ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 9 آذر 1403
جمعه 9 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 14 دي 1389     |     کد : 13594

المنار: 2010 سال ايران مقتدر هسته‌اي بود

پايگاه خبري المنار در گزارشي با تشريح دستاوردهاي هسته‌اي، نظامي و اطلاعاتي ايران در سال 2010، آن را سالي پربار و موفقيت‌آميز در عرصه‌هاي مختلف براي نظامي جمهوري اسلامي ايران ارزيابي كرد.

 پايگاه خبري المنار در گزارشي با تشريح دستاوردهاي هسته‌اي، نظامي و اطلاعاتي ايران در سال 2010، آن را سالي پربار و موفقيت‌آميز در عرصه‌هاي مختلف براي نظامي جمهوري اسلامي ايران ارزيابي كرد.

به گزارش فارس، پايگاه خبري المنار در گزارشي با عنوان "ايران 2010: دستاوردهاي هسته‌اي و مانورهايي با پيامهاي روشن " به قلم وائل كركي، به بررسي دستاوردهاي ايران در سال 2010، در زمينه‌هاي مختلفي همچون هسته‌اي، نظامي، اطلاعاتي و ... مي‌پردازد تا در نهايت اين سال را سالي مملو از موفقيت در عرصه‌هاي مختلف براي ايران بداند.

در اين گزارش آمده است سال 2010 با اين اعتراف دوست و دشمن به پايان رسيد كه اين سال يك سال صرفا هسته‌اي براي ايران بود كه در آن جمهوري اسلامي ايران درصد غني‌سازي اورانيوم را از 5/4 درصد به 20 درصد رساند و اولين محموله سوخت هسته‌اي جهت راه‌اندازي اولين نيروگاه هسته‌اي را دريافت كرد؛ همچنين ايران در اين سال با خودكفايي در توليد كيك زرد تكميل چرخه سوخت خود را اعلام كرد.

با وجود بسته تحريم‌هاي چهارگانه عليه ايران كه مي‌كوشد حلقه فشار بر ايران را تنگ كند، اما ايران قدم به قدم عمليات غني‌سازي اورانيوم را به پيش برده و سايت آزمايشي غني‌سازي اورانيوم و نيز سايت غني‌سازي نطنز را راه‌اندازي كرد؛ در همين راستا دولت ماه فوريه رسما و بدون پرداختن به جزئيات اعلام كرد تصميم به ساخت 10 سايت جديد هسته‌اي دارد، ايران تزريق هگزا فلورايد اورانيوم را براي غني‌سازي اورانيوم ضعيف تا 20 درصد شروع كرده و اين درصد به اعتقاد كارشناسان اين يك ميزان بسيار بااهميت است.

روشن است كه سال 2010 شاهد رويدادهاي هسته‌اي بزرگي براي ايران بوده است، از جمله تغذيه رآكتور بوشهر با سوخت هسته‌اي در تاريخ 21 آگوست كه خود يكي از مهمترين رويدادهاي مرتبط با فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران در اين سال مي‌باشد؛ به علاوه تعهد روسيه در تامين سوخت هسته‌اي نيروگاه بوشهر كه اين تعهد در تاريخ مشخص با رضايت كامل طرفين انجام شد تا جائيكه مسئولين آژانس اظهار داشتند روند تكميل معاملات تجاري خارج از چارچوب آژانس ميان ايران و روسيه مانع همكاري صلح‌آميز ميان كشورهاي عضو نمي‌شود.

با وجود آنكه ايالات متحده رويكرد خود در ترجيح گفت‌وگو و مذاكره با ايران را تغيير داد و ساير گزينه‌ها را نيز روي ميز قرار داد، از جمله اينكه گزينه‌هايي همچون تحريك سازمان ملل در صدور تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي ايران را باز گذاشت و با وجود اينكه اطمينان داشت ايران ضايعات هسته‌اي خود را به روسيه باز خواهد گرداند، اما "جان بولتون " سفير اسبق آمريكا در سازمان ملل فكر نمي‌كرد ايران سايتي هسته‌اي مانند بوشهر در اختيار داشته باشد؛ لذا در ماه آگوست سال گذشته رژيم صهيونيستي را در حمله به رآكتور ايران تشويق و تحريك كرد، چرا كه شنيده بود روسيه در تاريخ 13 آگوست اعلام كرد كه 21 همين ماه سوخت را در اختيار ايران قرار مي‌دهد، آمريكا تأكيد داشت حمله به اين رآكتورها پس از تغذيه آنها با سوخت كار دشواري خواهد بود، لذا راه‌اندازي رآكتور بوشهر را يك پيروزي براي ايران برشمرد.

از طرفي وزير جنگ رژيم صهيوينستي با اكتفا به تهديد و اينكه تمامي گزينه‌ها مانند گزينه‌هاي اوباما آماده است، درخواست بولتون را ناديده گرفت. اين در حالي است كه منابع برآورد كردند اگر ايران بخواهد، نيروگاه بوشهر قادر است ساليانه حدود 250 كيلوگرم پلوتونيوم كه براي راه‌اندازي 30 بمب هسته‌اي كافي است توليد كند.


*ترور دانشمندان هسته‌اي ايران

صبح روز 29 ماه نوامبر ايران خبر از عمليات تروري داد كه منجر به شهادت استاد دانشمند مجيد شهرياري شد، عمليات دومي نيز انجام شد كه در آن دانشمندي ديگر مجروح شد؛ ايران دستگاه‌هاي جاسوسي غرب را به حضور در پشت اين عمليات ترور جهت نابودي دانشمندان ايراني متهم كرد؛ بلافاصله رسانه‌هاي غرب دست به شبهه‌افكني در اين ماجرا زدند كه شايد دولت ايران در پشت اين حادثه و حادثه ديگري كه در ماه ژانويه منجر به شهادت علي محمدي شد باشد. اين در حالي است كه ساير رسانه‌ها ضمن آنكه صراحتا دستگاه جاسوسي موساد را متهم كردند، اين حادثه را ضربه آخري برشمردند كه مائير داگان در آخرين روزهاي رياست 8 ساله خود بر موساد عليه ايران وارد ساخت.
پيرامون همين حادثه ايران اعلام كرد: "آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي و شوراي امنيت مسئول حوادث پيش آمده براي دانشمدان ايران هستند، چرا كه اين دو سازمان اسامي دانشمندان ايران را ضمن ليست ارائه شده از آژانس در شوراي امنيت اعلام كرده بودند.

مذاكرات ژنو و توليد كيك زرد

در 25 ماه دسامبر زمانيكه نگاه‌ها متوجه شهر ژنو سوئيس بود كه ايران و گروه 5+1 توافق كردند بعد از 14 ماه از نخستين ديدار، بار ديگر دور ميز مذاكره بنشينند، با اظهارات "علي اكبر صالحي " نگاه‌ها به سمت ايران معطوف شد؛ صالحي رئيس وقت سازمان انرژي اتمي ايران ضمن اعلام اينكه ايران تمام نياز خود به كيك زرد يا پودر اورانيوم كنسانتره غيرقابل حل در آب كه قابل استفاده در نيروگاه‌هاي برق مي‌باشد را در اختيار دارد اظهار داشت ايران اولين محموله كيك زرد را از شهر بندرعباس به سايت هسته‌اي نطنز تحويل داده است.

صالحي پيش از اين در تاريخ 18 نوامبر اعلام كرده بود ايران در حال آزمايش طرح‌هاي جديدي از سانتريفيوژ است كه اوايل سال 2011 آنها را راه‌اندازي خواهد كرد و در حال حاضر بيش از 6هزار سانتريفيوژ يعني 2هزار سانتريفيوژ بيش از آنچه آژانس اعلام كرده در اختيار دارد.
در ژنو و با وجود ادامه مذاكرات طي دو روز تقريبا كامل، رئيس هيأت‌هاي ايراني و بين‌المللي مسائلي كاملا متفاوت از آنچه بر سر ميز مذاكرات مطرح شده بود را اعلام كردند؛ در حاليكه "كاترين اشتون " رئيس هيأت بين‌المللي اعلام كرده بود دو طرف بر سر پرونده هسته‌اي ايران و ضرورت توقف عمليات غني‌سازي از سوي ايران بحث و گفت‌وگو كرده‌اند، جليلي رئيس هيأت ايراني مصرانه تأكيد داشت حق ايران در غني‌سازي مسأله‌اي است كه در هيچ بحث و مذاكره‌اي مطرح نشده و نخواهد شد و دو طرف تنها توافق كرده‌اند بار ديگر در پايان ماه ژانويه آينده در استانبول تركيه با يكديگر ديدار داشته باشند. [ايران در ادامه تاكيد كرد كه در صورت اصرار غرب بر اين موضوع نوار صوتي مذاكرات را منتشر خواهد كرد كه البته غرب در اين زمينه سكوت كرد.]

* مانورهاي نظامي

به دنبال برخي انتقادات جامعه بين‌الملل از برنامه‌هاي هسته‌اي، جمهوري اسلامي ايران طي سال 2010 مانورهاي نظامي خود را افزايش داده و در جريان آنها انواع مختلف سلاح‌هاي پيشرفته خود را به نمايش گذاشت؛ اين ماجرا مصادف بود با تلاش‌هاي جمهوري اسلامي ايران در دستيابي به سامانه دفاع موشكي روسي بنام " اس – 300 ".

بايد اشاره كرد مانورهاي نظامي ايران مانور صِرف نبوده بلكه با خود معاني و پيامهايي دارد كه نشان مي‌دهد توان نظامي ايران قدرتي است كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت؛ احمدي‌نژاد نيز زماني كه در جريان سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل اعلام كرد هر حمله‌اي به كشورش جنگي بدون مرز را به راه خواهد انداخت، اين واقعيت را نمايان كرد.

به گزارش المنار، سال 2010 شاهد مانورهاي دريايي، زميني و هوايي ايران بوديم كه "مانور پيامبر اعظم " در آوريل گذشته شروع سلسله مانورهايي بود كه يك سال ادامه پيدا كرد... حجم مانورهاي دريايي تهران با نام "ولايت 89 " در تنگه هرمز، درياي عمان و شمال اقيانوس اطلس به مساحت 250 هزار كيومتر مربع در طول 8 روز نيز چشمگير و قابل توجه بود؛ در جريان آن ايران اژدر، موشك‌هاي "كروز "، "نور " و "فجر 5 " را در حمله به اهداف دريايي متحرك و ثابت مورد آزمايش قرار داد.

به دنبال اين مانورها، مانورهاي هوايي با هدف ارتقا سطح سيستم دفاع هوايي و هماهنگي ميان يگانهاي هوايي، يگانهاي ارتش و يگانهاي سپاه پاسداران انجام گرفت.
بنا بر اعلام ژنرال احمد ميقاني فرمانده نيروهاي دفاع هوايي، شمار مانورهاي بزرگ اصلي به 5 مانور تاكتيكي رسيده كه اين مانورها بر روي مناطق هسته‌اي حساس ايران مانند تهران، نطنز، بوشهر و غرب ايران متمركز بوده است.

نيروهاي زميني نيز تابستان گذشته در مانورهاي ديگري در مناطق اصفهان واقع در مركز كشور شركت كردند كه مانور "بيت‌المقدس 22 " سه روز به طول انجاميد؛ به گفته سرتيپ احمد رضا پوردستان فرمانده نيروي زميني ارتش، هدف اصلي اين مانور براي ايراني‌ها روشن بود و آن هشداري بود به نيروهاي بيگانه تا ابدا به فكر حمله به ايران نباشند؛ وي تأكيد كرد نيروي زميني ارتش ايران از قويترين نيروهاي نظامي جهان است و از بالاترين درجات آمادگي نظامي برخوردار مي‌باشد.

*سلاح‌هاي جديد

طي سال 2010، انواع جديدي از سلاح‌ها ظهور پيدا كرد، از جمله هواپيماهاي بمب‌افكن بدون سرنشين كلاس "كرار ". تهران مي‌گويد اين هواپيماها قادرند به هر هدفي در شعاع هزار كيلومتري دست يافته و توانايي پرتاب بمب و موشك را دارا مي‌باشند.

در سپتامبر گذشته جمهوري اسلامي ايران اقدام به نمايش توان دفاع نظامي خود نمود. در جريان اين مانورها، موشك‌هاي كلاس "سجيل " و "شهاب 3 " با برد متوسط 1800 تا 2000 كيلومتر كه قادرند به اهدافي در رژيم اشغالگر قدس دست يابند به نمايش گذاشته شد.

در ماه نوامبر تهران مانورهاي دفاع هوايي خود را به مدت 5 روز ادامه داد؛ مرحله دوم اين مانورها شامل مانورهاي "مدافعان آسمان ولايت – 3 " بود كه در خلال آن عمليات شبيه سازي رهگيري هواپيماهاي جنگي دشمن و تست جنگ الكترونيك در بكارگيري انواع رادارهاي ثابت و متحرك ساخت داخل مانند "كاشف "، "مطلع فجر " و "رادار ملي "، انجام پذيرفت ضمن اعلام اينكه برد برخي از اين رادارها به شعاع 3 هزار كيلومتري رسيده و مخصوص رصد اهدافي با ارتفاع پرواز پايين است.

هدف اين مانورها در زمان خود اثبات توان دفاع موشكي ايران با برد كوتاه، متوسط و بلند بود و به گفته تهران و بنا بر اظهارات سرتيپ حميد ارژنگي، اين توان نسخه‌اي جديد از سامانه دفاع هوايي ايران مي‌باشد.

مانورهاي ماه نوامبر يكي از بزرگترين سلسله مانورهاي سال 2010 ايران بود كه در پي بي نتيجه ماندن مذاكرات بر سر معامله سامانه دفاع موشكي روسيه "اس- 300 "، 5 روز به طول انجاميد.

تمركز اين مانورها بر روي سامانه دفاعي، تمرين مقابله با حملات ناگهاني، رويارويي با موشكهاي كروز، نابودي اهداف با موشك و جت‌هاي جنگنده و نيز استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين بوده است.

مي‌توان گفت جمهوري اسلامي ايران گوشه‌اي از توان خود را نشان داده تا پيامي روشن به غرب باشد كه جنگ يا هر حمله نظامي كه تأسيسات هسته‌اي يا هر هدف زميني ديگري را نشانه رود كار آساني نخواهد بود.

*دستگيري و اعدام عبدالمالك ريگي

در ماه فوريه سال 2010، دستگاه اطلاعاتي ايران، با دستگيري عبدالمالك ريگي رهبر گروه تروريستي "جندالله "[جندالشيطان] دستاورد امنيتي بزرگي را محقق ساخت؛ فردي كه سالها حملات وي به خاك ايران منجر به شهادت و زخمي شدن صدها شهروند ايراني شده بود؛ مقامات ايراني در تاريخ 20 ژوئيه، ريگي را در شرق كشور در حضور خانواده شهدا و مجروحان عمليات‌هاي تروريستي جندالله اعدام كردند.

اعدام ريگي به مانند اعدام برادرش عبدالحميد كه در تاريخ 24 مي در شهر زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ايران انجام شده بود، صورت پذيرفت.
اين دستگيري تمامي دولت‌ها و طرف‌هايي كه پشت اين گروه تروريستي قرار داشتند به ويژه آمريكا، رژيم صهيونيستي و برخي دولت‌هاي منطقه را رسوا كرد.

اولين نشانه پيوند ريگي با سازمان اطلاعاتي آمريكا و موساد گفته "حيدر مصلحي " وزير اطلاعات ايران بود كه اظهار داشت اين تروريست يك روز قبل از دستگيري در پايگاه آمريكا حضور داشته و در ماه آوريل گذشته با هماهنگي انگليس و بعد از آنكه واشنگتن ويزاي افغاني براي وي صادر كرد، ديداري با فرمانده نيروهاي ناتو در افغانستان داشت. مصلحي افزود: ريگي با كارگرداني موساد و حمايت غرب و آمريكا عمليات‌هايي را در ايران انجام داد و از بسياري كشورهاي اروپايي بازديد كرده بود.

روزنامه آمريكايي "مك‌چني " در آن برهه فاش كرد زماني كه آمريكا منكر داشتن ارتباط با ريگي بود، "سي آي اي " از اين تروريست حمايت مي‌كرد. اين روزنامه آورده بود كه شبكه "اي بي سي نيوز " در ماه فوريه سال 2007، وجود ارتباطات محرمانه و سري ميان ريگي و مسئولان آمريكا از سال 2005 را كشف كرده است.

المنار در پايان اين گزارش آورده است: سال 2010 دستاوردهاي مختلف و بسياري را در زمينه‌هاي مختلف براي ايران به همراه داشت كه شاخص‌ترين آنها در زمينه فعاليت‌هاي هسته‌اي و دفاع نظامي بوده است؛ با وجود تمامي فشارها و تحريم‌ها پرچم جمهوري اسلامي ايران نه تنها افراشته است بلكه هرگز پايين نخواهد آمد؛ اين سال گذشت و ايران پيشرفت و ثبات دائم در تمامي زمينه‌ها و عرصه‌ها را نصب العين خود قرار داده و تكميل دستاوردهاي صلح‌آميز هسته‌اي و دستاوردهاي ديپلماتيك را به ذخيره پيروزي‌ها و خلاقيت‌هاي خود خواهد افزود.


نوشته شده در   سه شنبه 14 دي 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode