ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 1 فروردين 1390     |     کد : 17009

دوشنبه 1 فروردين 16 ربيع الثاني 21 مارس

درگذشت « شيخ ابوالقاسم عبد الكريم بن هوازن قشيري» در سال 465 هجري قمري...

درگذشت « شيخ ابوالقاسم عبد الكريم بن هوازن قشيري» در سال 465 هجري قمري
« شيخ ابوالقاسم عبد الكريم بن هوازن قشيري» ملقب به زرين الاسلام و شيخ الاسلام و مشهور به استاد امام از فقيهان و عالمان جهان اسلام در سال 465 هجري قمري در نيشابور وفات يافت. او داماد و شاگرد عالم زمانه ابو علي دقاق بود و به عنوان فقيه و عالم خطه خراسان در ميان علما شهرت يافته بود. زين الاسلام در فقه، كلام ،تفسير و حديث تجربه فراوان داشت. از اين جهت وي را شيخ خراسان نيز لقب داده اند. او در اين منطقه شاگردان و پيروان بسياري داشت. ابو القاسم قشيري معاصر شيخ ابو سعيد ابوالخير بود. از اين رو شرح كارها و مراوده هاي اين 2 با يكديگر در كتاب اسرار التوحيد نيز آمده است. از زين الاسلام ترجمه ها و شرح هاي متعددي در زمينه تصوف و تأليفات در علم تفسير موجود است. اما معروفترين اثر بجاي مانده از وي رساله اي است بنام قشيريه كه كتابي جامع و كامل بشمار مي رود .گفتني است ابو القاسم قشيري پس از فوت در نيشابور در كنار مزار استادش ابوعلي دقاق به خاك سپرده شد.

سالروز مبارزه با پديده شوم تبعيض نژادي
واژه آپارتايد، آپارتهايت و يا آپارتهيت به معني جدايي و در اصطلاح مساوي وتبعيض نژادي و راسسيسم به معني نژاد پرستي مي باشد، اما امروزه يك واژه بين المللي شده كه عملاً به نژاد پرستي، تعصبات ناشي از رنگ پوست و اختلاف طبقاتي در يك جامعه اطلاق مي گردد. تبعيض نژادي عليرغم اينكه در دنياي پيشرفته امروز رواج كامل دارد اما از هيچ فلسفه و پايه علمي برخوردار نيست و اين را دانش امروز دريافته است. جمهوري اسلامي ايران فعاليتهاي زيادي عليه آپارتايد انجام داد كه از بارزترين آنها گشايش دفتر سازمان ((سوآپو)) در تهران بود كه به رهبري ((سام نجوما)) رهبر كشور نامبيا كه سرسختانه ترين مبارزه عليه آپارتايد را شروع كرده بود مي باشد. سرانجام پس از كوششهاي بسيار در 17 ژوئن 1991 پارلمان آفريقاي جنوبي پس از 43 سال قانون آپارتايد را لغو كرد.
اقدامات جمهورى اسلامى ايران عليه آپارتايد:
جمهورى اسلامى ايران از همان روزهاى اوليه پيروزى انقلاب به دستور مؤ كد حضرت امام خمينى ره بنيانگذار جمهورى اسلامى، با رژيم آپارتايد آفريقاى جنوبى قطع رابطه كرد و صدور نفت به اين كشور را ممنوع اعلام داشت و با كشورهاى خط مقدم جبهه رابطه سياسى برقرار كرد، در مجامع بين المللى از مردم مظلوم سياه آفريقاى جنوبى دفاع هم جانبه نمود كه بارزترين اين اقدامات گشايش دفتر سازمان سوآپو در تهران بود كه به رهبرى سام نجوما رهبر بوده مى باشد. مقامات جمهورى اسلامى ايران در ملاقاتهاى خود با سران كشورهاى آفريقايى همواره وجود آپارتايد در آفريقاى جنوبى را يك پديده منفور و محكوم اعلام داشتند تا سرانجام حكومت نژادپرست آفريقاى جنوبى با تلاشهاى جانفرساى نلسون ماندلا رهبر كنگره ملى آفريقا سرنگون شد و دولتى به رهبرى وى در آن كشور به وجود آمد و سام نجوما نيز كشور نامبيا را از آپارتايد نجات داد.

آغاز مخالفت های کلنل فضل الله خان آق اِولي برای انعقاد قرارداد ننگین 1919 در سال 1299هجري شمسي
كلنل فضل الله خان آق اِولي از افسران بلند پايه ژاندرمري بعد از انقعاد قرارداد ننگين 1919 و تشكيل كميسيوني در ارتش كه متضمن تحت الحمايگي ايران بدست انگليس بود بشدت مخالفت خود را اعلام كرد و ادامه زندگي را براي خود نا ممكن دانست. او همواره استقلال و تماميت ارضي كشورش را مد نظر داشت و تحت سلطه بيگانه بودن را ننگ مي دانست از اين رو در كميسيوني كه براي مطالعه وضيعت ارتش در تهران تشكيل شد ه بود با توجه به سمتي كه داشت بسيار تلاش كرد كه افسران ايراني ارتش شأن خود را حفظ كنند و از بيگانه دستور نگيرند؛ اما چون به هدف خود دست نيافت خود را از بين برد. پس از مرگ كلنل كميسيون ياد شده بي نتيجه تعطيل شد و دولت قوام نيز سقوط كرد.

تبدیل پول ایران از قران به ریال در سال1311 هجري شمسي
واحد پول ايران در سال1311 هجري شمسي از قران به ريال تبديل شد و بانك ملي ايران اسكناسهاي جديد در سراسر كشور توزيع كرد. اسكناس بانك ملي در قطعات 5،10،20،100 و1000 ريالي چاپ مي شود.

درگذشت مرتضی محجوبی از هنرمندان عرصه موسیقی در سال 1344 هجري شمسي
مرتضي محجوبي از هنر مردان عرصه موسيقي كشور مان و از استادان و نوازنده پيانو در سال 1344 هجري شمسي در شصت و پنج سالگي بدرود حيات گفت اهميت كار استاد محجوبي در اين بود كه با ساز غير ايراني، موسيقي ايراني را به زيبايي مي نواخت و تأثير ساز اصيل و ايراني را در شنوده بجاي مي گذاشت. محجوبي درآثار خويش همواره كارهاي قدما را مد نظر داشت و آنها را بصورت جامع تري ارائه مي‎كرد. استاد محجوبي سالها با راديو صميمانه همكاري كرد كه آثار جاويدان از اين همكاري باقيست.

آغاز عملیات فتح المبین در سال 1361 هجري شمسي
عمليات فتح المبين با رمز يا زهرا (س) در سال 1361 هجري شمسي در منطقه عملياتي غرب دزفول و شوش آغاز شد. در اين عمليات نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي، سپاه پاسداران انفلاب اسلامي، نيرو هاي بسيج مردمي و نيروي هوايي با هماهنگي يكديگر در مقابل دشمن ايستادند. عمليات فتح المبين در آن مقطع خاص ازجنگ تحميلي اعتبار نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران را در جهان افزايش داد و بار ديگر ناظران سياسي را درتجديد نظر در ارزيابي هاي خود درباره ايران اسلامي وادار كرد. در اين عمليات ظفرمندانه ضمن آزاد سازي جادها و ارتفاعات سوق الجيشي،. شهرهاي دزفول، انديمشك و شوش از تير رس دشمن بعثي خارج شد و بيش از 25000 تن از افراد دشمن كشته و 15000تن اسير شدند.

تولد «يوهان سباستيان» باخ موسيقيدان بزرگ آلماني در سال 1658 ميلادي
«يوهان سباستيان» باخ موسيقيدان بزرگ آلماني در اين كشور متولد شد . پدر باخ نيز موسيقيدان بود و از نوازندگان دربار بود. خانواده باخ جملگي اهل هنر بويژه موسيقي بودند . او در چنين محيطي پرورش يافت و از نوابغ موسيقي جهان شد. از مشهورترين آثار باخ «آهنگ غروب، صحرا نشينها و بيا اي مسيح » را مي توان بر شمرد .

اعلام رسمی نظام جمهوري پاكستان در سال 1956 ميلادي
نظام جمهوري پاكستان بطور رسمي اعلام شد و اسكندر ميرزا از رجال سياسي اين كشور در سمت نخستين رييس جمهوري پاكستان اين مسئوليت را بعهده گرفت . پس ايجاد دو كشور هندوساتن وپاكستان در اوت سال 1947 ميادي پاكستان بصورت فرمانداري كل اداره مي شد اما در چنين روزي پاكستان نظام جمهوري اعلام كرد . 


نوشته شده در   دوشنبه 1 فروردين 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode