جام جم آنلاين: معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: استفاده از ظروف پلاستيكي مي تواند موجب ابتلا به بيماري هاي مختلفي مانند بي خوابي ، خستگي و حتي ابتلا به سرطان شود.
به گزارش ايرنا ، سيد رضا غلامي افزود: ظروف پلاستيكي از هرنوعي از فومي گرفته تا براق و سفيد ، تركيباتي دارد كه مضر بوده و مواد تشكيل دهنده اين ظروف در اثر درجه حرارت غذا و تماس با چربي و اسيد، جدا شده و داخل مواد غذايي مي شود و در صورت استفاده، خطرات فراواني را درپي دارد.
وي اضافه كرد: مضرات استفاده از ظروف پلاستيكي با افزايش زمان ماندن غذا در اين ظروف بيشتر شده و اسيد هاي مضري وارد غذا مي شود. استفاده از اين ظروف موجب ايجاد عوارضي مانند بي خوابي و بي حوصلگي شده و در نهايت با مصرف طولاني مدت اين ظروف، برخي تركيبات پرخطر آن از جمله مونومر (تركيبي شيميايي كه جزو مواد بسيار خطرناك در ايجاد سرطان است) وارد مواد غذايي شده و منجر به ابتلاي سرطان خواهد شد.
غلامي تصريح كرد: ابتلاي بيماري با مصرف ظروف پلاستيكي بستگي به سن، ظرفيت افراد و وجود بيماريهاي زمينه اي دارد و افرادي كه از قبل داراي زمينه ابتلا به سرطان هستند بيشتر در معرض ابتلا به بيماري قرار مي گيرند.
معاون مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت گفت: استفاده از ظروف پلاستيكي به دليل وابستگي به تركيبات نفتي از نظر اقتصادي و همچنين به دليل تجزيه نشدن اين ظروف در طبيعت ، منع شده است.
غلامي با تاكيد بر استفاده از ظروف گياهي بجاي ظروف پلاستيكي، افزود: استفاده از ظروف گياهي به دليل طبيعي و تجزيه پذير بودن، توصيه مي شود چراكه مواد تشكيل دهنده اين ظروف، نشاسته و با بدن انسان سازگار است. به همين دليل استفاده از ظروف گياهي از سياست هاي كلان وزارت بهداشت اعلام شده است.