ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 30 آبان 1389     |     کد : 11730

ناتو سند خروج از افغانستان را امضا كرد


در دومين روز نشست سران كشورهاي عضو سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در ليسبون، پايتخت پرتغال رهبران اين سازمان ديروز توافقنامه آغاز واگذاري امور افغانستان به نيروهاي افغان را طي سال آتي با هدف واگذاري نهايي تا سال 2014 امضا كردند. به گزارش خبرگزاري فرانسه، آندرس فوگ راسموسن، دبيركل ناتو طي كنفرانس خبري پس از نشست سران ناتو تصريح كرد: ما اين روند را طوري آغاز كرده‌ايم تا مردم افغانستان بار ديگر ارباب كشور خود شوند. براساس اين توافقنامه، روند كاهش نيروهاي خارجي در افغانستان از سال 2011 آغاز شده و سال 2014 پايان مي‌يابد. حامد كرزاي، رئيس جمهور افغانستان، همراه بان كي مون، دبيركل سازمان ملل و راسموسن در ليسبون پرتغال اين سند را امضا كردند. پس از امضاي اين توافق‌نامه، كرزاي در كنفرانس خبري مشترك خود با آندرس فوگ راسموسن و بان كي مون اظهار كرد: ما در اين نشست مذاكرات دوستانه‌اي در خصوص افغانستان انجام داديم و متوجه شدم كه ديدگاه‌هاي مشتركي در زمينه سختي‌هاي موجود در اين كشور وجود دارد. اين سختي‌ها در آينده از طريق اقدامات و فعاليت‌هاي ما از بين خواهد رفت.

از سوي ديگر، بان كي مون در اين نشست خبري اظهار كرد: سازمان ملل با ايساف و هم پيمانان خود در جهت استقلال و تحقق صلح در افغانستان در كنار ملت اين كشور تلاش مي‌كند. وي افزود: نها‌د‌هاي افغان نشان دادند كه مي‌توانند نقش مهمي در كشور خود ايفا كنند. استقلال افغانستان به مذاكرات سياسي بستگي دارد و اين مساله تنها با راهكار نظامي صورت نمي‌گيرد.

راسموسن نيز در اين نشست خبري در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه آيا ناتو به امنيت افغانستان بعد از سال 2014 نيز متعهد است، اظهار كرد: تاكيد مي‌كنم توافقنامه امضا شده در اين نشست در خصوص مشاركت طولاني مدت در افغانستان، بيانگر تعهد ما در خصوص حمايت از افغانستان حتي بعد از خروج نيروهايمان است.

دكترين جديد ناتو

از ديگر تصميما ت نشست ليسبون اين بود كه رهبران 28 كشور عضو اين سازمان دكترين جديد راهبردي ناتو را مورد تاييد قرار دادند كه «طرح اقدام» براي آينده است. راسموسن در پايان روز نخست نشست سران ناتو در ليسبون كه از روز جمعه آغاز شد، به خبرنگاران گفت: «اين دكترين به ناتو اين امكان را مي‌دهد تا بسيار موثرتر از گذشته عمل كند.»

دبيركل ناتو همچنين اعلام كرد كه دكترين راهبردي اين سازمان شرايط لازم را براي ايجاد جهان غيرهسته‌اي فراهم مي‌كند. وي در عين حال بر اهميت وجود تسليحات هسته‌اي به‌عنوان ابزاري براي بازدارندگي هسته‌اي تاكيد كرد. علاوه بر اين در دكترين جديد راهبردي ناتو بر اين مساله نيز تاكيد شده است كه درهاي ناتو همچنان به‌روي تمامي كشورهاي دموكراتيك اروپايي كه خواستار عضويت در آن بوده و استانداردهاي لازم در اين زمينه را دارند، باز خواهد ماند. در اين سند اشاره‌اي به اين نشده كه دقيقا چه كشورهايي در اين خصوص مورد توجه هستند.

همكاري كشور هاي اروپايي

به گزارش منابع خبري يكي ديگر از اصول اساسي كه اعضاي حاضر در اين نشست بر سر آن توافق كردند، بحث دفاع جمعي بود كه طبق ماده 5 تفاهم‌نامه سازمان پيمان آتلانتيك شمالي در سال 1949، يكي از مهم‌ترين اصول اين اتحاد نظامي محسوب مي‌شود. اين به ‌اين معناست كه هر حمله مسلحانه در يكي از كشورهاي عضو ناتو به معناي حمله به همه اعضا مي‌باشد. دفاع دسته جمعي يكي از اولين مسائلي بود كه در اولين روز نشست سران ناتو در مورد آن بحث و تبادل نظر شد. يكي ديگر از استراتژي‌هاي بسيار مهمي كه در نشست ليسبون درمورد آن توافق شد، بحث سامانه دفاعي مشترك جديد ناتو بود. طبق اين استراتژي، سامانه دفاع ضدموشكي جديد ناتو بايد بخش‌هاي گسترده‌اي از اروپا را حفاظت كند.

همكاري نزديك با روسيه از ديگر مسائل مطروحه در اين نشست بود. در پيش‌نويس بيانيه پاياني ناتو در اين ارتباط آمده است: ما فعالانه به دنبال همكاري با روسيه و ديگر متحدان حوزه اروپا - آمريكا در مورد سامانه دفاع ضد موشكي مشترك هستيم. باراك اوباما، رئيس جمهور آمريكا، به عنوان يكي از اعضاي حاضر در اين نشست اظهار كرد: ما انتظار تجديد حيات دوباره اين اتحاد نظامي را داريم. وي افزود: علاوه بر اين، نشست ناتو فرصتي منحصر به فرد است براي آن‌كه ما بتوانيم چشم‌انداز برنامه حضور خود در افغانستان را تعيين كنيم. آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان نيز ضمن استقبال از توافقات دسته‌جمعي حاضران در نشست ليسبون گفت: اين نشست، نشستي تاريخي است و طرح استراتژيك ناتو مشخص است و نشان مي‌دهد كه ما همه بر يك پايه و اساس يكسان كار مي‌كنيم.


نوشته شده در   يکشنبه 30 آبان 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode