جام جم آنلاين: گروهي سه نفره از دانشمندان عرصه خورشيد اعلام کردند راز محو شدن لکه هاي خورشيدي را فاش کرده اند. پديده ناپديد شدن لکه هاي خورشيدي بيش از دو قرن است که ذهن اخترفيزيکدان هاي سراسر جهان را به خود مشغول کرده است.
به گزارش ايرنا، اين مطالعه نشان مي دهد که ميدان هاي مغناطيسي ضعيف غيرعادي بر روي خورشيد با فعاليت کاهش يافته خورشيدي، همراه شده و موجب ناپديد شدن لکه هاي خورشيدي شده اند.
بر اساس اعلام ناسا ، برخي از اين لکه هاي خورشيدي 49 هزار مايل وسعت دارند و در واقع فعاليت مغناطيسي و يا توفان هاي شديد بر روي سطح خورشيد موجب شکل گيري اين لکه ها مي شود.
لکه هاي خورشيدي اغلب ذراتي را به فضا متساطع مي کنند که به آنها شعله هاي خورشيدي مي گويند.
لکه هاي خورشيدي از سال 2008 تا 2010 در يک رويداد نادر که نخستين بار در سال 1810 گزارش شده بود، ناپديد شدند.
اگرچه دانشمندان مي دانند که خورشيد در يک چرخه يازده ساله به طور منظم داراي فعاليت زياد و اندک بوده، اما ناپديد شدن لکه هاي خورشيدي براي يک دوره طولاني خيلي رايج نبوده است.
پيت مارتنز از دانشگاه مونتانا و يکي از اين سه دانشمند گفت : شناخت لکه هاي خورشيدي از آن جهت اهميت دارند که فعاليت هاي خورشيدي وضعيت آب و هوايي فضا را تحت تاثير قرار مي دهند که آن نيز بر فناوري هاي فضايي و زمين موثر است.
به عنوان مثال، دانشمندان مي گويند نبود لکه هاي خورشيدي در سال 2009 موجب شد پرتوهاي کيهاني به موشک هاي فضايي برخورد کنند. قرار گرفتن در معرض چنين پرتوهاي پرانرژي مي تواند براي فضانوردان و خلبانان که قادر هستند در برابر شعله هاي خورشيدي از خود محافظت کنند اما مقاومتي در برابر پرتوهاي کيهاني ندارند، بسيار خطرناک باشد.