جام جم آنلاين: پس از حملات تروريستي به برجهاي دوقلوي نيويورك در 11 سپتامبر 2001 اظهارنظرهاي متعددي درباره چگونگي وقوع اين رويداد در محافل خبري و سياسي درج شد. محافل خبري از منظرهاي متفاوتي به واكاوي اين رويداد مهم قرن پرداختند.
در پي اين رويداد رسانههاي آمريكايي بلافاصله از زبان دولتمردان كشورشان انگشت اتهام را به سوي القاعده و 2 كشور عراق و افغانستان نشانه رفتند. فارغ از اين موضوع هميشه تئوري توطئه در اين حملات مدنظر قرار داشته است تا انگشت اتهام را به سوي خود دولتمردان آمريكايي نشانه نروند. با اين حال در جديدترين محمل خبري، بي.بي.سي بعد از 9 سال مدعي شده است جعبه سياه 11 سپتامبر را بازگشايي كرده است.
شبكه تلويزيوني بي.بي.سي در گزارشي به وجود توطئه در فرو ريختن ساختمان شماره 7 مركز تجاري در محله منهتن نيويورك در حادثه 11 سپتامبر كه ميتواند نتيجه يك انفجار از پيش طراحي شده باشد، به اين ترتيب يك بار ديگر دولت آمريكا را در مظان اتهام قرار داد.
در تاريخ 11 سپتامبر سال 2001 ميلادي يكي از جنجاليترين و مهمترين حوادث جهان در كشور آمريكا روي داد كه نه فقط نقطه عطفي در تاريخ جهان به شمار ميآيد بلكه معادلات و مناسبات روابط بينالملل در عرصههاي گوناگون سياسي، اقتصادي و... را دستخوش تحولات عمدهاي كرد.
در اين روز 4 فروند هواپيماي مسافري كه از بوستون، لسآنجلس و نيوجرسي به مقصد 4 شهر مختلف در حركت بودند، در يك زمان ربوده شدند و به مقصد وال استريت، كاخ سفيد و پنتاگون كه نماد قدرت اقتصادي، سياسي و نظامي ايالات متحده آمريكا بودند، پرواز كردند. نخستين هواپيما در ساعت 45/8 صبح خود را به يكي از برجهاي دوقلوي مركز تجارت جهاني كوبيد و وارد طبقه 73 آن شد، هواپيماي دوم كمتر از 20 دقيقه بعد خود را به ساختمان ديگر زد و پس از مدت كوتاهي برجهاي دوقلو 118 طبقهاي با ارتفاع 410 متر در مقابل چشم همگان فرو ريختند.
به اذعان مردم آمريكا ماجراي يازدهم سپتامبر و جنگهاي بعد از آن در عراق و افغانستان توطئهاي بيش نبوده است. اساس سياست خارجي و داخلي آمريكا بر وقايع 11 سپتامبر استوار است. اين جريان همچنين سرمنشاء تصويب لايحه ميهنپرستانه 1 و 2 در كنگره آمريكا شد.
ديلان اوري كارگردان آمريكايي ميگويد: حقيقت حادثه 11 سپتامبر در گرو روشن شدن حوادث اتفاق افتاده براي ساختمان شماره 7 مركز تجارت جهاني است. اين ساختمان نزديك برجهاي دوقلو قرار داشت و به فاصله 7 ساعت پس از برجهاي دوقلو فرو ريخت. به دلايل زيادي بسياري از مردم به آنچه در اين روز اتفاق افتاده و خبرهاي منتشر شده در اين راستا هيچ اطميناني ندارند. ساختمان شماره 7 تجارت جهاني پشت برجهاي دوقلو مركز تجارت جهاني پنهان شده است.
بري جنتينگز، امدادگر در اين باره ميگويد: ساختمان شماره 7 از تدابير امنيتي بالايي برخوردار بود. هميشه نيروهاي پليس در برابر اين ساختمان حضور داشتند. استقرار نيروهاي امنيتي به صورت گسترده در برابر اين ساختمان مشهود بود. وي ميافزايد: شما بايد ببينيد كه درون اين ساختمان چه چيز يا چه كساني بودهاند.
ديلان اوري، كارگردان ميگويد: در درون اين ساختمان دفتر سازمان سيا و بسياري ديگر از دفاتر دولتي وجود داشت. حضور آنها دليل خوبي براي مردم است تا واقعيت را ببينند. براستي چرا اين ساختمان يكباره سقوط آزاد كرد؟
برخيها بر اين باورند كه دولت آمريكا چارهاي جز اين نداشت كه ساختمان شماره 7 تجارت جهاني را تخريب كند چرا كه در اين ساختمان حقايقي در رابطه با حادثه 11 سپتامبر وجود داشته است. چرا ساختمان شماره 7 بايد خراب ميشد؟ اجازه دهيد تا اين سوال را يك بار ديگر مطرح كنيم. از آنجا كه هواپيماها مركز فرماندهي ساختمان تجارت جهاني را هدف قرار داده بودند، حال اين سوال مطرح است كه آيا حمله به اين مركز جزئي از برنامه تروريستها بوده است يا نه؟
برخيها بر اين باورند كه دولت وقت آمريكا حملات 11 سپتامبر را طراحي كرده بود و هواپيماهايي كه با برجها برخورد كردند از ساختمان شماره 7 هدايت ميشدند. برخي ديگر فكر ميكنند دولت آمريكا قصد داشت تا اسناد محرمانه مربوط به توطئه يازدهم سپتامبر را كه در اين ساختمان بوده از بين ببرد. گفته ميشود يك تيم تحقيق سازمان اطلاعات مركزي آمريكا سيا، 2 روز پس از حادثه براي پيدا كردن اسناد محرمانه به محل حادثه رفتند.
ساختمان شماره 7 مركز تجارت جهاني، سومين ساختماني بود كه در جريان حادثه 11 سپتامبر تخريب شد ولي هيچكس در كميته تحقيق 11 سپتامبر از آن سخني به ميان نياورد. تحقيقات اوليه كه درباره تخريب ساختمان 7 انجام شد، علت اصلي تخريب اين ساختمان را مشخص نكرد.
ديلان اوري، كارگردان ميگويد: فارغ از اين كه شما درباره تخريب اين ساختمان چه فكر ميكنيد، اگر به تصاوير نگاه كنيد اين طور به نظر ميرسد كه تخريب ساختمان شماره 7 يك تخريب كاملا كنترل شده بوده است. من معتقدم اين اولين بار است كه در تاريخ معماري يك ساختمان به دليل آتشسوزي اينگونه تخريب ميشود.
منتقدين ميگويند اگر به اتفاقات آن روز نگاهي بيندازيم خواهيم ديد كوچكترين اثري از خرابي و يا سوختگي در ساختمان شماره 7 به چشم نميخورد و سوالات بيشماري وجود دارد كه حاكي از شيطاني بودن اين حادثه است.
گروهي از موسسه مهندسين معماري با انجام تحقيقاتي، تخريب ساختمان شماره 7 را به دليل آتشسوزي زير سوال بردند. ريچارد گيج، يكي از اعضاي موسسه مهندسان معماري آمريكا ميگويد: اگر صدها مثال آتشسوزي را در نظر بگيريم تاكنون هيچ ساختماني به خاطر آتشسوزي به اين شكل تخريب نشده است. ساختمان شماره 7 مركز تجارت جهاني، تنها ظرف 7 ساعت آتشسوزي كاملا فروريخت.
به نظر ميرسد توطئه فروريختن ساختمان شماره 7 مركز تجارت جهاني نتيجه يك نقشه از پيش طراحي بوده است.
ارتفاع ساختمان شماره 7 برابر با طول يك زمين فوتبال بود. اين ساختمان 81 ستون داشت كه 57 تا از آن ستونها در لبه ساختمان و 24 تاي بقيه در درون آن قرار داشتند.
صحبتهاي ريچارد كلارك، رئيس سابق اداره مبارزه با تروريسم آمريكا در دفاع از دولت آمريكا شنيدني است، او ميگويد: مردم دوست داشتند اظهارات دولت در حادثه يازدهم سپتامبر را باور كنند اما مشخص است كه آنها چيزي از دولت نميدانند، زيرا كساني كه در دولت كار ميكنند 2 چيز را خوب درك ميكنند؛ اول اين كه دولت انگيزهاي براي طراحي دسيسه و توطئه ندارد و ديگر اين كه هيچ پنهانكاري در دولت باقي نميماند. بنابراين فرضيه دستداشتن دولت در حادثه يازدهم سپتامبر بياساس است.
كاملا واضح است كه ريچارد كلارك از دولت حمايت ميكند. نبايد انتظار داشت وي جلوي دوربين حاضر شود و دست داشتن دولت در حادثه 11 سپتامبر را تاييد كند. حدود 3 هزار نفر در حادثه 11 سپتامبر جان باختند. چنين به نظر ميرسد بنگاه سخنپراكني انگليس بي.بي.سي درصدد است موضوع واقعه 11 سپتامبر را كاناليزه كند و توجه افكار عمومي را از اصل اين واقعه به حاشيههاي آن انتقال دهد. دليل و علت واقعه 11 سپتامبر از خطوط قرمز آمريكا و لابي صهيونيستهاست. دور از ذهن نيست بي.بي.سي سعي كرده باشد با انحراف افكار عمومي حاشيهها را غنيتر كند.
بيان مسالهدار بودن تخريب ساختمان شماره 7 منهتن كه نزديك به برجهاي دوقلو بود و تحقيق پيرامون اين موضوع و ارائه دلايلي مبني بر برنامهريزي شده بودن اين تخريب بدون وجود هيچ تهديد تروريستي و سپس ارائه مستنداتي در رد نظريه دستداشتن دولت آمريكا گواه اين مهم است كه ميخواهند افكار مخاطبان را كاناليزه كرده و به سمت ديگري سوق دهند.
به عبارتي ديگر واقعه 11 سپتامبر را در ابعاد كوچكتري مورد نقد قرار داده و دلايل كافي را براي رد نظريه تئوري توطئه ارائه كنند. انكار حاشيههاي نزديك به واقعيت به مراتب آسانتر از انكار اصل ماجراست.
محمدعلي احمدنيا / جامجم