گروهي از پژوهشگران ژاپني پروژکتوري را ايجاد کردند که تصاويري سه بعدي ايجاد مي کند که بدون نياز به عينک قابل ديدن هستند و کاربر مي تواند اين تصاوير را با دست لمس کند.
به گزارش مهر ، فناوري هاي سه بعدي هر روز توسعه بيشتري مي يابند. به طوريکه اکنون محققان دانشگاه «کيو» به سرپرستي «سوسومو تاچي» ، نمونه آزمايش پروژکتوري را توسعه داده و در نمايشگاه محتواي ديجيتالي در توکيو به نمايش گذاشته اند که مي تواند تصاويري سه بعدي را ايجاد کند که با دست قابل لمس هستند.
اين پروژکتور ويژه قادر است اثر سه بعدي را بدون نياز به استفاده از عينک سه بعدي کننده پخش کند. در اين پروژکتور، يک سيستم پيچيده بازتابش هاي اپتيکي به کار رفته که قادر است تصاوير را به صورت آني از 42 نقطه مختلف به نمايش درآورد، به گونه اي که اين تصاوير در مغز انسان به صورت صحنه سه بعدي پردازش شوند.
نتيجه اين عملکرد، يک تصوير ناپايدار است که حتي مي تواند توسط دست انسان لمس شده و حرکت داده شود.
اين توهم تماس فيزيکي با دست توسط انگشت دانه ويژه اي مجهز به حسگر انجام مي شود. اين انگشت دانه روي انگشت قرار مي گيرد و برپايه ورودي هاي ارائه شده توسط يک دوربين ويديويي که فاصله ميان تصوير سه بعدي و دست را تحليل مي کند کشيده و گسترده مي شود.
سوسومو تاچي در اين خصوص توضيح داد:«در آينده، اين فناوري مي تواند کاربردهاي متعددي پيدا کند. براي مثال، مي تواند در بازتوليدهاي مجازي موزه ها و يا کاتالوگهاي ويژه خريد مورد استفاده قرار گيرد».