جام جم آنلاين: باراک اوباما، رييس جمهوري آمريکا، روز جمعه 3 دسامبر به طور سرزده به افغانستان رفت تا با مقامات اين کشور و همچنين نيروهاي نظامي آمريکا درباره پيشرفت دراستراتژي جنگ با شورشيان طالبان گفتگو کند.
به گزارش آسوشيتدپرس ، به دلايل امنيتي سفر اوباما از قبل اعلام نشده بود. اين دومين سفر باراک اوباما به افغانستان در دوران رياست جمهوري اش است.
هواپيماي حامل باراك اوباما حوالي ساعت 21 شب جمعه به وقت محلي، در فردوگاه بگرام به زمين نشست و ژنرال ديويد پترائوس فرمانده آمريکايي ناتو در افغانستان كارل ايکنبري سفير آمريکا در افغانستان از او استقبال كرده و سپس اوبه ديدار سربازان مجروح در بيمارستان نظامي رفت.
بارک اوباما در ديدار از اين بيمارستان مدال "پرپل هارت" را به سربازان آمريکايي اهدا کرد.
"پرپل هارت" مدال شجاعت در آمريکا است که به سربازان مجروح داده مي شود.
قراربود، باراك اوباما بعد ازورود به بگرام به کابل و قصر رياست جمهوري افغانستان برود و با حامد کرزاي رئيس جمهوري افغانستان ديدار کند.
اما به دليل وضعيت جوي و باد شديد رئيس جمهوري آمريکا مجبور شد تا برنامه سفر به کابل و ديدار با رئيس جمهوري افغانستان را تغيير دهد.
به گفته مقامات کاخ سفيد قرار است باراک اوباما با حامد کرزاي، ريس جمهوري افغانستان به صورت كنفرانس ويديوئي گفتگو کند.
هنوز مشخص نيست سفر اوباما به افغانستان چه زماني به پايان خواهد رسيد.
معمولا در آستانه کريسمس و سال جديد ميلادي رهبران کشورهاي غربي که در افغانستان نيرو دارند، وارد اين کشور شده و با سربازان و افسران کشورهاي خود در افغانستان ديدار مي کنند.
درحالي اوباما به افغانستان سفر کرده است که قرار است استراتژي آمريکا در افغانستان تا پايان ماه دسامبر مورد بررسي قرار گيرد.
اين سفر همچنين با انتشار گزارشهاي محرمانه ديپلماتيک توسط ويکي ليکس مصادف شده است؛ در اين گزارشها قدرت حامد کرزاي براي اداره امور افغانستان مورد ترديد قرار گرفته است.
در يکي از اين گزارشها ، کارل ايکنبري، حامد کرزاي را متوهم و ضعيف توصيف کرده است که با مفاهيم اوليه شکلگيري دولت- ملت آشنا نيست.
كرزاي تاکنون به گزارشهاي منتشره در ويکي ليکس واکنشي نشان نداده است.
نزديک به صد هزار سرباز آمريکايي در افغانستان در گير نبرد با گروه هاي شورشي هستند. اين نيروها در مناطق عمدتا نا آرام جنوب و شرق افغانستان مستقرند.
براساس برنامه اوليه باراک اوباما قرار بود نيروهاي امريکايي در سال 2011 خروج از افغانستان را آغاز کنند.
پس از پيروزي جمهوريخواهان در انتخابات مياندوره اي آمريکا و مخالفت آنها با تعيين ضربالاجل براي خروج نيروها از افغانستان، دولت باراک اوباما نيز گفته است خروج نيروها در سال 2014 آغاز خواهد شد.