ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 23 آبان 1389     |     کد : 11409

استقبال اصولگرايان از حركت اصولگرايي احمدي‌نژاد

«كيمياي وحدت اصولگرايان» كه به نظر مي‌رسد تحركاتي براي دستيابي به آن در اردوگاه راست، در حال انجام است، اين روزها در محافل اصولگرايي بيشتر مورد بحث قرار دارد و اصحاب رسانه‌ها نيز به هريك از ياران اين جبهه مي‌رسند، سوال مي‌كنند كه: چه خبر از وحدت؟

«كيمياي وحدت اصولگرايان» كه به نظر مي‌رسد تحركاتي براي دستيابي به آن در اردوگاه راست، در حال انجام است، اين روزها در محافل اصولگرايي بيشتر مورد بحث قرار دارد و اصحاب رسانه‌ها نيز به هريك از ياران اين جبهه مي‌رسند، سوال مي‌كنند كه: چه خبر از وحدت؟

اما آنچه باعث شده تا طي حدودا 2 سال گذشته اصولگرايان اين بار بيشتر از وحدت سخن بگويند، جلسه‌اي بود كه محمود احمدي‌نژاد، رئيس‌جمهور با تعدادي از چهره‌هاي اصولگرايي ترتيب داد. آنچه اين ديدار را متمايز از ديدارهاي از اين دست مي‌كرد، دعوت رئيس‌جمهور از برخي افرادي بود كه در قباي اصولگرايي،‌ جزو منتقدان جدي او محسوب مي‌شوند.

اين نوع انتقادها كه هيچ‌گاه به مذاق دولت و يارانش خوش نيامده، يكي از دلايلي است كه باعث ايجاد شكافي ميان طيف‌هاي اصولگرا شده؛ ازاين‌رو وقتي دعوت‌نامه‌هايي از پاستور به دست افرادي نظير محمدرضا باهنر رسيد تا در نشست 2 هفته قبل فعالان سياسي اصولگرا با احمدي‌نژاد شركت كند و گفته شد كه براي جلسات بعدي پاستور، شخص رئيس‌جمهور شخصا تاكيد كرده افرادي نظير محمدباقر قاليباف، محسن رضايي و احمد توكلي نيز دعوت شوند، اين تحليل مطرح شد كه دولت دست دوستي به سمت منتقدان اصولگراي خود دراز كرده و درصدد وحدت با آنان است.

براي اين گمانه البته دلايلي هم مطرح كردند؛ دلايلي مثل نزديك شدن زمان اجراي هدفمندي يارانه‌ها كه به دليل اهميتش، اين پتانسيل را دارد تا رئيس‌جمهور بخواهد مجددا به سوي افرادي كه 5 سال قبل او را براي رسيدن به پاستور ياري رساندند، دست اخوت دراز كند.

در همين راستا، احمدي‌نژاد در همان جلسه‌اي كه با چهره‌هاي شاخص اصولگرا برگزار كرد، هيات 3 نفره‌اي متشكل از حبيب‌الله عسگراولادي، علي‌اكبر ولايتي و غلامعلي حدادعادل تشكيل داد.

به گفته غلامرضا مصباحي‌مقدم، عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس، اين افراد مامور شده‌اند تا به برگزاري جلسات مشترك ميان جريان اصولگرايي كمك كنند تا مواضع مشترك و واحد بيش از پيش در اين جريان شكل بگيرد.

با وجود آن كه بعد از نشست 2 هفته قبل، هنوز نشست جديدي با حضور افراد ياد شده و به ميزباني احمدي‌نژاد برگزار نشده، اصل موضوع آنقدر جذابيت دارد كه يكي از سوالاتي كه روز گذشته از محسن رضايي پرسيده شد، در همين باره بود.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام ديروز در نشستي كه با اصحاب رسانه داشت، در پاسخ به پرسشي درباره ديدار رئيس‌جمهور با سران جريان‌هاي اصولگرا و ادامه اين ديدارها گفت: هر نوع اقدامي در اين رابطه را مثبت مي‌دانم؛ چراكه امروز نياز به يك انسجام ملي پيرامون نظام و رهبري براي مقابله با تهديدها و فشارهاي بين‌الملل داريم؛ لذا اين قبيل اقدامات در كشور، مثبت و نشانه هوشياري مقام‌هاي سياسي ايران است. وي در عين حال گفت: البته در رابطه با ادامه اين امر اطلاعي ندارم؛ اما مي‌دانم كه اين تمايل در بين نيروهاي دلسوز انقلاب وجود دارد.

به گزارش ايسنا، وي همچنين در جواب سوالي مبني بر اين‌كه كميته‌اي 3 نفره در جهت بالا بردن ظرفيت وحدت ايجاد شده، ولي از طيف‌هاي منتقد اصولگرا در اين رابطه دعوت نشده است، افزود: اين ابتداي راه است و بايد روشن شود قرار است وحدت روي چه محورهايي صورت پذيرد و وحدت در انتخابات مجلس نهم مدنظر است يا مقابله با تهديدها و تحريم‌ها. پس اگر انتخابات مدنظر باشند، بايد ديد آيا جناحي حركت مي‌شود يا خير، بنابراين بحث‌ها مختلف است.

وحدت فقط با محوريت روحانيت

در همين حال محمدنبي حبيبي، دبيركل حزب موتلفه اسلامي با تاكيد بر اين‌كه اختلاف‌نظرها ميان جريان اصولگرايي زياد است، گفت: هيچ تشكل اصولگرايي نمي‌تواند محور جريان اصولگرايي باشد.

به گزارش خبرگزاري فارس، وي كه در اجلاس سراسري دبيران استان‌ها و شهرستان‌هاي سراسر كشور حزب موتلفه اسلامي در مشهد مقدس سخن مي‌گفت، در عين حال وحدت در ميان اصولگرايان را يك ضرورت خواند و افزود: هيچ تشكل اصولگرايي نمي‌تواند محور جريان اصولگرايي باشد، حتي موتلفه كه سابقه زيادي دارد؛ چراكه اختلاف‌نظرها بسيار است؛ ولي اگر روحانيت اصيل انقلابي، محوريت جريان اصولگرايي باشد، بقيه تشكل‌ها حرفش را مي‌پذيرند و اين عامل همگرايي و وحدت مي‌شود.

وي ادامه داد: درواقع وحدت بين اصولگرايان، تنها با حضور روحانيت و مرجعيت انجام مي‌شود و حضور روحانيت اصيل به عنوان محور اصولگرايان باعث وسعت وحدت در بين اصولگرايان مي‌شود.

يك عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس نيز خواستار فراگيرتر شدن جلسات چهره‌هاي اصولگرا با رئيس‌جمهوري شد و با اشاره به جلسه اخير رئيس‌جمهور با برخي چهره‌هاي شاخص اصولگرايي گفت: بهتر است اين جلسات فراگير شود و با همه اصولگرايان در اين زمينه مشورت شود.

حجت‌الاسلام حسين ابراهيمي در گفت‌وگو با مهر، موانع را بر سر راه وحدت اصولگرايان جدي ندانست و تاكيد كرد: اصولگرايان با يكديگر متحدند؛ چراكه وحدت كلمه در ميان آنان وجود دارد و همين كافي است كه در حرف با يكديگر متحد شوند. عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز با بيان اين‌كه وحدت به آن معنا نيست كه همه افراد جريان اصولگرايي با يكديگر يكي بشوند، گفت: براساس سخنان رهبري نبايد به فروع پرداخت؛ بلكه بايد به اصول بپردازيم.

وي درخصوص اين‌كه چه ضرورت‌هاي موجب تشكيل جلسه اخير ميان چهره‌هاي اصولگرا با رئيس‌جمهور شده است، گفت: من ضرورت آن جلسه را نمي‌دانم؛ اما خوب است كه اين جلسات فراگير باشد؛ چراكه بخشي از افراد جريان اصولگرايي در اين جلسه حضور نداشتند و بايد با آنها نيز مشورت شود.

ابراهيمي همچنين ابراز اميدواري كرد؛ جلسات بعدي ميان رئيس‌جمهور و جريانات اصولگرايي به صورت گسترده‌تر و با افراد بيشتري تشكيل شود.

لاريجاني و رضايي هم وارد ميدان شوند

يك عضو ديگر فراكسيون اصولگرايان نيز خواستار حضور منتقدان در كميته اتحاد اصولگرايان شد و گفت: با وجود اين‌كه لاريجاني، باهنر و ابوترابي‌فرد، بهترين گزينه‌ها براي عضويت در اين كميته هستند، هيات رئيسه فراكسيون اصولگرايان مجلس هم بايد در اين كميته حضور داشته باشد.

عباسعلي نورا، نماينده زابل در گفت‌و‌گو با ايلنا، درباره اين پيشنهادش توضيح داد: ولايتي، ‌حداد‌عادل و عسگراولادي از پيشكسوتان جريان اصولگرايي هستند و چنانچه بتواند اين جريان را ساماندهي كند، مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

وي با بيان اين‌كه اصولگرايان علاقه خاصي به لاريجاني دارند و نبايد رئيس مجلس را در اين كميته ناديده گرفت، خاطرنشان كرد: ضروري است كه توجه بيشتري نسبت به اين كميته صورت گيرد و حداقل تعداد آن به 5 نفر افزايش پيدا كند.

نورا تصريح كرد: با اين كار اين كميته مي‌تواند در انسجام و وحدت رويه كار را ساده كند و اختلافات نيز برطرف خواهد شد.

نورا همچنين گفت كه بهتر است از ساير جناح‌هاي اصولگرايي نيز نظرخواهي شود، به عنوان مثال نمي‌توان جبهه محسن رضايي را ناديده گرفت و بگوييم كه اين جبهه اصولگرا نيست.

وي با تاكيد بر اين‌كه نبايد فاصله ايجاد شود، خاطرنشان كرد: بهتر است از همه جناح‌هاي اصولگرايي در اين كميته حضور داشته باشند تا بتوانند نمره قبولي را كسب كند.


نوشته شده در   يکشنبه 23 آبان 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode