امروزه در اكثر خانهها از مايكروويو براي پخت و پز سريع يا گرم كردن فوري غذا استفاده ميشود كه رعايت توصيههايي براي استفاده از اين وسيله ضروري است.
به گزارش سلامت نیوز مهندس علي گوراني، كارشناس بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: درون مايكروويو يك نوسانساز و يك مولد موج قرار دارد كه اين نوسانساز امواج را با طول موجهاي كوتاه توليد ميكند و در واقع اين وسيله حدود 300 مگاهرترز، يعني 300 ميليون بار در ثانيه نوسان ايجاد ميكند كه اين امر باعث گرم شدن غذا ميشود.
وي ادامه داد: وقتي كه مولكولهاي مواد غذايي به خصوص موادي كه امكان حركتشان زياد است مثل مولكولهاي آب، با سرعت 300 ميليون بار در ثانيه به لرزش در ميآيند و به هم ساييده ميشوند و به دليل اين كه ميزان دفعات ساييدگي در ثانيه خيلي بالاست، ظرف مدت كوتاهي ايجاد حرارت كرده و غذا سريع گرم ميشود.
مهندس گوراني با تأكيد بر اين كه افراد در مواقع روشن بودن مايكروويو از اين وسيله فاصله داشته باشند، افزود: بهتر است افراد كمتر از اين وسيله استفاده كنند و در هنگام روشن بودن، رعايت فاصله يك متري توصيه ميشود زيرا بعد از گذشت مدت زماني از استفاده مايكروويو و براثر باز و بسته شدنهاي مكرر، شكافهايي بين لولاها و لاستيك دور آن به وجود ميآيد كه ممكن است نشت اشعه اتفاق بيفتد كه اين امر براي سلامتي مضر خواهد بود.
وي توصيه كرد: افرادي كه از وسايل الكتروني خاصي مانند سمعك يا نوسان قلبي استفاده ميكنند به هيچ عنوان در مواقعي كه دستگاه روشن است نزديك آن نشوند زيرا امكان نشت اشعه وجود دارد و كار اين وسايل را مختل ميكند.
كارشناس بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت در گفت و گو با وبدا خاطرنشان كرد: بعد از اين كه مايكروويو خاموش شد بعد از گذشت حداقل 30 ثانيه، در مايكروويو را باز كنند.
وي تصريح كرد: وسايل فلزي را درون مايكروويو نگذارند زيرا احتمال اصطكاك خيلي شديد و مختل شدن دستگاه و آسيب به ظرف و مواد غذايي را در پي خواهد داشت و توصيه ميشود حتيالمقدور درهاي ظروفي را كه درون مايكروويو قرار ميدهند بردارند زيرا درهاي بسته باعث تجمع بخار درون ظرف شده و در برخي موارد باعث تركيدگي ميشود.