سلامت نیوز :مواد غذایی چرب، شور و شیرین به سلامتی ضرر می زند و مصرف بعضی از مواد غذایی مانند انواع تنقلات تنها شكم را پر كرده و عملاً نیازهای غذایی ما را برآورده نمی كنند.
دكتر فروزان صالحی، كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: از دو جنبه می توان سالم بودن مواد غذایی را مورد بررسی قرار داد. مواد غذایی باید به دور از میكروب و آلودگی ها بوده و اگر به صورت بسته بندی هستند مانند كیك، شیر باید در هنگام خرید به پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا آن ها توجه كرد و اگر بسته بندی نیست مثل میوه و سبزی باید توجه كنند كه ضد عفونی شده باشند.
وی با بیان این كه برای سلامتی باید از همه گروه های غذایی به اندازه كافی مصرف كرد افزود: افراد حتماً باید از گروه سبزیجات استفاده كرده و شیر و لبنیات مثل كره ماست و پنیر را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
دكتر صالحی افزود: به دلیل این كه علت چاقی دریافت انرژی بیش از حد نیاز است اگر افراد بتوانند انرژیی كه بیش از حد بدست آمده را از دست بدهند، سبب می شود كه چاق نباشند. در واقع ورزش از همین طریق سبب كم شدن وزن و جلوگیری از چاقی می شود.
به گفته این كارشناس تغذیه، انجام فعالیت بدنی و ورزش هایی مثل دویدن، دوچرخه سواری، شنا و همچنین خوردن غذاها به اندازه كافی، باعث می شود كه افراد همیشه سالم و تندرست باشند.
وی درباره عادت پرخوری گفت: به خوردن بیش از حد غذا در یك وعده غذایی و یا در طول یك روز، پرخوری گفته می شود. بعضی اوقات كودكان به دلیل استرسی كه دارند بیشتر از نیاز بدنشان غذا خورده و خودشان متوجه این موضوع نمی شوند و اگر به صورت یك عادت در بیاید خطرناك است و در نهایت منجر به چاقی می شود.
دكتر صالحی تصریح كرد: بهتر است افراد به جای كم خوردن، صحیح خوردن را آموزش ببینند. بچه ها نیاز به سه وعده غذایی (صبحانه، ناهار و شام) و دو میان وعده (بین صبحانه و ناهار و بین ناهار و شام) دارند. لازم نیست این وعده ها حذف شود بلكه باید در این وعده ها از مواد غذایی مناسب استفاده شود تا همان طور كه مواد مغذی مورد نیاز مثل پروتئین، ویتامین ها به بدن می رسد، بدن بیش از حد انرژی دریافت نكند.