كشورهاي غربي همزمان با افزايش تلفات نيروهاي خود در افغانستان و فشار افكار عمومي براي خروج از اين كشور دچار سردرگمي جدي درباره سياستتهاي خود در قبال افغانستان شدهاند.
به گزارش خبرگزاري فارس، غربيها در حالي به دنبال استراتژي خروج از افغانستان ميگردند كه از يكسو، در جنگ با طالبان، صدمات روز افزون ميبينند، و از جانب ديگر، اذهان عمومي در داخل كشور هاي غربي بصورت روزافزون مخالف اين جنگ است.
در داخل و خارج از افغانستان، اكثريت به اين نتيجه ميرسند، كه بايد با طالبان مذاكره كرد و هدف شوراي عالي صلح، هم، جزء اين، چيز ديگري نيست.
طالبان هم كه از مدتها براي دوباره به قدرت رسيدن تلاش ميكند، فعلاً تشكلهاي حكومت مانند، در ولايات افغانستان ساختهاند و اين «حكومت موازي» طالبان، گاهي هم امور محلي را اداره ميكند.
در همين حال، تشويشي در خصوص بازگشت طالبان به قدرت هم در داخل افغانستان و هم در خارج وجود دارد. سازمان امريكايي «موسسه صلح» هشدار داده است كه تفاهم و امضاي قرارداد با طالبان، تهديدي است براي حقوق انسان و آزادي ها، بخصوص در مورد زنان و دختران. گروه هاي طرفدار حقوق زنان از اين در هراسند كه مبادا حامد كرزي اين حقوق را فداي آشتي با طالبان و صلح كند.
اين نظر هم وجود دارد كه طالبان امروز، ديگر طالبان سال 1996 نيستند. آنان از گذشته تجربه آموخته اند و در ميان آنان، گروه هاي معتدلي هم وجود دارد كه با خشونت و افراطيت مخالف هستند.