ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 26 دي 1403
چهارشنبه 26 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 2 بهمن 1389     |     کد : 14397

آنفولانزا تا چه مدت مسری است؟

وقتی فصل شیوع آنفلوآنزا فرا می رسد، باید خیلی مراقب باشیم تا به ویروس آن آلوده نشویم.

سلامت نیوز :وقتی فصل شیوع آنفلوآنزا فرا می رسد، باید خیلی مراقب باشیم تا به ویروس آن آلوده نشویم. ویروس مذکور می‌تواند چندین روز در خارج از بدن و حتی در محیط بی‌جان زنده بماند. سیستم ایمنی افراد در برخورد با این ویروس متفاوت عمل می‌کند، به ‌طوری که برخی افراد مقاوم به ایجاد بیماری هستند و برخی دیگر حتی با کوچک‌ترین استرس ممکن است دچار تشدید علائم شوند.

1- چگونه آنفلوآنزا می گیری؟
هر چند که شستن مرتب دست ها در فصل شیوع آنفلوآنزا، راه خوبی برای جلوگیری از ابتلای به بیماری است، ولی بیشتر افراد از طریق تماس مستقیم با قطرات تنفسی فرد بیمار، آنفلوآنزا می گیرند. اگر فرد بیمار موقع عطسه یا سرفه، جلوی دهان خود را نگیرد، قطرات تنفسی او تا حدود یک متر در هوا پخش می شوند و می توانند از راه دهان یا بینی، وارد بدن سایر افراد شده و آنها را بیمار کنند. این قطرات تنفسی اغلب بسیار ریز و غیر قابل رویت هستند.
همچنین با دست زدن به میز، دستگیره درب، کاغذ و ... که آلوده به ترشحات تنفسی بیمار هستند، می توان به آنفلوانزا مبتلا شد.

2- تا کی آنفلوآنزا قابل سرایت است؟
فردی که ویروس آنفلوآنزا را گرفته است، یک روز قبل از شروع علائم بیماری می تواند آن را به دیگران منتقل کند و تا پنج روز بعد از شروع علائم نیز مسری است. اما در کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیش از دو هفته نیز قابل سرایت است.

3- آیا آنفلوآنزا گرفته ای؟
اگر شما به ویروس آنفلوآنزا، آلوده شوید، یک تا چهار روز طول می کشد تا علائم آن را نشان دهید. اما اگر می خواهید مطمئن شوید که آنفلوآنزا گرفته اید و یک سرماخوردگی معمولی نیست، به پزشک مراجعه کنید.
علائم آنفلوآنزا بسیار شبیه سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی است.

4- برای بهبود آنفلوآنزا چه می کنی؟
مصرف زیاد مایعات برای رقیق کردن ترشحات مخاطی باعث بهبودی در بیماری می‌شود، زیرا ویروس بیماری در محیط خشک به ‌راحتی زندگی کرده و باعث ایجاد علائم می‌شود. مصرف مایعات گرم جهت از بین بردن ویروس بسیار موثر است.
بر خلاف تصور عموم بایستی از مصرف شیر در طول دوره سرماخوردگی و آنفلوانزا پرهیز کرد، زیرا شیر حاوی موادی است که باعث جلوگیری از رقیق شدن مخاط ترشحی می‌شود و در نتیجه علائم بیماری کاهش نمی‌یابد.
حمام گرم و استراحت برای بهبود بیماری پیشنهاد می‌شود.

5- برای این که آنفلوآنزا نگیری چه می کنی؟
دستان خود را به‌ طور مرتب با آب و صابون بشویید، به خصوص زمانی که عطسه یا سرفه می‌کنید، یا وقتی که از بیرون به خانه می آیید.
از تماس نزدیک با افراد بیمار بپرهیزید.
از دست زدن به اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند، به خصوص در اماکن عمومی مانند میزهای رستوران‌ها، دستگیره در وسایل حمل‌ونقل عمومی، نرده‌ها، دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها، تلفن‌های عمومی، گوشی‌های تلفن در محل کار و غیره بپرهیزید.
از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید.
اگر آنفلوانزا گرفته اید، حتما هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی‌تان را با دستمال بگیرید.


نوشته شده در   شنبه 2 بهمن 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode