ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 24 دي 1403
دوشنبه 24 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 11 آذر 1389     |     کد : 12306

اکسيري که موش پير را جوان کرد

گروهي از دانشمندان آمريکايي با هدف يافتن اکسير جواني موفق شدند فرايند پيري را در موش ها وارونه کرده و موش هاي پير را دوباره جوان کنند.

جام جم آنلاين: گروهي از دانشمندان آمريکايي با هدف يافتن اکسير جواني موفق شدند فرايند پيري را در موش ها وارونه کرده و موش هاي پير را دوباره جوان کنند.
به گزارش مهر، در فيلم بنجامين باتن شخصيت اصلي داستان پير متولد و با طي کردن يک فرايند وارونه با گذر سال ها جوان مي شود. اکنون گروهي از دانشمندان مدرسه پزشکي هاروارد بر روي مدل هاي آزمايشگاهي آزمايشاتي را انجام دادند که نشان مي دهند بافت هايي که با گذشت زمان و به سبب فرايندهاي طبيعي که در داخل سلول اتفاق مي افتند فرسوده شده اند مي توانند دوباره جوان شوند.

اين محققان در آزمايشات خود پديده شگفت انگيزي را مشاهده کردند که در آن موش هاي پير و ضعيف، جوان و سالم شدند محققان اميدوارند که در انسان نيز فرايند مشابهي وجود داشته باشد که حداقل بتواند سرعت فرايند پيري را آهسته کند.

به گفته اين دانشمندان توجه به يافتن راهي براي مقابله با پيري مي تواند اثراتي که پيري بر روي سلامت عمومي جامعه دارد را کاهش دهد براي مثال مي تواند شدت مشکلاتي چون سکته مغزي ، زوال عقل و بيماري هاي قلبي را کاهش داده و کيفيت زندگي جمعيت جهاني سالمند را بهبود بخشد.

«رونالد د- پينو» ، سرپرست اين تيم تحقيقاتي در اين خصوص توضيح داد:«آنچه که ما در اين حيوانات ديديم آهسته کردن و يا تثبيت سرعت فرايند پيري نبود ما يک فرايند جوان شدن دوباره را مشاهده کرديم که کاملا غيرمنتظره بود».

اين محققان موش هاي اصلاح ژنتيکي شده سالمندي را ايجاد کردند که در آنها آنزيمي به نام «تلومراز» خاموش شده بود تلومراز يک عنصر کليدي در مکانيزم هاي مرتبط با پيري سلولي است. بدون اين آنزيم، سلول ها در هر تقسيم سلولي جديد به صورت نابهنگام پير مي شوند که اين اتفاق در موش هاي اصلاح ژنتيکي شده بدون تلومراز رخ داد.

به طوريکه اين موش ها مشکلاتي از قبيل کاهش حس بويايي، مشکلات گوارشي و مغز که تنها در افراد بسيار پير و يا بيمار مشاهده مي شود را توسعه دادند.اما زماني که اين دانشمندان براي فعال کردن دوباره توليد آنزيم تلومراز شروع به تزريق اين ماده کردند، بافت هاي آسيب ديده شروع به ترميم شدن کردند و به تدريج مسير پيري وارونه شد.

«د- پينو» افزود:«اين حيوانات به طور وحشتناکي پير بودند اما بعد از يکماه درمان به طور شگفت انگيزي بسياري از عملکردهاي خود را به دست آوردند و شروع به جوان شدن کردند. به طوريکه حتي نورون هاي مغزي جديد نيز شروع به رشد کردند. سن اين موش ها معادل سن 80 سالگي در انسان بود و درحال مرگ بودند ، اما پس از توليد تلومراز سن آنها از نظر فيزيولوژي برابر با يک بزرگسال جوان شد».

اين محققان تاکيد کردند که بي شک دستيابي به اين نتايج در انسان چندان آسان نخواهد بود در حقيقت موش ها تلومراز را در تمام طول زندگي خود توليد مي کنند درحالي که در انسان هاي بزرگسال يک فرايند تکاملي وجود دارد که رشد سلول ها را با گذر زمان فرسوده مي کند.


نوشته شده در   پنجشنبه 11 آذر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode