هر يك وعده لبنيات، 25 درصد پروتئين و 30 درصد از كلسيم مورد نياز بدن را تأمين ميكنند بنابراين براي پيشگيري از كاهش ميزان جذب لازم است لبنيات بدون هر گونه افزودني و با فاصله زماني از وعده غذايي استفاده شود.
سلامت نیوز: استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: مصرف لبنيات همراه با خشكبار مانند گردو و بادام باعث ميشود تا فسفر موجود در آن به جذب بيشتر كلسيم كمك كند.
مرتضي مشايخ در گفتوگو با فارس، افزود: نياز افراد بزرگسال و افرادي كه بيشتر از 70 سال دارند،اين است كه حداقل 4 وعده از مواد لبني در روز استفاده كنند.
وي گفت: بهتر است سالمندان شير مصرف كنند زيرا مانع بروز يبوست در اين گروه سني ميشود. يك وعده شير معادل با يك ليوان ماست، دو ليوان دوغ و حدود يك قوطي كبريت يا 45 تا 60 گرم پنير است.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: هر يك وعده لبنيات، 25 درصد پروتئين و 30 درصد از كلسيم مورد نياز بدن را تأمين ميكنند بنابراين براي پيشگيري از كاهش ميزان جذب لازم است لبنيات بدون هر گونه افزودني و با فاصله زماني از وعده غذايي استفاده شود.
مشايخ اضافه كرد: مصرف لبنيات همراه با خشكبار مانند گردو و بادام باعث ميشود تا فسفر موجود در آن به جذب بيشتر كلسيم كمك كند.
وي محصولات تخميرشده مانند ماست را مفيدتر از شير دانشت و افزود: به دليل آن كه پروتئين موجود در ماست به اسيدهاي آمينه كوچكتري تبديل شده است، راحتتر و سريعتر هضم ميشود.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مقدار محتواي كلسيم و پروتئين شير و ماست را يكسان اعلام كرد و افزود: ميكروارگانيسمهاي زنده موجود در ماست مانع از فعاليت باكتريهاي زنده ميشوند و به حفظ سلامت بدن كمك ميكنند.
مشايخ اضافه كرد: از سوي ديگر اسيدي بودن ماست باعث ميشود تا كلسيم به شكل محلول تبديل شود و جذب بهتر و كاملتري داشته باشد. پروتئين موجود در ماست نيز بيشتر از شير قابل جذب است.