ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 دي 1403
چهارشنبه 26 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 18 اسفند 1389     |     کد : 16503

طراحي سيستم دارو رساني نانويي ضد سرطان

محققان دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران موفق به تهيه نانولوله‌هاي چند لايه‌اي شدند كه به كمك آن مي‌توان سيستم جديد و كارآمد دارو رساني را طراحي كرد و كارايي داروهاي ضد سرطان را افزايش داد.

جام جم آنلاين: محققان دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران موفق به تهيه نانولوله‌هاي چند لايه‌اي شدند كه به كمك آن مي‌توان سيستم جديد و كارآمد دارو رساني را طراحي كرد و كارايي داروهاي ضد سرطان را افزايش داد.
دكتر فاطمه اطيابي از محققان اين طرح در گفتگو با ايسنا اظهار كرد: تهيه يك سيستم جديد و كارآمد دارورساني، در اصلاح، بهبود و افزايش كارايي بسياري از مواد فعال فارماكولوژي از جمله بسياري از انواع داروها از اساسي‌ترين و مهمترين اولويت‌هاي تحقيقاتي و نيازهاي درماني است.

به گفته اين محقق ، نانولوله‌هاي كربني جزيي از جديدترين مواد و ابزاري هستند كه براي انتقال و تجمع مولكول‌ها و يا به عبارت ديگر دارو رساني كنترل شده، مورد توجه قرار گرفته است.

اطيابي اضافه كرد: يكي از مهمترين مزاياي نانولوله‌ها فعال‌سازي آنها با گروه‌هايي است كه خصوصيت جديدي به آنها مي‌دهد ؛ بطوريكه به راحتي در محيط بيولوژيكي قابليت استفاده پيدا مي‌كنند.

وي با بيان اين كه نانولوله‌هاي كربن قابليت خوبي براي نگهداري گروه‌هاي فعال مانند پپتيدهاي فعال، پروتئين‌ها و اسيدهاي نوكلئيك دارند ، تصريح كرد: به همين دليل نانولوله‌هاي كربني، ‌حامل مناسبي براي انتقال مواد فعال به سلول‌ها و بافت‌ها هستند. نانولوله‌هايي كه سطح آنها اصلاح شده است ، سميت كمي داشته و سيستم‌هاي ايمني را فعال مي‌كنند و به راحتي از سدهاي سلولي به صورت دست نخورده و بسته‌اي كامل، جذب مي‌شوند، بدون اين كه باعث مرگ سلول شوند.

برگزيده دوازدهمين جشنواره ابن سينا كه موفق به توليد نانولوله چند لايه‌اي به عنوان حامل دارورساني داروهاي ضد سرطان شده است ، گفت: در اين طرح ابتدا سطح نانولوله‌ها فعال شده و پلي سيتريك اسيد به آنها متصل شد. اين عمل باعث افزايش حلاليت نانولوله در محيط بيولوژيك مي‌شود و شرايط را براي اتصال مواد فعال و داروها به آن فراهم مي‌كند.

وي خاطرنشان كرد: سپس داروي ضد سرطان «پكلي تكسل» از طريق اتصال آنتي استري به نانولوله‌هاي فعال شده متصل شد و در محيط برون‌تن و درون تن مورد مطالعه قرار گرفت. اين سيستم در محيط برون تن خصوصيات مناسب از جمله زيست سازگاري و ورود به سلول در مطالعات كشت سلولي را نشان داد.

اطيابي افزود: در مطالعات درون تن، نانولوله‌هاي فعال شده و حاوي داروي ضد سرطان توزيع مناسبي داشته و توانست يكي از اهداف سيستم‌هاي دارورساني ضد سرطان كه افزايش اقامت دارو در جريان عمومي خون است را برآورده كند.

اين برگزيده دوازدهمين جشنواره ابن سينا يكي از مهمترين دستاوردهاي اين سيستم را قابليت متوقف و كوچك كردن تومور ايجاد شده در حيوان و در محيط برون تن عنوان و خاطرنشان كرد: اين سيستم مي‌تواند نقطه اميدي براي بهبود و افزايش كارايي داروهاي آنتي كنسر در درمان سرطان باشد.


نوشته شده در   چهارشنبه 18 اسفند 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode