ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 11 مرداد 1403
پنجشنبه 11 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 17 آذر 1389     |     کد : 12565

همه شهدا به شهداي كربلا غبطه مي‌خورند

آيت‌الله محمد شجاعي مي‌گويد: همه شهداي في‌سبيل‌الله به شهداي كربلا غبطه مي‌خورند، وقتي كه منزلت‌هاي شهدايي كه با امام حسين (ع) شهيد شدند را مي‌بينيد، آرزو مي‌كنند كه كاش در كربلا با سيدالشهداء شهيد مي‌شدند.

آيت‌الله محمد شجاعي مي‌گويد: همه شهداي في‌سبيل‌الله به شهداي كربلا غبطه مي‌خورند، وقتي كه منزلت‌هاي شهدايي كه با امام حسين (ع) شهيد شدند را مي‌بينيد، آرزو مي‌كنند كه كاش در كربلا با سيدالشهداء شهيد مي‌شدند. 
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه فارس، آيت‌الله محمد شجاعي در باب شخصيت و نهضت امام حسين (ع) سلسله سخنراني‌هايي را بيان كرده‌اند كه هر روز از ساعت 13:50 تا 14:30 از راديو قرآن تحت عنوان «چراغ هدايت» پخش مي‌شود. آنچه در پي مي‌آيد، متن سخنراني‌هاي معظم‌له است كه به ابتكار خبرگزاري فارس با كمترين فاصله زماني منتشر مي‌شود.

* سيدالشهدا (ع) باب حكمت الهي است
در زيارت اول و نيمه رجب و نيمه شعبان جمله‌اي است با اين عنوان: «السلام عليك يا وارث تورات و انجيل و زبور»، سلام بر تو اي وارث تورات و انجيل و زبور. در همان زيارت آمده كه «السلام عليك يا امين الرحمان، السلام عليك يا عمودالدين» طبق آنچه همگي ما ياد گرفته‌ايم، عمود دين چه بود؟ «نماز» عمود دين است؛ اما چه كسي به اذن‌الله دين را نگه داشت؟
السلام عليك يا باب حكمة رب العالمين، سلام بر تو اي باب حكمت ربوبي. اين را هم تأمل كنيد كه اگر مي‌خواهيد از حكمت برخوردار باشيد، به حضرتش توسل كنيد.
«باب حكمت» چيست؟ حكيم يكي از اسماء الهي است و در همه جا حكمت خدا براي كساني كه حكمت به آنها عنايت شده روشن و واضح است. ما نمي‌دانيم كه حكمت چيست؛ ولي اگر زماني خير كثير خواستيد، بدانيد كه خواص از بندگان خدا به حكمت مي‌رسد؛ آن هم در مرتبه خودشان اما باب امين حكمت، حضرت سيدالشهدا است. خواص از بندگان خدا، اولياي خدا، خوبان و صالحان معمولاً در رسيدن به مرتبه خودشان، يكي از توسلات دائمشان، توسل به حضرت سيدالشهداء (ع) است.
در بخشي ديگري از اين زيارت مي‌خوانيم: «السلام عليك يا باب حطّة الذّي من دخله كان من الامنين» اين توسلي كه امروز داريم و توسل‌هايي كه به عنايات خدا خواهيم داشت و داشته‌ايم و از خدا توفيق اين معنا را با عمر طولاني مي‌خواهيم، خدا كند اين توسل‌ها موجب شود كه ما به اين «باب حطّة» سوي بياوريم.
سلام بر تو اي باب حطّة! باب حطّة يعني؛ بابي كه هر كس به آن باب روي بياورد، من دخله كان آمنا. البته براي اينكه اين توسل‌هاي شما نتيجه دهد بايد در طاعت و توسل به آن حضرت بكوشيد، نه اينكه عاميانه برخورد كنيد و هر كار كه دلتان خواست انجام دهيد و بعد بگوييد كه به امام توسل كنيم.
السلام عليك عيبة علم‌الله. «عيبة» يعني جاي حفظ و نگهداري. در اينجا مي‌گويد؛ سلام بر تو اي صندوق علم الهي، يعني آنچه در علم الهي است، در سينه و در دل امام حسين (ع) قرار دارد.

* همه انبياء در نيمه شعبان به زيارت امام حسين (ع) مي‌آيند
السلام عليك يا موضع سرّالله، اسرار خدا جايش در دل ابا عبدالله (ع) است.
همچنين در زيارت آن حضرت در نيمه شعبان آمده است: واشهد انك نورالله الّذي لم يطفا ولايطفا ابدا؛ شهادت مي‌دهم تو آن نور هستي كه نه خاموش ده و نه خاموش خواهد شد.
آنكه قرآن مي‌گويد خدا نوري دارد كه هر كس سعي كند آن نور را خاموش كند، آن نور خاموش شدني نيست، آن نور كيست؟ اين جمله در زيارت نيمه شعبان آمده و در نظر داشته باشيد كه همه انبياء در نيمه شعبان به زيارت امام حسين (ع) مي‌آيند و همه ملائكه براي زيارت آن حضرت به كربلا نزول مي‌كنند. به همين خاطر اگر كسي اين توفيق را پيدا كند كه در شب نيمه شعبان در بارگاه آن حضرت باشد، با همه انبياء در باطن امر مصافحه كرده است.
در مواقف هم يكي از اين دستورات اين است كه حضرت امام حسين (ع) را زيارت كنيد، يكي از خصوصيات دال بر همين موضوع است كه در آن باب صحبت مي‌كنيم.
السلام عليك يا وترالله الموتور. عيد فطر و قربان است، حضرت را زيارت كنيد. نيمه شعبان است، زيارت سيدالشهدا (ع) كنيد. رجب است، زيارت سيدالشهدا ‌(ع) كنيد.
وانك وجه‌الله الّذي لم يهلِك و لا يهلُك ابدا، در قرآن مي‌خوانيم «كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إِلَّا وَجْهَهُ» (قصص/ 88، جز ذات او همه چيز نابودشونده است) مي‌گويد آن وجه تويي.
از زيارت آن حضرت در عيد فطر و قربان هم چند جمله بيان مي‌كنم.
السلام عليك با بَطَلَ المسلمين، سلام بر تو اي پهلوان مسلمانان. اين احراري كه در عالم هستند، اين آزادمرداني كه در برابر كفار و معاندان و جباران و طاغيان گردن فرود نمي‌آورند و فرار هم نمي‌كنند ـ اين جمله هم از جمله‌هاي استثنايي در خصوص آن حضرت است ـ بطل به معناي پهلوان است.

* امام حسين (ع) حجت ما در برابر دشمني‌ها با توحيد است
السلام عليك يا باب‌المقام، سلام بر تو اي باب مقام.
هر كسي در عبوديت به هر مقامي برسد، بايد از چه دري وارد شود؟ هر كسي در عبوديت به هر مقامي برسد، بايد از چه دري وارد شود؟ باب مقام براي هر كسي، كيست؟ هر كسي به هر مقامي از مقام‌هاي توحيد برسد، بابش كيست؟‌ جواب «باب المقام» است.
در اين زيارت همچنين مي‌خوانيم، السلام عليك يا حجة الخصام. اين جمله براي همه مؤمنين باشعور، غير توجيه‌گر، مخلص و متعبد درس دهنده است. سلام بر تو اي حجت در برابر دشمني‌ها با توحيد. يعني كسي مي‌خواهد حجتش را بداند چيست و راهش را بايد از كجا بگيرد، حجت براي او در برابر دشمني‌هايي كه با توحيد و قرآن و اساس اسلام مي‌كنند، امام حسين (ع) است.
كسي با هر خصومتي مواجه شد، خصومت‌هايي كه با اسلام و قرآن مي‌شود، براي اينكه بداند با اين خصومت‌ها چگونه برخورد كند، حجت او امام حسين (ع) است.
در زيارت عرفه هم آمده است «وانت باب الهدي»، تو باب هدايت هستي. مي‌خواهيد هدايت پيدا كنيد، از طريق باب هدايت اقدام كنيد. توسل كنيد، اما توسل با سعي. اگر به گناه ادامه دهيد و توسل كنيد خودتان را معطل كرده‌ايد. اگر مي‌خواهيد از هدايت‌ها برخوردار شويد، بايد به امام حسين (ع) به عنوان شفيع متوسل شويد.
در ادامه اين زيارت مي‌خوانيم، السلام عليك يا صريع‌ العبرة السّاكبه وقرين المصيبة الرّاتبه، سلام بر تو اي كشته اشك‌هاي ريزان، يعني كشته‌اي هستي كه اشك‌هاي مؤمنين هميشه بر تو مي‌ريزد و سلام بر تو اي كسي كه مصيبت پي‌درپي بر تو متوجه شد.

* همه شهداي في‌سبيل‌الله به شهداي كربلا غبطه مي‌خورند
مصيبت سيدالشهداء (ع) يكي دو تا نبود. قرين مصيبت راتبه بود، يعني مصائب يكي پس از ديگري مي‌آيد و تمام نمي‌شود.
امام در ميان مصيبت‌ها اسير شده بود و با اين وصف مي‌توانيد به اجمال بدانيد كه «وترالله الموتور في‌السماوات والارض» يعني چه؟ البته كيست بداند و بفهمد كه معناي وترالله چيست كه در زيارات آمده است؟ اين فرد بي‌مانند (وترالله) كيست.
اما به اجمال و با تصويري مبهم مي‌توان آن بي‌مانندي حضرت در اصل خصوصيات وجودي‌اش و در مصائبش و اهداف عاليه‌اش و الي‌آخر را درك كرد.
خودش وترالله بود و اصحاب او نيز وترالله بودند.
در اينجا ذكر مي‌كنم كه همه شهداي في‌سبيل‌الله به شهداي كربلا غبطه مي‌خورند، وقتي كه منزلت‌هاي شهدايي كه با امام حسين (ع) شهيد شدند را مي‌بينيد، آرزو مي‌كنند كه كاش در كربلا با سيدالشهداء شهيد مي‌شدند. كما اينكه همه هم آرزو مي‌كنند كه مقام حضرت ابوالفضل (ع) را داشته باشند.


نوشته شده در   چهارشنبه 17 آذر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode