رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران گفت: تشكلها در طول تاريخ اقتصاد كشور نقش مهمي را عهده دار بودند و پيوند ناگسستي ميان دولت و بنگاهها را مستحكم تر مي كنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، 'محمد نهاونديان ' شامگاه شنبه در مراسم 127 سالگي اتاق ايران كه با حضور وزراي بازرگاني، اقتصاد، دادستان كل كشور و جمعي از فعالان بخش خصوصي و نمايندگان اتاقهاي بازرگاني ديگركشورها برگزار شد، تاكيد كرد: پيشينه حركت تشكلي در ايران به هزاران سال قبل باز ميگردد كه مايه فخر تمدن كشور است زيرا نه تنها حركت تشكلي بلكه حركت اقتصادي درآن ظهور و بروز يافته است.
وي در اين آيين كه تحت عنوان همايش 'ريشههاي رشد، شاخههاي شكوفايي' برگزار شد، افزود: تشكلي كه 32 سال پيش از تشكيل مجلس مشروطه در كشور شكل گرفت امروز 127 سال قدمت دارد.
نهاونديان سپس گفت: يكي از نقاط مشترك و وجوه درهم تنيدگي كه در سراسر تمدن گسترده اسلامي مشاهده مي شود نهاد بازار است به بياني ديگر فرهنگ و اخلاق واحدي اين نهادها را ساخته است.
رييس اتاق ايران با بيان اينكه اقتصاد كشور در آستانه تحول بزرگ ساختاري است، عنوان كرد: عزم ما رسيدن به افقهاي بلند فردا است اما براي آن بايد گذشته را آموخت، از آن درس گرفت و كاستي ها را به كناري نهاد و قوت ها را تقويت كرد.
نهاونديان حضور بخش خصوصي در تاريخ و حركتهاي اجتماعي و سياسي را غيرقابل انكار توصيف كرد و افزود: بندرت بناي خيريه و نهاد عام المنفعهاي در تاريخ كشور به چشم مي خورد كه موسسان آن بازرگان نباشند.
رييس اتاق ايران، فعالان اقتصادي را بخشي از جامعه تعريف كرد و گفت: نبايد تصور كرد كه آنها در همه حركتها نفع اقتصادي را در نظر مي گيرند.
تعامل ميان دولت و بخش خصوصي موضوع ديگري بود كه نهاونديان به آن اشاره كرد و اظهار داشت: هرچه تعامل بيشتر مشاهده مي شود توفيق دراجراي برنامهها نيزعملياتي تر مي شود.
وي افزود: اگر بخواهيم پيشرفت و عدالت را براي اقتصاد انتظار داشته باشيم بايد ازهمه سرمايهها بهره برد و دراين ميان سرمايهاي غني تر از بخش خصوصي نيست.
به اعتقاد رييس اتاق ايران، بخش خصوصي درايران تاريخ، هويت و توانايي دارد و براي تحقق الگوي اسلامي ايراني بايد توانمندي ها را شناخت و ارج نهاد زيرا در اين تعامل است كه هر توفيقي حاصل ميشود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع بيتالمال و حق تصدي دولت نيز اشارهاي كرد و گفت: گاهي استنباط مي شود جايي كه بيت المال است تصدي لزوما بايد برعهده دولت باشد اما به نظر مي رسد اين موضوع بايد در حوزه ها و ميان روشنفكران به بحث و گفت وگو گذاشته شود.
رييس اتاق ايران تاكيد كرد: براي توليد ثروت سرمايهاي غني تر از بخش خصوصي نيست.
نهاونديان همچنين ابراز اميدواري كرد تا با تاسيس موزه و مركز اسناد تجارت اتاق ايران در آينده اي نزديك در جهت مستندسازي پيشينه غني موجود گامي برداشته شده و با برداشتن اين قدم الگوي اسلامي – ايراني و عدالت تهيه شود.