جام جم آنلاين: فضاپيماي «مسنجر» ناسا براي نخستين بار در تاريخ فضاپيماها توانست با موفقيت به مدار اطراف سياره عطارد وارد شود.
به گزارش ايسنا، فضاپيماي مسنجر روز پنجشنبه پس از طي 600/785/885/7 كيلومتر مسافت در مدت نزديك به شش سال و نيم وارد مدار سياره عطارد شد. اين اولين باري است كه يك فضاپيما چنين مرحله برجستهاي از مهندسي و علم را در درونيترين سياره منظومه شمسي به انجام ميرساند.
اين فضاپيما قرار است از روز چهارم آوريل در فاصله 195 كيلومتري سطح عطارد پرواز كرده و براي يك سال، تمام سياره را كاوش كند.
از مهمرين برنامههاي اين فضاپيما تحقيق در مورد ميدان مغناطيسي عطارد و بررسي وجود يخ در چاله هميشه تاريك و منجمد آن است كه در نزديكي قطب سياره قرار دارد. اگر اين برنامهها درست پيش نرود به احتمال زياد اين فضاپيماي 446 ميليون دلاري از مدار عطارد خارج شده و در مدار خورشيد قرار خواهد گرفت.
سياره عطارد كه نزديكترين سياره به خورشيد است از شرايط آب و هوايي بسياري سختي براي تحقيق و بررسي علمي برخوردار است. دماي سطح آن ميتواند سرب را ذوب كند.
مسنجر در حال حاضر در فاصله 46 ميليون كيلومتري خورشيد و 155 ميليون كيلومتري زمين قرار دارد.
نزديكي بيش از حد سياره عطارد به خورشيد به اين معني است كه در نواحي استوايي بخش رو به خورشيد دمايي بيش از 600 درجه سانتيگراد حاكم است. اين درحالياست كه دانشمندان بر اين باورند كه ممكن است در قطبهاي قسمت هميشه در سايه اين سياره يخ آب وجود داشته باشد.
جرم سياره عطارد به رغم اندازه آن به حدي زياد است كه به نظر مي رسد بيش از دوسوم حجم آن از تركيب آهن و فلز ساخته شده باشد.
اين سياره همچنين برخلاف سيارات زحل و مريخ از يك ميدان مغناطيسي برخوردار است.
سازمانهاي فضايي اروپا و چين نيز قرار است در همين دهه فضاپيماهايي به اين سياره ارسال كنند.