رئيسجمهور كشورمان گفت: ايران از گسترش همكاريها ميان 5 كشور ساحلي درياي خزر استقبال كرده و تلاش ميكند روند اين همكاريها تقويت شود.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس، محمود احمدينژاد رئيسجمهور كشورمان صبح امروز چهارشنبه قبل از ترك تهران به مقصد باكو جهت شركت در نشست در سران كشورهاي ساحلي خزر در جمع خبرنگاران با اشاره به اهداف اين سفر گفت: سفر ما دو بخش دارد كه بخش اول روابط دوجانبه بين ما و آذربايجان است.
وي با اشاره به اين كه روابط ميان ايران و آذربايجان صميمانه است، گفت: دو ملت برادر هستيم كه داراي تاريخ و فرهنگ مشترك و علائقمان بسيار عميق و گسترده است. امروز هم روابط ما در بخشهاي سياسي و اقتصادي رو به گسترش است.
رئيسجمهور ادامه داد: پروژهها و طرحهاي متعددي در دست اجراست كه در اين سفر درباره تعميق اين روابط در بخشهاي انرژي، حملو نقل، سرمايهگذاريهاي مشترك و تجارت گفتوگوهايي را خواهيم داشت.
احمدينژاد با بيان اين كه در اين سفر تفاهماتي حاصل ميشود گفت: در اين سفر مسائل منطقه و بينالملل را با رئيسجمهور آذربايجان مرور ميكنيم و بحثها را به جلو ميبريم. نشست كشورهاي ساحلي خزر بخش ديگر سفر است. اين دريا از مهمترين درياهاي دنيا ميباشد كه 5 كشور مهم اطراف آن زندگي ميكنند.
رئيسجمهور ادامه داد: مباحث گوناگوني از گذشته همچون همكاري در داخل دريا، كشتيراني، استفاده از ظرفيت دريا و مبارزه با بزهكاري، تروريسم و مواد مخدر مطرح بوده است.
احمدينژاد با اشاره به اين كه تاكنون دو نشست در خصوص درياي خزر در سطح سران برگزار شده است، تصريح كرد: در نشست تهران بحثهاي خوبي انجام شد و يك تصويري از همكاريهاي 5 كشور در آينده ترسيم و بيانيهاي در 25 بند همه موضوعات مهم درياي خزر، ساحل و همكاري در آن ديده شد.
وي افزود: در نشست تهران قرار شد براي همكاريهاي اقتصادي، امنيتي و صيانت از محيط زيست درياي خزر طراحي شود.
رئيسجمهور تاكيد كرد: در فاصله 3 سال گذشته كارهايي انجام شده و برخي توافقات در زمينه محيط زيست، رژيم حقوقي، صيانت و نحوه بهرهبرداري و كشتيراني و حريم هر كشور در ساحل درياي خزر گامهايي رو به جلو برداشته شده كه اميدواريم در نشست باكو نسبت به نشست تهران بتوانيم چند گام به جلو برداريم.
احمدينژاد با ابراز اميدواري نسبت به گسترش تفاهمات 5 كشور در اين نشست اظهار داشت: درياي خزر و اطراف آن ظرفيتهاي فراواني براي همكاري دارد و منطقه به لحاظ سياسي و جغرافيايي جزو پيچيدهترين مناطق دنيا بوده و مسائل فراواني دارد كه بايد بحث شود.
وي در ادامه افزود: يك گرايش عمومي براي همكاري ميان اين 5 كشور به وجود امده كه از آن استقبال و تلاش ميكنيم تقويت شود.
احمدينژاد يادآور شد: اگر از لحاظ اقتصادي ميان اين 5 كشور همكاريها ادامه يابد بخش مهمي از نيازهاي اين كشورها در محدوده منطقه قابل تامين است.
وي با تاكيد بر لزوم تامين امنيت منطقه از سوي اين 5 كشور خاطرنشان كرد: همكارانمان گفتوگوهاي خوبي در اين باره داشتهاند كه اميدواريم در اين نشست گامهايي رو به جلو برداريم.