانكوك است. 


نوشته شده در   دوشنبه 8 فروردين 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode