كلينتون مانند هميشه با ناديده گرفتن گزارش هاي آژانس بين المللي انرژي هسته اي جهت فريب افكار عمومي به دروغ فعاليت هاي صلح آميز غني سازي جمهوري اسلامي ايران را زير سوال برده و آن را نظامي جلوه داد.
خانم كلينتون مانند هميشه جهت فريب افكار عمومي بدروغ فعاليت هاي صلح آميز غني سازي جمهوري اسلامي ايران را زير سوال برده و آن را نظامي جلوه داده است.
كلينتون وزير خارجه آمريكا در جمع خبرنگاران در مورخه 4/8/89 در ادامه اظهارات خود در نيويورك گفت: مشكل ما با تأسيسات هستهاي مثل تأسيسات نطنز و تأسيسات مخفي آنها(تاسيسات غني سازي فردو) در قم و همچنين ديگر مكانهايي است كه ما معتقديم برنامه تسليحاتي در آنجا در حال اجرا است.
اين در حالي است كه آژانس بين المللي انرژي اتمي (IAEA) به عنوان تنها مرجع صلاحيت دار براي اظهار نظر در خصوص فعاليت هاي هسته اي كشورها، صريحا بر صلح آميز بودن فعاليت هاي غني سازي ايران تاكيد نموده است و صراحتا در گزارش اخير مديركل آژانس آژانس در تاريخ 15/6/1389 (6 سپتامبر 2010) براي بيستمين دومين مرتبه بيان كرده است : كليه مواد هسته اي ايران در تاسيسات اصفهان و نطنز، تحت مراقبت ومهر وموم و نظارت دوربين ها و بازرسان آژانس مي باشند.
مديركل آژانس همچنين در گزارش خود كذب بودن ادعاي خانم كلينتون مبني بر مخفي بودن تاسيسات غني سازي فردو در قم را بيان داشته و تحت نظارت دائم بودن آن را صريحا در پاراگراف 17گزارش تصريح كرده است.
مديركل آژانس در پاراگراف 6 گزارش خود به شوراي حكام آژانس در مورخه 15/6/1389 (6 سپتامبر 2010) صريحا تحت مراقبت ومهر وموم و نظارت دوربين ها و بازرسان آژانس بودن كارخانه نطنز را بيان داشته است:
6- مواد هسته اي در كارخانه غني سازي سوخت نطنز (FEP) ( شامل خوراك، فرآورده و دورريز)، همچنين همه آبشارهاي نصب شده و ايستگاههاي تغذيه مواد و خروج مواد تحت مراقبت(مهر وموم) و نظارت (دوربين ها و بازرسان) آژانس هستند.
مديركل آژانس در پاراگراف 7 و 8 گزارش خود به شوراي حكام آژانس در مورخه 15/6/1389 (6 سپتامبر 2010) صريحا بر تحقيقاتي بودن كارخانه آزمايشي غني سازي نطنز تاكيد نموده و بيان كرده است كه در اين كارخانه صرفا تا 5 درصد غني سازي صورت گرفته است و امكان غني سازي براي اهداف نظامي وجود ندارد:
7- آژانس از فوريه 2007 تعداد زيادي از نمونه برداري محيطي در كارخانه غني سازي نطنز (FEP) داشته است نتيجه آن، غني سازي اورانيوم با غناي كمتر از ./5 درصد را نشان داده است.... توضيح ايران با يافته هاي آژانس ناسازگار نيست.
8- كارخانه آزمايشي غني سازي سوخت(PFEP) : PFEP يك تاسيسات تحقيق و توسعه است و يك تاسيسات آزمايشي توليد اورانيوم با غناي پايين (LEU) مي باشد.
مديركل آژانس در پاراگراف 12 و 13 گزارش خود به شوراي حكام آژانس در مورخه 15/6/1389 (6 سپتامبر 2010) صريحا بيان نموده استكه كليه مواد توليد شده تنها با غناي 20 درصد بوده و تمامي آن مواد تحت مهر و موم، مراقبت و نظارت 24 ساعته دوربين ها و بازرسان آژانس مي باشد و امكان بهره برداري در مقاصد نظامي وجود ندارد:
12- ايران تخمين زده است كه بين 9 فوريه 2010 و 20 اوت 2010 مجموع تقريبي310 كيلوگرم از هگزا فلوريد اورانيوم (UF6) را كه در كارخانه غني سازي سوخت نطنز (FEP) غني سازي شده به آبشار1 تزريق نموده و اينكه 22 كيلوگرم از UF6 تا غناي 20 درصد U-235 توليد شده است. اين مواد تحت مراقبت و نظارت (آژانس) مي باشد.
13- تا 7 آوريل 2010 نتايج نمونه برداري محيطي در كارخانه آزمايشي غني سازي سوخت(PFEP) نشان مي دهد كه حداكثر سطح غني سازي در پرسشنامه اطلاعات طراحي(DIQ) ( يعني كمتر از غناي 20درصد U-235 ) در آن كارخانه تجاوز نكرده است.
مديركل آژانس در پاراگراف 17 گزارش خود به شوراي حكام آژانس در مورخه 15/6/1389 (6 سپتامبر 2010) صريحا ابراز داشته است كه تاسيسات غني سازي فردو واقع در قم تحت نظارت كامل آژانس بوده است به گونه اي كه حداقل ماهي يك بار از آنجا بازرسي اطلاعات طراحي انجام مي گيرد و هنوز هيچ دستگاه سانتريفيوژي وارد تاسيسات فردو نشده است و بنابر اين عمليات غني سازي هنوز در فردو آغاز نشده است. از اين رو ادعاي خانم كلينتون اولا در مورد مخفي بودن اين تاسيسات كذب است و ثانيا ادعاي ايشان در مورد فعاليت غني سازي نظامي در اين تاسيسات نيز كاملا مردود و بي اساس است.
17- آژانس از اكتبر 2009 بطور ميانگين درحال اجراي ماهانه يك راستي آزمايي اطلاعات طراحي (DIV ) در كارخانه غني سازي فردو (FFEP) مي باشد. آژانس تاييد نموده است كه ساخت تاسيسات در حال انجام است. از 18 اوت 2010 هيچ سانتريفيوژي به تاسيسات وارد نشده است. نتايج نمونه برداريهاي محيطي در كارخانه غني سازي فردو (FFEP) تا 16 فوريه 2010 وجود اورانيوم غني شده را نشان نداده است.
23- آژانس ارزيابي خود را از نتايج راستي آزمايي موجودي فيزيكي صورت گرفته در تاسيسات اصفهان (UCF) در مارس 2010 نهايي نموده و به اين نتيجه رسيده است كه ميزان مواد هسته اي موجود در UCF كه از سوي ايران اعلام گرديده ... با آن نتايج همخواني دارد.
24- مجموع اورانيوم به شكل هگزا فلوريد اورانيوم (UF6) توليد شده در تاسيسات اصفهان(UCF) از مارس 2004 در حد 371 تن باقي مي ماند (كه بخشي از آن به نطنز(FEP و PFEP) منتقل شده است) كه همچنان تحت نظارت و مراقبت آژانس باقي مي ماند.
مديركل آژانس در پاراگراف 41 گزارش خود به شوراي حكام آژانس در مورخه 15/6/1389 (6 سپتامبر 2010) ، بر صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي ايران تاكيد مي نمايد و عدم انحراف بسوي مقاصد نظامي را بيان مي دارد:
41- آژانس به راستي آزمايي عدم انحراف مواد هسته اي اظهار شده در ايران ادامه مي دهد.