جام جم آنلاين: نتايج تازه ترين تحقيقات ديرينه شناسان آمريکايي نشان مي دهد که بيشتر دايناسورها گياهخوار بوده اند و در ميان آنها تنها «تيرانوساروس رکس» گوشتخوار بوده است.
به گزارش مهر، دَدپايان (theropod) گروهي از دايناسورهاي با ويژگي هاي پرنده مانند بوده اند که روي دو پا راه مي رفته اند و بدن آنها اغلب پوشيده از پر بوده است. مهمترين دايناسور اين گروه، «تيرانوساروس رکس» است که يک گونه شکارچي گوشتخوار بسيار تهاجمي بوده است.
به همين منظور تاکنون تصور مي شد که اعضاي اين گروه اغلب گوشتخوار باشند. اين درحالي است که اکنون گروهي از ديرينه شناسان موزه فيلد در شيکاگو با مطالعه بر روي 90 دايناسور از گروه «دَدپايان» در نهايت شگفتي دريافتند که اکثر اين گونه ها گياهخوار بوده اند.
به همين دليل اين دانشمندان اظهار داشتند که دايناسورهاي گوشتخوار تهاجمي مثل «تيرانوساروس رکس» و «وليکوسيراپتور» دو استثناء در اين گروه بوده اند. اين يافته هاي جديد عقيده رايجي که برپايه آن تقريبا تمام «ددپايان» گوشتخوار بوده اند را به چالش مي کشد.
اين بررسي ها نشان داد که بعضي از «ددپايان» مثل «تيرانوساروس رکس» با دندان هاي تيز و متراکم قطعا شکارچي بوده اند اما شکل استخوان هاي دندان برخي ديگر از آنها مثل دايناسورهاي شاخدار کاملا نشان مي دهند که اين گونه ها گياهخوار بوده اند.
اما خصوصيت غذايي گروهي از «ددپاياني» که دندان هاي چنگک مانند داشته اند هنوز مبهم است. در اين گونه ها تنها دندان هاي جلويي دهان شبيه به چنگک هستند.
اين دانشمندان علاوه بر دندان ها و آرواره هاي اين دايناسورها، با بررسي محتويات معده و فضولات فسيلي شده و حضور استخوان هاي آسياب کننده در معده براي خردکردن گياهان به اين نتايج دست يافتند.