جام جم آنلاين: پژوهشگران دانشگاه اصفهان، نانو کاتاليزوري براي هيدروژن زدايي از ايزوبوتان توليد کردند اين ماده در توليد سوخت به کار مي رود که کاربردي کردن آن کاهش آلودگي هوا را به دنبال دارد.
به گزارش مهر، مهندس صديقه واعظي فر مجري طرح با تاکيد بر اينکه نانوکاتاليزور توليد شده در هيدروژن زدايي از ايزوبوتان و توليد ايزوبوتن استفاده مي شود، افزود: ايزوبوتن ماده اوليه توليد MTBE است که به عنوان يکي از افزودني هاي سوخت براي افزايش عدد اکتان آن، مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي به نحوه اجراي اين تحقيق اشاره کرد و اظهار داشت: با مطالعه بر روي کاتاليزور صنعتي DP803 مورد استفاده در پتروشيمي بندر امام، متوجه شديم که اين کاتاليزور با پايه گاما آلومينا و درصد مشخصي از Pt (پلاتينيم) و Sn (قلع) است از اين رو براي بهبود رفتار کاتاليزور در ساخت آن از پايه زئوليت Y استفاده کرديم و Pt و Sn را روي آن قرار داديم در نهايت در سامانه آزمون راکتوري از اين کاتاليزور براي هيدروژن زدايي ايزوبوتان استفاده کرديم.
مجري طرح با اشاره به نتايج اين تحقيق، خاطرنشان کرد: نتايج نشان داد که کاتاليزور تهيه شده با پايه زئوليت Y داراي بازدهي بيشتري نسبت به کاتاليزور صنعتي با پايه گاما آلومينا در فرايند هيدروژن زدايي ايزوبوتان است.
واعظي فر از تجاري سازي اين محصول خبر داد و يادآور شد: تجاري سازي اين محصول در برنامه کاري دو شرکت دانش بنيان مجتمع فناوريهاي نوين فدک و شرکت نانوپارس اسپادانا قرار دارد.