جام جم آنلاين: پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ايران با همکاري دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرضا ، نانوميله هاي اکسيد روي را براي استفاده در سطوح فوق آبگريز و پيل هاي خورشيدي توليد کردند.
به گزارش مهر، دکتر اميرعباس نوربخش از محققان اين پروژه تحقيقاتي، در اين باره گفت: در اين پژوهش با به کارگيري روش رشد هيدروترمال و بهينه سازي فاکتورهاي سنتز آن، نانو ميله هاي اکسيد روي را با قطري کمتر از 50 نانومتر توليد کرديم.
وي با تاکيد بر اينکه نانو ذرات توليد شده در سطوح فوق آبگريز و پيل هاي خورشيدي کاربرد دارد، اظهار داشت: اکثر روش هاي سنتز نانوميله هاي اکسيد روي که بر پايه رسوب فاز بخار هستند، به دليل نياز به تجهيزات خلاء بالا و دماي زياد سنتز ، روش هايي گران محسوب مي شوند.
نوربخش با اشاره به نحوه اجراي اين پژوهش، خاطرنشان کرد: اين پژوهش با هدف سنتز نانوميله هاي اکسيد روي و بررسي اثر عواملي چون بذر لايه و ترکيب شيميايي محلول رشد بر مورفولوژي نانوميله ها اجرايي شد.
اين محقق افزود: نتايج بررسي ها حاکي از آن است که بذر لايه، نقش تعيين کننده اي در مورفولوژي نانوميله ها دارد ، به طوريکه وجود بذر لايه موجب هم راستا شدن نانوميله ها شده است.
نوربخش با تاکيد بر اينکه با اعمال بذر لايه، قطر نانوميله ها از 200 نانومتر به 50 نانومتر کاهش يافت، اضافه کرد: اين گروه تحقيقاتي علاوه بر سنتز نانوميله ها، در حال پژوهش بر روي کاربرد آنها در نانوحسگرها و به ويژه سطوح خود تميز شونده هستند.