جام جم آنلاين: پژوهشگران پژوهشگاه مواد و انرژي ، با استفاده از نوعي نانوبلور موفق به حذف فلز کادميم از محلول هاي آبي شدند.
به گزارش مهر، دکتر ايمان مباشرپور ، عضو هيئت علمي پژوهشکده سراميک پژوهشگاه مواد و انرژي، هدف از اجراي اين پژوهش را بررسي امکان استفاده از نانوبلورهاي هيدروکسي آپاتيت در حذف فلزات سنگين از محلولهاي آبي ذکر کرد و گفت: اين نانو بلورها به عنوان يک ماده جاذب عمل مي کنند.
وي با اشاره به اجراي اين پروژه در پژوهشگاه مواد و انرژي افزود: در اين پروژه توانستيم رفتار جذب را با تغيير عاملهايي نظير تغيير اندازه بلورهاي هيدروکسي آپاتيت، دما و غلظت اوليه يون فلزي، جرم و ماده جاذب امکان استفاده از نانوبلورهاي هيدروکسي آپاتيت را به عنوان يک جاذب مناسب و صنعتي ايجاد کنيم.
مباشر به نتايج اين تحقيق اشاره و خاطر نشان کرد: نتايج به دست آمده حاکي از آن است که نانوهيدروکسي آپاتيت، توانايي مناسبي در حذف يون کادميم دو ظرفيتي دارد.
عضو هيئت علمي پژوهشکده سراميک پژوهشگاه مواد و انرژي، به کاربردهاي اين نانو بلورها در رفع آلاينده هاي زيست محيطي اشاره کرد و ادامه داد: در صورت همکاري سازمان محيط زيست و سازمان آب و فاضلاب، مي توان اين طرح را در مقياس صنعتي اجرايي کرد.