جام جم آنلاين: براساس سياست دفاعي جديد ژاپن، روسيه ديگر خطر بالقوه براي اين کشور محسوب نميشود، بلکه چين و کره شمالي خطري براي امنيت ژاپن بهشمار ميآيند.
طبق طرح جديد قرار است بنيه دفاعي ژاپن با افزايش شمار هواپيماهاي جنگي و زيردريائي تقويت شود. همچنين يک سپر دفاع موشکي ايجاد شده و همکاريهاي نظامي با آمريکا گسترش مييابند.
علاوه بر اين گرانيگاه دفاع راهبردي ژاپن از جزيره شمالي هوکائيدو به جزيره جنوبي اوکيناوا منتقل ميشود.
سخنگوي وزارت امور خارجه چين ضمن ابراز نارضايتي از اين سياست ژاپن گفت: چين قدرتي براي صلح و توسعه آسيا است و تهديدي براي هيچ کسي نيست.
ژاپن اعلام کرده است در واکنش به چالش هايي که ميان اين کشور و کره شمالي و چين ايجاد شده، آرايش ساختار دفاعي خود را به طور اساسي تغيير مي دهد.
به گفته تحليلگران، ژاپن در واکنش به تغيير توازن قدرت در قاره آسيا درصدد بر آمده که سياست نظامي خود را تغيير دهد.
ژاپن که با چين مرز آبي دارد، روز جمعه گفت ظهور چين به عنوان يک قدرت نظامي باعث نگراني بين المللي شده و کره شمالي نيز به طور جدي مايه بي ثباتي است.
براساس سياست جديد نظامي ژاپن، نيروهاي نظامي در شمال اين کشور که در زمان جنگ سرد براي مقابله با شوروي سابق در اين منطقه مستقر شده بودند، کاهش خواهند يافت و در مقابل اين نيروها در جنوب ژاپن و در جزايري که نزديک چين قرار دارند، تقويت خواهد شد.
همچنين، تعداد واحدهاي زرهي کاهش خواهد يافت و در مقابل، ارتش ژاپن به زيردريايي هاي بيشتر و هواپيماهاي جنگنده بهتري تجهيز خواهد شد.
ژاپن از اين که قدرت نيروي دريايي چين رو به رشد بوده و تحرکات آن در درياي خاوري و درياي جنوب چين افزايش يافته، نگران است.
در بخش ديگري از برنامه جديد دفاعي ژاپن، دفاع موشکي در واکنش به خطر هسته اي کره شمالي تقويت خواهد شد.
اين سياست جديد نظامي که از سوي کابينه ژاپن تائيد شده، آرايش نظامي اين کشور را در 10 سال آينده تعيين کرده است.
در اسنادي که سياست جديد ژاپن را تشريح کرده، آمده است: "چين با شتاب نيروهاي نظامي خود را مدرنيزه مي کند و فعاليت نظامي خود را در آبهاي مشترک دو کشور گسترش مي دهد. با وجود فقدان شفافيت در مورد مسائل امنيتي و نيروهاي نظامي چين، اين روند براي کل منطقه و جامعه بين المللي نگران کننده است."
به دنبال تصادف يک قايق ماهيگيري چيني با قايق هاي گارد ساحلي ژاپني در نزديکي جزاير مورد مناقشه دو کشور، روابط ميان ژاپن و چين در ماه سپتامبر به شدت وخيم شد.
در سند سياست جديد نظامي ژاپن همچنين برنامه هاي موشکي و هسته اي کره شمالي "عامل مهم و جدي بي ثباتي" توصيف شده است.
کره شمالي در سال هاي اخير به سمت ژاپن موشک پرتاب کرده و دست به چند آزمايش هسته اي زده است. اين کشور ماه گذشته فاش کرد که يک تاسيسات جديد غني سازي اورانيوم را راه اندازي کرده است.
براي جلوگيري از حمله موشکي و هسته اي کره شمالي، ژاپن درصدد است در سراسر اين کشور واحدهاي دفاع موشکي "پاتريوت" برپا کند و شمار ناوهاي جنگي را براي سرنگون کردن موشک افزايش دهد.
اين سند جديد همچنين روابط ميان ژاپن و آمريکا را "حياتي" خوانده است. آمريکا در ژاپن پنجاه هزار پرسنل نظامي دارد.
ژاپن گفته است که "اعتماد و همکاري با چين و روسيه" را دنبال خواهد کرد و در همان حال روابط خود را با اتحاديه اروپا و ناتو توسعه خواهد داد.
دويچه وله - بي بي سي