جام جم آنلاين: عضو انجمن بين المللي دندانپزشکي کامپيوتري از روش جديدي براي ساخت پروتزهاي دنداني در کمتر از هفت دقيقه با استفاده از کامپيوتر (CEREC) خبر داد و گفت: ايران به لحاظ استفاده از اين روش در آسيا اول است و همسطح کشورهاي پيشرفته دنيا قرار دارد.
دکتر محمدحسن عبدالي در گفتگو با مهر به تشريح اين تکنولوژي نوين که به تازگي وارد کشور شده پرداخت و گفت: امروزه کامپيوتر سهم بسيار گسترده اي در تمامي علوم و صنايع از جمله علوم پزشکي دارد به طوري که روز به روز به کمک کامپيوتر خدمات درماني با کيفيت مطلوبتر ارايه مي شود.
وي با اشاره به استفاده از تکنولوژي Ceramic reconstruction) CEREC) در ساخت پروتزهاي دنداني که موجب کاهش وقت و هزينه مي شود، افزود: اين تکنولوژي انحصاري شرکت زيمنس آلمان است که تلاش کرديم آن را وارد ايران کنيم.
اين دندانپزشک اضافه كرد: در اين تکنولوژي تلفيقي از کامپيوتر و هنر دندانپزشکي خدمت رساني به بيمار را هزاران بار سريعتر و دقيقتر مي کند.
دكتر عبدالي با اشاره به روش سنتي ساخت پروتز دنداني که حدود 3 هفته زمان مي برد، افزود: در روش سنتي، دندانپزشک پس از تراش دندان بوسيله مواد سيليکني از آن قالب گيري کرده و آن را به لابراتوار دندانسازي مي فرستد و در آنجا بوسيله پودرهاي سراميکي مجسمه دندان ساخته مي شود و آنرا داخل کوره گذاشته تا استحکام لازم بدست آيد.
وي با عنوان اين مطلب که احتمال دارد در روش سنتي پروتز نقص داشته باشد و به همين دليل مجدد به لابراتوار فرستاده شود، گفت: در روش جديد (CEREC)، اسکن دهاني از محل دندان تصويربرداري مي کند و در کسري از ثانيه از دندان قالب گيري ديجيتال (عکس سه بعدي) گرفته مي شود و سپس تصاوير به کامپيوتر منتقل شده و دندانپزشک با استفاده از نرم افزار مربوطه طراحي پروتز را انجام مي دهد و در ادامه با فشار يک دکمه دستگاه تراش، پروتز را در کمتر از 7 دقيقه مي تراشد.
عضو انجمن بين المللي دندانپزشکي کامپيوتري با تاکيد بر اينکه در روش جديد خدمت رساني به بيمار با سرعت و دقت انجام مي شود، افزود: با استفاده از روش CEREC ضمن اينکه هزينه هاي درماني بطور چشمگيري کاهش مي يابد، باعث جلوگيري از اتلاف وقت بيمار مي شود.
دكتر عبدالي با بيان اينکه هم اکنون استفاده از اين تکنولوژي در شهرهاي بزرگ ايران از جمله تهران، مشهد، شيراز ، اصفهان، رشت ، تبريز ، بابل و اهواز انجام مي شود ، گفت: خوشبختانه دندانپزشکان از اين روش استقبال کرده اند اما بيماران هنوز از آن خبر ندارند و نمي دانند که در هنگام مراجعه به دندانپزشک از اين تکنولوژي مي توانند استفاده کنند.