جام جم آنلاين: به همت پژوهشگران دانشگاه صنعتي شريف حسگر گاز هيدروژن مبتني بر استفاده از نانوساختارهاي اكسيدي توليد شد.
به گزارش ايرنا ، دكتر اعظم ايرجي زاد ، رئيس پژوهشكده علوم و فناوري نانو دانشگاه صنعتي شريف گفت: گاز هيدروژن به صورت سوخت ، هيچ نوع تركيب كربني و آلاينده وارد محيط زيست نمي كند.
وي با اشاره به اينكه گاز هيدروژن به عنوان سوخت تميز بسيار مورد توجه قرار گرفته است، افزود: هيدروژن ، گازي بدون بو ، طعم و رنگ و با مولكولي بسيار سبك است و قابليت نفوذ بالايي دارد.
ايرجي زاد با تاكيد بر اين كه اين گاز قابليت اشتعال زيادي در بازه غلظت 4 تا 75 درصد در تركيب با هوا دارد ، خاطرنشان كرد: آشكارسازي نشت گاز هيدروژن براي جلوگيري از هر گونه اشتعال در صنايع كشور امري مهم و حياتي است و در اين ميان حسگر ساخته شده نقشي بسيار مهم در آشكارسازي گاز هيدروژن، با استفاده از فناوري نانو دارد.
وي گفت: اين پژوهش با همكاري مشترك دانشكده فيزيك و پژوهشكده نانو دانشگاه صنعتي شريف صورت گرفته و نمونههاي قابل صنعتي شدن با توانايي شناسايي هيدروژن در محدوده 200 تا 10000 ppm طراحي و ساخته شده است.
رئيس پژوهشكده علوم و فناوري نانو افزود: با توجه به نياز جدي صنعت نفت كشور براي تشخيص و آشكارسازي گاز H2S ، فعاليت جهت كسب دانش فني اين نوع حسگرهاي گازي براي تشخيص اين گاز با هدف كاربرد در صنعت نفت آغاز گرديده و نمونههاي اوليه ساخته شده است.