تلسكوپ فضايي خورشيدگرد ناسا 7 اکتبر گذشته تصويري غيرعادي از يک خورشيد گرفتگي را تهيه کرد که آژانس فضايي آمريکا در روزهاي اخير آن را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاري مهر، تلسكوپ ديناميک خورشيدي (SDO) ناسا در فوريه 2010 در مدار قرار گرفت و براي اولين بار موفق شد در 7 اکتبر گذشته از عبور ماه از جلوي خورشيد تصويري ديدني تهيه کند که ناسا به تازگي آن را منتشر کرده است.
در تصويري که اين تلسكوپ فضايي شکار کرده است، سايه سياه ماه ديده مي شود که نيمي از خورشيد را پوشانده و آن را به شکل يک هلال درآورده است.
به اعتقاد دانشمنداني که بر روي خورشيد مطالعه مي کنند، تصويري که ماهواره ناسا از خورشيد تهيه کرده بسيار زيبا و ديدني است.
سايه سياه ماه که به نظر مي رسد نيمي از خورشيد را بريده باشد مي تواند در محاسبه اثرات شکست نور بر روي اپتيک اين تلسکوپ و تصحيح اين اثر نوري کمک کند.
براساس گزارش تلگراف، بر روي اين کاوشگر خورشيد گرد دستگاهي به نام "هليو گرام و تصويرگر مغناطيسي" نصب شده است که مي تواند ميدان مغناطيسي خورشيد را اندازه گيري کرده و تصاويري شگفت انگيز از سطح مرئي ستاره تهيه کند.
اطلاعاتي که اين تلسکوپ فضايي ارسال مي کند به محققان در درک تاثيرات خورشيد بر روي زمين و فضاي اطراف زمين کمک مي کند.
اين تصوير در فاصله 36 هزار کيلومتري از سياره ما گرفته شده است. دماي حلقه پلاسماي خورشيد در اين تصوير مي تواند به 20 ميليون درجه سانتيگراد برسد.