شخصيتهاي زيادي داشتيم كه به طور جدي سرخورده از دين بودند كه يكي از شاخصترين آنها مرحوم جلال آلاحمد بود، ولي اين فرد در برخورد با مرحوم طالقاني و دريافت پاسخ بسياري از شبهات خود توسط ايشان به راه راست آمد به طوري كه به حج رفت و نماز ميخواند.
مدير مسوول روزنامه اطلاعات با اشاره به تفاسير نوگرايانه آيتالله طالقاني از قرآن گفت: مرحوم طالقاني در مورد قرآن بسيار كار كرده بود و از اين نظر به نسل نوجوي آن زمان خدمت زيادي كرد.
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمود دعايي در همايش نكوداشت يكصدمين سالروز ميلاد آيتالله طالقاني اظهار كرد: بسياري از كژانديشان، ملحدان يا ماركسيستها در برخورد با آيتالله طالقاني چارهاي جز اداي احترام و ادب نداشتند.
وي اضافه كرد: شخصيتهاي زيادي داشتيم كه به طور جدي سرخورده از دين بودند كه يكي از شاخصترين آنها مرحوم جلال آلاحمد بود، ولي اين فرد در برخورد با مرحوم طالقاني و دريافت پاسخ بسياري از شبهات خود توسط ايشان به راه راست آمد به طوري كه به حج رفت و نماز ميخواند.
مدير مسوول روزنامه اطلاعات با اشاره به خاطرهاي از مرحوم طالقاني مبني بر پناه دادن وي به يكي از زندانبانهاي سابق خود گفت: در دوران پس از انقلاب كدام شخصيت را سراغ داريد كه زندانبانش به او اميد ببندد؟ آقاي طالقاني شفاعت زندانبان خود را كرد و البته كم نبودند امثال آن شخص كه در خانه امن مرحوم طالقاني پناه گرفتند.
دعايي در ادامه گفت: در اول انقلاب بسياري از افراد از وضعيت زندانها و دادگاهها ناراضي بودند و ميگفتند چرا دادگاهها قاطعيت ندارند و انقلابي عمل نميكنند. برخي از آنها اين مساله را با آقاي طالقاني در ميان گذاشتند كه ايشان برآشفتند و بسيار از آنها انتقاد كردند و گفتند چرا اينطور حرف ميزنيد، چرا فلاني اعدام شد، يا فلان كس زنداني شده است؟ آنها به آيتالله طالقاني گفتند كه اين كارها به حكم حاكم شرع انجام شده است و آقاي طالقاني پرسيد كدام حاكم شرع؟ آنها گفتند آقاي خلخالي. مرحوم طالقاني خنديد و گفت من آقاي خلخالي را ميشناسم؛ ايشان عادل است ولي متعادل نيست.
به گزارش ايسنا، وي در بخشهايي از سخنان كوتاه خود به بيان خاطرات مختلفي از دوران حيات مرحوم آيتالله طالقاني و مبارزات ايشان پرداخت.