با توجه به تغییرات آب و هوایی، بخش هایی از آسیا ، ایالات متحده و جنوب اروپا ، و بسیاری از آفریقا ، امریکا لاتین، خاور میانه و مناطق هم مرز با دریای مدیترانه در معرض خشکسالی شدید در چند دهه آینده هستند که با توجه به مطالعات منتشر شده، مناطق شمال اروپا به روسیه ، کانادا ، آلاسکا و هند می توانند تبدیل به نقاط پر آب زمین بدل شوند.
کارشناسان و محققان اعلام کردند که از انتشار بیشتر گازهای گلخانه ای جلوگیری بعمل نیاید، زمین بزرگترین خشکسالی را طی 30 سال آینده را تجربه خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی» به نقل از سایتABC، یکی از محققان مرکز ملی تحقیقات جوی (NCAR) در این زمینه گفت: ما در حال مواجهه با خشکسالی گسترده در دهه های آینده ، هستیم اما هنوز به طور کامل زمان و ابعاد این خشکسالی برای کارشناسان و محققان هنوز مشخص نشده است وی همچنین هشدار داد که عواقب بسیار سختی در انتظار ساکنان زمین خواهد بود.
بنابر این گزارش، با توجه به تغییرات آب و هوایی، بخش هایی از آسیا ، ایالات متحده و جنوب اروپا ، و بسیاری از آفریقا ، امریکا لاتین، خاور میانه و مناطق هم مرز با دریای مدیترانه در معرض خشکسالی شدید در چند دهه آینده هستند که با توجه به مطالعات منتشر شده، مناطق شمال اروپا به روسیه ، کانادا ، آلاسکا و هند می توانند تبدیل به نقاط پر آب زمین بدل شوند که البته این شرایط برای هیچ یک از ساکنین منطقه خوشایند نخواهد بود.
پیش بینی بروز خشکسالی نتیجه تحقیقات گسترده بر مبنای دستاوردهای بیش از 22 رایانه تحقیقاتی(طراحی شده توسط برنده جایزه نوبل) است که به کار بررسی پیش بینی دما ، بارش و رطوبت و عوامل آب و هوایی دیگر مشغول است.
محققان بین المللی، مهترین و اصلی ترین علت بروز خشکسالی در سال های گذشته و همچنین مواجه شدن زمین و ساکنانش با وسیع ترین خشکسالی در 30 سال آینده را ناشی از پدیده انتشار گازهای گلخانه ای اعلام کرده اند.
طبق گزارش آژانس محافظت از محیط زیست که چندی پیش منتشر شد، گازهای دی اکسید کربن، متان، اکسید نیتروس، هیدروفلوروکربن، پری فلوروکربن و هگزوفلوراید سولفور 6 نمونه از خطرناکترین گازهای گلخانه ای در سطح جهان هستند.
افزایش خشکی، افزایش میزان بارندگی و سیل، افزایش حرارت و آتش سوزی در جنگلها، افزایش سطح آب دریاها، بروز طوفانهای قدرتمند و آسیب به منابع آب، کشاورزی و اکوسیستم از تاثیرات قابل توجه آلودگی ناشی از گازهای گلخانه ای به شمار می روند.
گازهای گلخانه ای علاوه بر تهدید سلامت انسان می تواند باعث به خطر افتادن امنیت ملی در کشورهای مختلف شود. در سال 2007 در مرکز امنیتی آمریکا 11 ژنرال ارتش آمریکا گزارشی را مبنی بر تاثیر تغییرات جوی بر امنیت ملی کشور مورد تایید قرار دادند. به گفته این مقامات خشونت در مناطق بی ثبات می تواند در اثر کاهش یکی از منابع حیاتی زندگی مانند آب افزایش پیدا کرده و منجر به اغتشاش شود. بر اساس گزارش نیوساینتیست، در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان به رهبری ایالات متحده تلاش خود را به منظور توقف تولید گازهای گلخانه ای به واسطه قطع وابستگی صنایع به سوختهای فسیلی و عدم استفاده از مواد آلاینده آغاز کرده اند که البته این کشورها به خصوص آمریکا خود توجه چندانی به تولید این گازهای خطرناک در کشور خود ندارند.