ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 27 مهر 1389     |     کد : 10462

سه شنبه 27 مهر 10 ذي القعده 19 اکتبر

درگذشت احمد بن طولون در مصر در سال 270 هجري قمري

درگذشت احمد بن طولون در مصر در سال 270 هجري قمري
ابوالعباس احمد بن طولون در عصر معتز بالله عباسي [سيزدهمين خليفه عباسيان] به استانداري مصر منصوب گرديد.
وي، كه با پشت كار و همت خويش به اين مقام رسيده بود، تنها به حكومت مصر بسنده نكرد و به اطراف آن نيز طمع ورزيد و در صدد تصرف آن ها برآمد. او پس از مدتي منطقه شام، انطاكيه و سرحدات روم شرقي را به سيطره خويش درآورد و همزمان بر بخش هايي از شمال افريقا و بخش هايي از جنوب غربي آسيا، زمامداري مي كرد.
احمد بن طولون، فردي بي باك و دلير و در شمشيركشي و ريختن خون انسانها بي مبالات بود. گفته شد، تنها كساني كه به دستور وي اعدام و يا در زندان هاي وي كشته شدند، تعدادشان به هيجده هزار تن مي رسيد. ولي از آن هايي كه در جنگ او [اعم از مخالفان و سپاهيانش] جان باختند، آماري در دست نيست.
درباره خصوصيات اخلاقي وي گفته شد، كه دوستدار عالمان و داراي سفره اي گسترده بود، كه عام و خاص در آن حاضر شده و غذا مي خوردند و در هر ماه، هزار دينار صدقه مي داد و مسجد بزرگي در مصر، بنيان نهاد، كه هم اكنون بنام "جامع احمد بن طولون" شهرت دارد.
سرانجام در دهم ذي قعده سال 270 هجري قمري در مصر وفات يافت. فرزندش عباس بن احمد طولون نيز، دوازده روز، پس از پدرش وفات يافت.
شايان ذكر است كه احمد بن طولون در كشتن علويان مبارز نيز ترديدي به خود راه نمي داد و يك بار، احمد بن محمد بن عبدالله، از نوادگان امام حسن مجتبي(ع) و بار ديگر، احمد بن عبدالله بن ابراهيم طباطبا، از نوادگان ديگر آن حضرت را در مصر به شهادت رسانيد.

تولد « سِبط مارديني» در سال826هجري قمري
« سِبط مارديني» منجّم، رياضيدان و دانشمند سوري در سال826هجري قمري دردمشق متولد شد. نام او اَبوعَبدالله محمدبن اَحمد بَدرُالدين بود وازشاگردان ابن مَجدي بشمارمي‎رفت. دانشمندان حدود42رساله و كتاب را به نام وي ثبت كرده‎اند كه نسخه‏هاي خبرخي ازآنها موجود است. ازجمله آثاررياضي كه به وي نسبت مي‎دهند« كتابهاي تُحفَةُ الاَصحاب في علم الحِساب، اِرشادُ الطُّلّاب اِلي وَسيلَةالحساب و دَقايِقُ الحَقايِق في مَعرفَةِ حِسابِ الدَّرج» را مي توان نام برد.

درگذشت فخرالدين محمّد بن شيخ حسن معروف به شهيد ثاني در سال 1030 هجري قمري
فخرالدين محمّد بن شيخ حسن معروف به شهيد ثاني از محدّثان بزرگ جهان اسلام در سال 1030 هجري قمري در مكه وفات كرد اين وجود روحاني از شاگردان برجسته ميرزا محمد استرآبادي بود شهيد ثاني از علماي علم حديث بود و بربسياري از كتب فقه و اصول شرح مفصلي نگاشت كه مشهورترين آنها شروحي است كه بركتابهاي معتبر شيعه يعني تهذيب و استبصار نوشته است وي در همه زمينه هاي علوم و معارف و فقاهت پيشوا و امام فقها و بزرگان اين علم بود در روايت و تفسير نيز،صحت گفتار و بزرگاني شأن و مقامش بين عام و خاص امري مسلم و بديهي است همچنين طلاب و فضلا هم اكنون در حوزه هاي علميه از آثار ارزشمند ايشان بهره مي برند شهيد ثاني به بسياري از علما اجازه روايت داده است و اكثر شاگردان وي ازجمله استادان حوزه هاي علميه شدند،مقبره اين دانشمند بزرگوار شيعه در نزديكي مقبره حضرت خديجه قرار دارد

كشف يكي از قوانين الكتريسيته در سال1733ميلادي
« استفن گري » فيزيكدان انگليسي در سال1733ميلادي موفق به كشف يكي از قوانين الكتريسيته شد. گري بعداز آزمايش ها و تحقيق هاي فراوان ثابت كرد كه جريان برق معلول دوقطب مثبت و منفي است و چنانچه يكي ازدوقطب موجودنباشد، جريان برق برقرارنخواهد شد.

کشف نفت مصنوعي در سال 1907ميلادي
« نفت مصنوعي» كشف شد.« جيمزيانگ» شيميدان انگليسي نخستين كسي بود كه توانست براي بدست آوردن مواد مولد حرارت و انرژي به نفت مصنوعي دست بابد. اوموفق شد كه ازتقطيرذغال سنگ موادي شبييه نفت تهيه كند وازآن پس باني صنعت نفت مصنوعي لقب گرفت. شايان توجه است كه جيمزيانگ مالك يك معدن بزرگ ذغال سنگ و يك آزمايشگاه كامل و مجهزبود و به كمك همين ها موفق به كشف نفت مصنوعي شد.

درگذشت «چستر كارلسون» مخترع دستگاه كپي در سال 1968 ميلادي
«چستر كارلسون» مخترع دستگاه كپي در سال 1968 ميلادي درگذشت. اواين دستگاه را به سال 1938ميلادي اختراع كرد. كارلسون دربخش ثبت يك كارگاه الكترونيكي كارمي كرد و دشواري تهيه رونوشت ازنمونه هاي طرح ها، مشكلي عمده براي وي محسوب مي شد. كارلسون اگر چه راه كارهاي گوناگوني رابراي تكميل ماشين كپي درطول 4سال بررسي كرد، تاسال 1940ميلادي دركسب حمايت شركتها درتوليد ماشين كپي ناموفق بود. تااينكه درسال 1947 ميلادي شركت «هالويد » از«رُچستر» درنيويورك پروانه اين طرح راصادركرد. اين شركت بعدها به «زيراكس» تغيير نام داد و نخستين دستگاه يا ماشين كپي اين شركت به سال 1958ميلادي توليد شد .


نوشته شده در   سه شنبه 27 مهر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode