وزارت بهداشت اعلام كرد: مصرف مواد قندي و چربي بين ايرانيان بيش از مقدار توصيه شده است و در مقابل مصرف شير و لبنيات، ميوه، سبزي و حبوبات كمتر از مقادير توصيه شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، زهرا عبداللهي، معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: روند بيمار هاي متابوليك نظير چاقي، بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت و انواع سرطانها در كشور هشداردهنده و رو به گسترش است كه يكي از عوامل مؤثر در بروز آن، تغيير الگوي مصرف غذا است.
وي افزود: گرايش به سمت مصرف غذاهاي آماده، سس هاي چرب، نوشابههاي گازدار، پيتزاها با پنيرهاي چرب به شدت روبه افزايش است و همراهي اين الگوي تغذيه با زندگي كم تحرك، سن ابتلا به بيماريهاي غيرواگير را نسبت به نسلهاي قبل كاهش داده است.
عبداللهي با اشاره به اينكه نوشابههاي گازدار يكي از عوامل مصرف زياد مواد قندي است، گفت: هر بطري معمولي 300 ميلي ليتري نوشابه حدود 28 گرم قند دارد و مصرف بي رويه آن يكي از عوامل عمده در بروز اضافه وزن و چاقي است كه ميتواند زمينه ساز ديابت، بيماريهاي قلبي و عروقي و افزايش چربي خون، افزايش فشار خون و انواع سرطان ها باشد.
معاون دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت تصريح كرد: نوشابههاي گازدار به دليل دارا بودن املاح فسفات مانع از جذب كلسيم وعده غذايي مي شوند بنابراين با مصرف مرتب اين نوشابهها و اختلال در جذب كلسيم رژيم غذايي، كمبود كلسيم و نهايتا منجر به پوكي استخوان ميشود.
وي خاطرنشان كرد: عادات و رفتارهاي غذايي نامناسب مانند سرخ كردن غذاها، مصرف چربي اضافي همراه با غذا، افراط در مصرف سسهاي چرب وشيريني خامهاي مواردي همچون چاقي، افزايش چربي خون و فشار خون را به دنبال دارد.