جام جم آنلاين: محققان مؤسسه تحقيقات شيلات ايران در ايستگاه تحقيقات شيلاتي نرم تنان خليج فارس در بندرلنگه براي نخستين بار در کشور به بيوتکنيک تکثير و پرورش خيار دريايي گونه هولوتوريا اسکبرا دست يافتند.
به گزارش ايرنا، اين بيوتکنيک که تاکنون در انحصار تعداد محدودي از کشورهاي دنيا قرار داشته، در حال حاضر توسط محققان کشورمان بدست آمده و قابل ترويج در بخش اجرا و علاقه مندان به تکثير و پرورش اين گونه آبزي است.
همچنين با توجه به سياستهاي مؤسسه تحقيقات شيلات ايران در ترويج آبزيپروري، مطالعه و پژوهشهاي گستردهاي بر روي گونههاي خيار دريابي موجود در منطقه از سال 1388 آغاز شد که حاصل اين فعاليتها به تکثير گونه هولوتوريا لوکوسپيلوتا در سال 88 و همچنين تکثير و پرورش موفق تنها گونه تجاري و باارزش خليج فارس با نام علمي هولوتوريا اسکبرا توسط کارشناسان ايستگاه تحقيقات نرمتنان بندرلنگه در سال جاري منجر شد.
خيار دريايي از چند نظر داراي اهميت است که از جمله آنها از نظر تغذيهاي است؛ زيرا به دليل داشتن پروتئين بالا و چربي کمتر نسبت به ساير غذاهاي دريايي داراي بازار بسيار مناسبي در کشورهاي جنوب شرق آسيا است.
همچنين از نظر دارويي نيز از اهميت زيادي برخوردار است؛ به گونه اي که برخي از اشکال سرطان را درمان ميکند و يک ماده ضدباکتريايي و ضدقارچي محسوب ميشود.
خيار دريايي در درمان بسياري از بيماريها مثل بيماري هاي کليوي ، پوستي ، آرتروز و درد مفاصل کاربرد دارد.
احشاي بدن خيار دريايي سبب درمان بيماري صرع مي شود ، ترشحات اين جانور داراي ويتامين E با آنتياکسيدان است و در لوازم بهداشتي آرايشي استفاده زيادي دارد.
خيار دريايي را مي توان بصورت توام با ساير آبزيان و با صدف پرورش داد.محصولات تازه خشکشده و فرآوري شده خيار دريايي در دنيا به قيمت بالايي به فروش مي رود.
اين گونه جزو باارزشترين گونههاي تجاري دنيا است که با توجه به ذخاير محدود اين گونه تجاري درکشورمان و همچنين صيد غيرمجاز از دريا و صدمه ديدن ذخاير و با توجه به اهميت بازسازي ذخاير خليجفارس و همچنين اشتغالزايي، سودآوري و ارزآوري بسيار مناسب خيار دريايي، عملي شدن اين طرح ضروري است.