ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 دي 1403
چهارشنبه 26 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 27 بهمن 1389     |     کد : 15573

ساعت مچی که زمان 37شهر را یک‌جا نشان می‌دهد

این ساعت زیبا و خودکوک که از طلای صورتی 18 عیار ساخته شده، زمان را در 37 شهر بزرگ جهان، به شکل همزمان نشان می دهد. چرخ دنده ها در هر ساعت 28800 ارتعاش ایجاد می‌کنند تا زمان را کالیبره کنند.

این ساعت زیبا و خودکوک که از طلای صورتی 18 عیار ساخته شده، زمان را در 37 شهر بزرگ جهان، به شکل همزمان نشان می دهد. چرخ دنده ها در هر ساعت 28800 ارتعاش ایجاد می‌کنند تا زمان را کالیبره کنند.

بیش از 255 سال است که شرکت Vacheron Constantin در ژنو، سوئیس، بی‌وقفه به ساخت ساعت‌های گوناگون پرداخته است. در میان ساعت‌هایی که حدود 90 سال پیش تاکنون توسط این شرکت ساخته شده‌اند، می‌توان ساعت‌هایی را یافت که زمان دقیق را در تعدادی از مناطق جهان به شکل همزمان نشان می‌دهند. این ساعت استثنایی خودکوک با 37 منطقه زمانی -شامل شهرهایی مانند تهران که اختلاف نیم یا ربع‌ساعتی با ساعت جهانی دارند- و ساختاری پیچیده که از طلای صورتی ساخته شده، تازه‌ترین تلاش Vacheron Constantin در این زمینه است.

این شرکت در سال 1755 آغاز به کار کرد و در اولین دهه‌های قرن نوزدهم موفق شد محصولاتش را در ایالات متحده و چین به فروش برساند. با تعریف 24 منطقه زمانی در سراسر جهان و انتخاب گرینویچ به عنوان مبداء در سال 1884 ایده ساخت ساعت‌هایی که زمان را در بزرگترین شهرهای جهان به دقت و همزمان نشان دهند، توسط بهترین ساعت‌سازان Vacheron Constantin مطرح شد. این ساعت‌ها می‌توانستند برای مسافرانی که مرزها را پشت سر می‌گذاشتند و با کشتی یا راه‌آهن به دیگر نقاط جهان سفر می‌کردند، بسیارمفید باشند.

به گزارش گیزمگ، ساعت جدید Vacheron Constantin که زمان در 37 منطقه مختلف جهان را به شکل همزمان نشان می‌دهد، تازه‌ترین نمونه از این ساعت‌ها است. اولین نمونه از ساعت‌هایی با مناطق زمانی گوناگون در سال 1932 توسط همین شرکت ساخته شده است. این ساعت که 24 منطقه زمانی گوناگون را پوشش می‌داده، شامل صفحه اصلی و دیسک گردانی بوده که روی صفحه اولیه حرکت می‌کرده و زمان در شهرهای گوناگون را نشان می‌داده است.

پس از آن ساعت‌هایی ساخته شدند که زمان در 31 شهر بزرگ جهان را همزمان نشان می‌دادند و مدتی بعد جای آنها را ساعت‌هایی گرفتند که زمان را در 30 شهر بزرگ منهای قاهره نشان می‌دادند.

در سال‌های بعد شش نمونه ساعت رومیزی ساخته شدند که صفحه متحرک داشتند و می‌توانستند زمان در 67 نقطه مختلف زمین را همراه با اعلام روز و شب در تابستان و زمستان پاریس نشان دهند. پس از آنها ساعت‌هایی ساخته شدند که می‌توانستند به کمک صفحه متحرکی که روی صفحه اصلی آنها می‌چرخید، زمان را در 41 شهر گوناگون همراه با روز و شب در تمامی این شهرها نشان دهند و در نهایت برای اولین‌بار ساعت مچی‌یی به سفارش یکی از مقامات مصری ساخته شد که هنوز هم مورد توجه بسیاری از مجموعه‌داران و متخصصان است.

اختراعی برای کالیبره‌ کردن زمان
مهندسان و طراحان شرکت Vacheron Constantin تلاش کردند با استفاده از حرکات مکانیکی، ساعتی بسازند که نه‌تنها بتواند زمان را در 24 منطقه زمانی زمین نشان دهد، بلکه قادر باشد زمان دقیق در مناطقی را نشان دهد که با گرینویچ چندین ساعت به علاوه نیم یا یک‌ربع ساعت فاصله زمانی دارند. کشور ما با اختلاف 3.5 ساعت با ساعت گرینویچ یکی از این کشورها است.

این ساعت برای اینکه بتواند 37 منطقه زمانی گوناگون را همزمان پوشش دهد و زمان را کالیبره کند، از سه صفحه تشکیل شده است: یک صفحه یاقوتی منحصربه‌فرد که به کمک سایه‌ها روز و شب را نشان می‌دهد، یک صفحه فلزی که حکم نقشه را دارد و نام شهرهای گوناگون روی آن حک شده و یک حلقه فلزی که اعداد ساعت روی آن درج شده‌اند.

بخش میانی از چرخ‌دنده‌هایی تشکیل شده که 28800 ارتعاش در ساعت را ایجاد می‌کنند، برای حدود 40 ساعت نیروی ذخیره دارند و به شکل خودکوک به نمایش ساعت ادامه می‌دهند.

پیچیده با کاربری آسان
استفاده از این ساعت علیرغم پیچیدگی ساختارش برای کاربران بسیارآسان است. کافی است فرد زمان مرجع را انتخاب کند و آنرا روبروی مثلث سیاهی قرار دهد که در ساعت 6 قرار دارد و پس از آن زمان نمایش داده شده کنار شهر مورد نظر را بخواند. در این ساعت، شهرهایی که با گرینویچ اختلاف ساعت کامل دارند به رنگ سیاه و دیگر شهرها به رنگ قرمز نمایش داده شده‌اند.

این ساعت منحصربه‌فرد با قطر 42.5 میلیمتر از طلای صورتی 18 عیار ساخته شده، بند آن از جنس چرم تمساح قهوه‌ای است و تا عمق 30 متری آب، می‌تواند خاصیت ضدآب خود را حفظ کند.


نوشته شده در   چهارشنبه 27 بهمن 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode