يك مركز مطالعاتي آمريكايي در تحليلي از سامانه موشكي مشترك آمريكا و اروپا نوشت كه اين سپر موشكي كه بهانه آن ايران اعلام ميشود در اصل روسيه را هدف قرار ميدهد.
به گزارش فارس، مركز مطالعاتي "گلوبال ريسرچ " در مقالهاي به بررسي ماهيت طرح سپر موشكي آمريكا و اروپا پرداخت و به نقل از "زبيگنيو برژينسكي " نوشت: ارتباط آمريكا با ناتو و اتحاديه اروپا يكي از مهمترين روابط جهاني آمريكا به حساب ميآيد و به عبارتي سكوي پرتاب آمريكا براي حضور و شركت در عرصه جهاني محسوب ميشود و آمريكا را براي ايفاي نقش سرنوشتساز ميانجيگري در امور اورسيا، مركز قدرت جهان، توانمند ميسازند و ائتلافي را به وجود ميآورند كه از تمام ابعاد كليدي به لحاظ قدرت و نفوذ، درعرصه جهاني برجسته است.
بر اساس اين مقاله، مواضع فرعي آمريكا در اورسيا عبارتند از:
- ژاپن و كره جنوبي
- شبه جزيره عربستان
- نيروهاي نظامي ناتو و آمريكا در سرزمينهاي اشغالي عراق و افغانستان
گلوبال ريسرچ نوشت: به همين دليل تبديل سامانه سپر موشكي آمريكا از يك پروژه آمريكايي به پروژه ناتو جاي تعجب ندارد زيرا جهانيسازي ناتو بخشي از اين پروسه محسوب ميشود. پروژه سامانه سپر موشكي آمريكا تحت هدايت ناتو تقريبا در سال 1990 ميلادي مورد بحث قرار گرفت و در حقيقت اظهاراتي مبني بر اينكه ناتو اين پروژه را در سال 2010 ميلادي مصوب كرده است، تماما دروغ و كذب است.
* تكثير و توسعه موشكي آمريكا و ناتو
بر اساس اين مقاله، گزارشات مربوط به توليد و تكثير فعال سامانه موشكي ناتو به سال 2006 ميلادي و طرح دفاع بالستيك بر ميگردد.
در حاليكه رژيم صهيونيستي، هند، استراليا، تايوان، ژاپن و اوكراين با دولت سابق خود، همگي شريك يكديگر بودهاند، ناتو، آمريكا، انگليس، فرانسه، آلمان، ايتاليا، هلند، لهستان و جمهوري چك سالهاست كه براي تاسيس يك سامانه موشكي با يكديگر همكاري ميكنند.
حتي ناتو همزمان با حمله نظاميان آمريكايي و انگليسي به عراق در سال 2003 ميلادي، پيشنويس مربوط به سياست هماهنگي موشكي را تهيه كرده بود.
اين پيشنويس در سال 2004 ميلادي به تصويب ناتو رسيد. در حاليكه هلند، آلمان و آمريكا به طور مشترك سامانههاي موشكي جنگي و هوايي گسترده و منسجم مربوط به پروژه "آسياب بادي اپتيك " را گسترش ميدانند، فرانسه نيز بر روي سامانه موشكي بالستيك خود كار ميكرد.
* "حلقه آتش " و "پوشش آهني جديد " سه عرصه مربوط به پروژه سامانه سپر موشكي
پروژه سپر موشكي در واقع مجموعه اي از سه سپر موشكي است كه سامانه سپر موشكي جهاني را در اطراف اورسيا تشكيل ميدهد. اين سه بخش از سامانه سپر موشكي در اروپا، خاورميانه و آسياي شرقي، شامل آسياي شمال شرق و آسياي جنوب شرق، مستقر هستند.
علاوه بر اين، مناطق تداخلي ديگري هم وجود دارند كه مجموعه سپرهاي موشكي را به هم مرتبط ميسازند. اين مناطق عبارتند از:
- درياي مديترانه كه اروپا و خاورميانه را به هم مرتبط ميسازد.
- اقيانوس آرام كه خاورميانه و آسياي شرقي را به هم مرتبط مي كند و
- آمريكاي شمالي.
گلوبال ريسرچ نوشت: آمريكاي شمالي به عنوان مركز استرتژيك اين سامانه تسليحاتي عمل ميكند و در واقع مركز فرماندهي اين سامانه محسوب ميشود.
اين سامانه از طريق آمريكا، كانادا، گرينلند با سامانه دفاعي موشكي آمريكاي شمالي مرتبط ميشود. علاوه بر اين، آمريكاي شمالي در راستا تحكيم و افزايش سامانههاي موشكي در آسياي شرقي و اروپا فعاليت خواهد داشت.
بر اساس اين مقاله، در حاليكه ايران دليل و بهانه استقرار سپر موشكي در اروپا عنوان شده است، اما محل استقرار تجهيزات نظامي در گرينلند مطلب ديگري را ميرساند. به لحاظ جغرافيايي، موقعيت گرينلند براي كنترل تهديدات احتمالي سامانههاي موشكي كره شمالي و يا ايران مناسب نيست. در واقع استقرار تجهيزات نظامي در گرينلند با توجه به موقعيت جغرافيايي آن، با هدف كنترل سامانههاي موشكي روسيه، كه مدار شمالگان، را به عنوان منطقيترين مسير طي خواهد كرد، طراحي شده است.
گلوبال ريسرچ نوشت: پروژه موشكي اروپا ابتدا روسيه را هدف قرار ميدهد در حاليكه هدف پروژه موشكي آسياي شرقي در وهله اول چين، آن هم به بهانه دفاع در برابر كره شمالي، است. بخش خاورميانه اي پروژه موشكي در اسرائيل و خليج فارس به مجريگري كشورهايي مانند عربستان سعودي قرار دارد و هدف آن ايران و سوريه است. هدف اوليه استقرار سامانه موشكي در تركيه، ايران و سوريه است و اين سامانه ميتواند از حمله نظامي اسرائيل به ايران پشتيباني كند.
* مردم تركيه مخالف مشاركت آنكار در طرح سپر موشكي هستند
با توجه به اين شرايط است كه بسياري از مردم تركيه مخالفت شركت تركيه در پروژه سامانه موشكي ناتو هستند. رهبر حزب صداي مردم تركيه نيز اعلام كرده است كه احتمال دارد پروژه موشكي ناتو زمينه را براي وقوع جنگ جهاني سوم فراهم كند.
*از پوشش آهني جديد تا جنگ ستارگان
استراليا و آمريكا در زمينه پروژه موشكي آسيا، با يكديگر همكاري داشته اند. علاوه بر اين انگيزه تاسيس و برپايي سامانه موشكي ديگري در جنوب آسيا با همكاري هند مطرح است. اين بدان معناست كه اورسيا با حلقهاي از سامانههاي موشكي محصور خواهد شد. به همين دليل است كه روسيه با همپيمانان خود در قزاقستان، بلاروس و چين براي تاسيس سامانههاي موشكي همكاري نزديكي دارد و چين نيز سامانه موشكي ديگري را توسعه داده است كه ميتواند ماهوارههاي ناتو و آمريكا را منهدم سازد.
سامانه چند لايهاي سپر موشكي جهاني ناتو و آمريكا با ايجاد حالت نظامي در فضاي موجود تطابق دارد.