ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 4 دي 1403
سه شنبه 4 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 25 مهر 1389     |     کد : 10379

شوره سر ؛ راه‌هاي پيشگيري و درمان

شوره سر يا سبوره ، عارضه‌اي است كه در آن پوسته‌هاي سفيد يا خاكستري كوچك در يك قسمت يا تمام سر ديده‌مي‌شود و به حدي در افراد شايع است كه برخي متخصصان آن را امري طبيعي مي‌دانند.

 شوره سر يا سبوره ، عارضه‌اي است كه در آن پوسته‌هاي سفيد يا خاكستري كوچك در يك قسمت يا تمام سر ديده‌مي‌شود و به حدي در افراد شايع است كه برخي متخصصان آن را امري طبيعي مي‌دانند. شوره سر به طور كلي در مردان نسبت به زنان شايع‌تر است و بروز آن هنگام بلوغ بيشتر ديده مي‌شود.
دكتر زهره افتخار جواهري ، متخصص پوست و مو در گفتگو با جام‌جم در اين باره مي‌گويد: در اين عارضه موقع شانه كردن موهاي سر، دانه‌هاي ريز سفيد رنگي روي شانه شخص مي‌ريزد و چنانچه به كف سر و موها نگاه كنيم، اين ذرات سفيد قابل مشاهده است.
به گفته وي نقاط ديگري از بدن غير از سر با شيوع كمتري مي‌توانند مبتلا به شوره شوند اما به طور كلي، موهاي تميز، سالم و داراي تعادل اسيدي اگر خوب نگهداري شوند دچار مشكل شوره سر نمي‌شوند.
وي مي‌گويد: هرچند وجود چند تكه پوسته سفيد رنگ لابه‌لاي موها، امري طبيعي است اما هنگامي كه ميزان اين پوسته‌ها زياد شود، بايستي به عنوان يك بيماري با آن برخورد كنيد.

انواع شوره سر
اين متخصص پوست و مو مي‌گويد: به‌طور معمول شوره سر به دو نوع شوره خشك و چرب تقسيم مي‌شود؛ شوره خشك به صورت پوسته‌هاي سفيد رنگ نرم به نظر رسيده و در آن كف سر دچار خارش زيادي مي‌شود، اما شوره چرب به صورت پوسته‌هاي چسبناك و زرد رنگ به نظر مي‌آيد و در آن پوست سر بوي بدي مي‌دهد و بيشتر در موهاي نوجوانان و جواناني كه پوست كف سرشان چرب است، ديده مي‌شود.

علت بيماري
دكتر جواهري مي‌گويد: اين عارضه معمولا در هواي سرد به دليل پايين بودن رطوبت محيط زندگي و كاهش نور خورشيد، شدت مي‌يابد و با توجه به اين‌كه علت‌هاي مسبب بيماري هميشه برقرار هستند، ممكن است تا پايان عمر ادامه پيدا كند.
وي مي‌افزايد: ثابت شده است اين بيماري تا حدي وابسته به وجود قارچ است، اما از استرس و خستگي، برنامه غذايي ناسالم و كمبود برخي ريزمغذي‌ها همانند روي در بدن، اختلالات هورموني، عفونت‌هاي ناشي از برخي بيماري ها، آسيب‌ها و زخم‌هاي وارد شده به پوست كف سر و استفاده زياد يا نادرست از محصولات آرايشي مي‌توان به عنوان ديگر علل عمده ايجاد شوره سر نام برد.

شامپو
وقتي اسم شوره سر به ميان مي‌آيد، معمولا اين سوال مطرح مي‌شود كه با چه شامپويي مي‌توان به جنگ آن رفت. دكتر جواهري در اين باره مي‌گويد: براي‌ درمان موارد خفيف اين عارضه، شامپوهاي‌ ضدشوره‌ از جمله سلنيوم سولفايد و انواع شامپوهاي پلي‌تار مفيد هستند. در شوره شديد سر (با پوسته ريزي و دلمه) مي‌توان از اسيد ساليسيليك نيز در كرم‌ها با تجويز پزشك استفاده كرد.

پيشگيري
اين متخصص پوست و مو در باره راه‌هاي پيشگيري از شوره سر مي‌گويد: فرد مبتلا به اين عارضه بايد سعي كند از برخورد با محيط‌هاي پراسترس و تنش زا دوري كند، تا آنجا كه ممكن است بايد از خارانيدن پوست سر پرهيز شود، زيرا اين كار باعث ايجاد عفونت مي‌شود. البته برس‌زدن مرتب موها در درمان شوره سر اهميت زيادي دارد، زيرا سبب مي‌شود كه جريان خون سريع‌تر شده و سلول‌ها تغذيه شوند.
به گفته اين پزشك متخصص، برس و شانه بيمار بايستي نرم و حتي‌الامكان از جنس طبيعي باشد و ساير افراد خانواده به هيچ وجه نبايد از آن استفاده كنند، فرد حتما بايد رژيم غذايي خود را اصلاح كند و از خوردن چربي‌هاي حيواني، مصرف بيش از حد شيريني‌ها، شكلات، ‌‌آجيل، ‌غذاهاي سرخ شده و پر ادويه پرهيز كند. همچنين خوردن سبزي‌ها، ميوه‌ها و غذاهايي كه حاوي ويتامين‌هاي A، E، B و پروتئين هستند نيز توصيه مي‌شود.

سعيد كريمي‌
‌جام‌جم


نوشته شده در   يکشنبه 25 مهر 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode