جام جم آنلاين: ميخائيل گورباچف رهبر شوروي سابق، در مقالهاي كه در روزنامه نوايا گازتا منتشر شد، از دميتري مدودف رييس جمهور روسيه، خواست به وعدههايي كه در زمينه مبارزه با فساد و برقراري دموكراسي داده است عمل كند، چرا كه عدم اتخاذ تدابيري در اين زمينه كشور را به فاجعه خواهند كشاند.
به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه فرامنطقهاي الحيات، ميخائيل گورباچف در اين مقاله به نتايج تلاشهاي 10 سال گذشته در روسيه از زمان روي كار آمدن ولاديمير پوتين، رييس جمهور سابق روسيه اشاره كرد و گفت: اولويتها در سال 2000 مبتني بر دفاع از تماميت ارضي كشور، امنيت و تقويت سازمانهاي دولتي بود و اين اهداف محقق شد، اما بسياري از مسائل ديگر از آن زمان تا به اين لحظه حل نشده است.
گورباچف افزود: مسوولان كشور از تلاش در زمينه برقراري دموكراسي عقبنشيني كردهاند و كشور غرق در فساد در تمامي سطوح است.
وي در ادامه به بر شمردن نمونههايي از اين فساد از جمله لغو انتخاب فرمانداران مناطق، افزايش ميزان مطلوب نمايندگان در پارلمان و ديگر مسائل اشاره كرد و گفت: انتخابات از طريق رسانهها در روسيه به بازي گرفته ميشود.
رهبر شوروي سابق ادامه داد: اگر بر گرايشهاي مخالف دموكراسي غلبه نكنيم، تمام آن چه را كه در سالهاي گذشته بدست آوردهايم از دست خواهيم داد. آن هم نه در زمينه دمكراسي بلكه در زمينه ثبات و امنيت كشور.
گورباچف اظهار داشت: وعدههاي مدودف در زمينه مبارزه با فساد و برقراري دموكراسي كه در جريان تبليغات انتخاباتياش در سال 2008 مطرح شد، تمام كساني كه نسبت به آينده روسيه نگران هستند را نااميد كرده است چرا كه تدابيري كه وي اتخاذ كرده نامناسب و ناكافي است.
گورباچف افزود: رييس جمهور روسيه بايد طرح زماني جديدي را ارائه كند. ما نيازمند تلاش براي برقراري دموكراسي و ايجاد جامعه مدني فعال و نظارت واقعي بر امور دولت هستيم.
رهبر اتحاد جماهير شوروي هشدار داد كه چشم انداز سياسي غير دموكراتيك روسيه در حال تهديد ثبات اين كشور است.
گورباچف در اين مقاله نوشت: فقدان رقابتهاي سياسي، انتخابات با مشكلات فراوان، كاهش آزاديهاي رسانهاي و فساد مالي فراگير در روسيه باعث كندي روند توسعه در اين كشور شده است.
گورباچف در اين مقاله بدون اشاره مستقيم به نام ولاديمير پوتين تصريح كرد كه اين اتفاقات منفي در زندگي سياسي روسيه به ويژه در سالهاي 2005 تا 2006 زماني كه پوتين دومين دوره رياست جمهوري خود را ميگذارند، مشهود بوده است.
پوتين همچنان به رغم فعاليت در سمت نخست وزيري روسيه بانفوذترين رهبر اين كشور محسوب ميشود. طي هشت سال حضور در قدرت، پوتين باعث سركوب اكثر آزاديهاي امور دموكراتيك در دوران پس از شوروي سابق در روسيه شد.
گورباچف پيشتر منتقد سياستهاي پوتين بود، اما در انتقادهايش به طور مستقيم به نام وي اشاره نكرد.
گورباچف در اين مقاله نوشت: از آغاز سال 2005 دولت روسيه تصميماتي اتخاذ كرد كه باعث نشد شرايط حركت رو به جلوي روسيه مهيا شود و حركت رو به جلوي اين كشور را سختتر كرد.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: مدودف زماني كه در وبلاگ شخصياش به اين موضوع اشاره كرد كه روسيه با نشانههاي ركود مواجه شده اقدام درستي انجام داد، اما از وي به دليل ناكامي در ارائه پيشنهادها در مورد اين كه اين شرايط چگونه بهبود يابد، انتقاد كرد.