ايروژل كه به دليل ظاهر نيمهشفاف آن «دود يخزده» نام گرفته، يك ماده ساختني است كه از يك ژل به دست ميآيد كه قسمت مايع آن با گاز جايگزين شده و در نتيجه مادهاي جديد را به وجود آورده كه سبكترين ماده جامد جهان نام گرفته است.
محققان يك ايروژل جديد ساختهاند كه از قدرت فوقالعادهاي برخوردار بوده و سطح بسيار بزرگي را در بر ميگيرد.
به گزارش ايسنا، ايروژل كه به دليل ظاهر نيمهشفاف آن «دود يخزده» نام گرفته، يك ماده ساختني است كه از يك ژل به دست ميآيد كه قسمت مايع آن با گاز جايگزين شده و در نتيجه مادهاي جديد را به وجود آورده كه سبكترين ماده جامد جهان نام گرفته است.
ماده جديد موسوم به «نانولوله ايروژل چند ديواره كربني» (MWCNT) را ميتوان در سنسورهايي براي شناسايي مواد آلاينده و سمي، راكتورهاي شيميايي و قطعات الكترونيكي به كار برد.
اگرچه ايروژلها از سيليكا، اكسيدهاي فلز، پليمرها و مواد كربني ساخته شده و در عايقكاري حرارتي پنجرهها و ساختمانها، راكتهاي تنيس، اسفنجها جهت پاك كردن نشت روغن و ساير محصولات به كار ميرود، دانشمندان كمي در ساخت ايروژل از نانولولههاي كربني موفق بودهاند.
آنها از يك ژل مرطوب از MWCNT تازه كه خوب پراكنده شده استفاده كرده و قسمت مايع آن را خارج كردند. با اين كار آنها به ايروژل يكپارچه MWCNT با چگالي چهار ميليگرم بر سه سانتيمتر دست پيدا كردند.
ايروژلهاي MWCNT كه به آنها مواد پلاستيكي تزريق شده، مانند فنر از انعطاف زيادي برخوردار بوده و اگر نانولولههاي فشرده در يك اونس مكعب از هم باز شده و در كنار هم قرار گيرند ميتوانند سه زمين فوتبال را فرش كنند.
اين ايروژلها همچنين بهترين رساناي برق محسوب ميشوند كه آنها را براي برنامههاي حسگر و استفاده در قطعات الكترونيكي انتخابي ايدهآل كرده است.