ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 24 دي 1389     |     کد : 14057

جمعه 24 دي 9 صفر 14 ژانويه

درگذشت « ابوعلي احمد مُسكويه» ازجمله بزرگترين فلاسفه در سال432هجري قمري ...

درگذشت « ابوعلي احمد مُسكويه» ازجمله بزرگترين فلاسفه در سال432هجري قمري
« ابوعلي احمد مُسكويه» از جمله بزرگترين فلاسفه، حكما و مشاهيردانشمندان اسلامي در سال432هجري قمري درگذشت. او درلغت، منطق، ادبيات، فنون شعري، رياضيات، فلسفه و حكمت استاد بود و بعد از ارسطو و فارابي به معلم ثالث شهرت يافته بود. ازآثارابن مسكويه «تَجاربُ الاُمَم، جاويدان خرد و تَهذيبُ الاَخلاق و تَطهيرُالاَعراق» را مي توان نام برد.

گرفتن وام از بارون ژوليوس دورويتروام برای مخارج سفراول ناصرالدّين شاه قاجاربه خارج ازكشور در سال1290هجري قمري
دولت ايران در سال1290هجري قمري براي تكميل مخارج سفراول ناصرالدّين شاه قاجاربه خارج از كشور مبالغي از بارون ژوليوس دورويتروام گرفت. با رون دورويتردربرابرپرداخت اين وام امتيازات بسياري به مدت70سال ازدولت ايران دريافت كرد. تأسيس بانك و استخراج همه معادن طبيعي ايران به جزطلا و نقره ازجمله اين امتيازات بود. بدين ترتيب تأمين مخارج سفرناصرالدّين شاه آسيب هاي شديدي برپيكره اقتصادي و مالي ايران وارد آورد.

واگذاری امتيازاستخراج نفت در ايران به ويليام فاكس دارسي انگليسي در سال1319هجري قمري
در سال1319هجري قمري امتيازاستخراج نفت درايران به ويليام فاكس دارسي انگليسي واگذارشد. دارسي سرمايه دراانگليسي پس ازتحقيق درباره معادن نفت ايران و اطمينان ازسختي بودن غني بودن آنها پيشنهاد ناعادلانه خود را به واسطه وزيرمختارانگليس درايران به مظفرالدّين شاه قاجارارائه كرد. اين شاه بي كفايت نيز بدون در نظر گرفتن منافع ملت و كشور، اين امتياز را به دارسي واگذار كرد.

آغاز توسعه گسترده مسجد النبی در سلطنت فهد بن عبد العزیز در سال 1405
آخرين مرحله توسعه مسجد، توسط ملك فهد آغاز شد. وى از سال 1402 هجرى قمرى سلطنت خود را آغاز كرد و تلاش زيادى براى توسعه مسجدالحرام و مسجدالنبى و نيز برخى از مساجد متبرك مانند قبا، قبلتين، ميقات و جمعه به كار برد. اين حركت براى بازسازى مساجد هنوز ادامه دارد; به طورى كه در سالهاى جديد، مسجد مباهله نيز بازسازى شده و در مكه مسجد الاجابه، مسجد الجن، مسجد شجره و مسجد الرايه در حال تجديد بناست يا تجديد شده است.
سنگ بناى توسعه مسجدالنبى پس از دو ـ سه سال نقشهبردارى و نقشهكشى، از روز نهم ماه صفر سال 1405 هجرى (نوامبر 1984) آغاز گرديد. مجرى طرح مؤسسه بِنْلادن، بزرگترين مؤسسه عمرانى سعودى بود. كار عمران به طور رسمى از محرم سال 1406 آغاز شد. كارهاى زيرسازى آن در سال 1410 پايان پذيرفت و پس از آن براى معمارى خود مسجد دست به كار شدند.
محدودهاى كه قرار بود بناهاى جديد در آن افزوده شود، شامل شرق، غرب و شمال مسجد بود، اما از طرف جنوب جز ميدانى سنگفرش شده تا امتداد بازارچهاى كه به صورت خطى زيبا مقابل ديوار جنوبى مسجد بنا شده، ساختمانى نيفزودند.
بنا براين بود مسجد جديد تا آن اندازه وسعت يابد كه 167000 نماز گزار بتوانند در آن اقامه نماز كنند. تا پيش از آن توسعه، مساحت مسجد 16327 متر بود و در توسعه جديد بنا شد 82000 متر مربع كه جاى 137000 نمازگزار را داشت، بر مساحت پيشين افزوده شود. از اين آمار مىفهميم كه مساحت افزوده، چند برابر مساحت پيشين مسجد است. افزون بر مساحت كف مسجد، پشت بام نيز براى نماز آماده گرديد، به طورى كه در آنجا نيز90000نفر مىتوانستند اقامه نمازكنند وبه اين ترتيب تعداد گنجايش نمازگزار در مسجد در طبقه پايين و بالا به 257000 نفر رسيد. افزون بر پلههاى سنگى،چندين مورد پله برقى ساخته شد كه مىتوان به راحتى توسط آنها به پشت بام مسجد رفت.
زمينهايى نيز كه قرار بود در اطراف مسجد آزاد باشد، به 235000 متر مربع رسيد. اين زمين با مساحت 135000 متر مربع، گنجايش 250000 نمازگزار را دارد.
در همين فضاى اطراف، مكانهاى متعددى براى وضو ساخته شده و نورافكنهاى فراوانى براى تأمين روشنايى آن بر فراز ستونهاى سنگى نصب گرديده است. به علاوه، در دو صحن پيشين مسجد نيز، چترهاى خودكارى گذاشته شده كه براى جلوگيرى از آفتاب، باز و بسته مىشود.

درگذشت دكتراحمدتفضّلي ايران شناس و زبان شناس در سال1375هجري شمسي
دكتراحمدتفضّلي ايران شناس و زبان شناس برجسته ايراني در سال1375هجري شمسي دارفاني را وداع گفت. دكترتفضّلي ازچهره‎هاي علمي و ممتازايران بود كه درحوزه زبانهاي ايران باستان و ميانه بويژه فارسي پهلوي شهرتي جهاني داشت. دكترتفضّلي ازاعضاي پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي بود و دراين مدت خدمات شايان توجهي به زبان و ادب فارسي كرد. تصحيح انتقادي گزيده‎هاي زادِسپَرَم و ترجمه آن به زبان فرانسه ازآثارارزشمند دكترتفضّلي است كه جايزه بين المللي كتاب سال را براي ايشان به ارمغان آورد.

درگذشت محمدقاضي ازمشهورترين مترجمان ايران در سال1376هجري شمسي
محمدقاضي ازبزرگترين و مشهورترين مترجمان ايران در سال1376هجري شمسي بدرود حيات گفت. استاد محمد قاضي ازاهالي مهاباد بود و درتهران به تحصيل حقوق پرداخت. وي ازمعروفترين نويسندگان و مترجمان كشورمان بود كه دردوران حيات خويش بيش از90جلدكتاب را به زبانهاي فارسي، فرانسوي و كردي ترجمه كرد. نخستين اثري كه استاد محمد قاضي ترجمه كرد« كلودِ ولگرد ازويكتورهوگوست». ازديگرآثاراستاد« كتاب خاطرات يك مترجم» را مي‎توان نام برد كه درآن سختي‎ها و مشكلات يك مترجم را برشمرده است.


نوشته شده در   جمعه 24 دي 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode