به اعتقاد برخي از كارشناسان صهيونيستي، ملل اروپايي در حال حاضر اسرائيل را رژيمي اشغالگر و غاصب و بياعتنا به صلح ميدانند و اگرچه دولتهاي اروپايي برخلاف خواست ملتهايشان عمل ميكند، اما سرانجام روزي فرا ميرسد كه آنها مجبور ميشوند به خواست و اراده ملتشان احترام بگذارند.
به گزارش فارس، به نقل از پايگاه اطلاعرساني "المشهد الاسرائيلي " در واكنش به مخالفت با سفر يك هيئت صهيونيستي به دليل حضور شهركنشينان صهيونيست در آن توسط يكي از قدرتهاي محلي كشور هلند كارشناسان صهيونيستي تاكيد كردند، رژيم صهيونيستي بايد در انتظار تحريمهاي گستردهتر اروپا باشد.
"شارون وردو " استاد دانشگاه بنگورين در شهر بئر سبع در واكنش به اين اقدام يكي از قدرتهاي محلي هلند در مصاحبه با پايگاه اطلاعرساني "يديعوت آحارونوت " گفت: اسرائيل پس از اين اقدام بايد نگران وضعيت خود در اروپا باشد، چون به نظر ميرسد، شكاف ميان ما و جوامع اروپايي بسيار عميق شده و وضعيت اسرائيل در اروپا بسيار سخت و نگران كننده است و تا زماني كه به اسرائيل به عنوان رژيمي اشغالگر نگريسته شود، نميتوان به مشروعيت يافتن آن در اين كشورها دل بست. "
• از ديد ملل اروپايي اسرائيل، رژيمي اشغالگر و غاصب و بياعتنا به صلح است
وردو افزود: به نظر من فقط به اين موضوع نبايد از بعد سياسي پرداخت، بلكه آنچه بايد براي اسرائيل مهم باشد، ديد ملل اروپايي به آن است كه در حال حاضر آن را رژيمي اشغالگر و غاصب و بياعتنا به صلح ملاحظه ميكنند و اگرچه دولتهاي اروپايي برخلاف خواست و ميل ملتهايشان عمل ميكنند، اما سرانجام روزي فرا ميرسد كه آنها مجبور ميشوند به خواست و اراده ملتشان احترام بگذارند. "
اين گزارش در ادامه ميافزايد: يكي از قدرتهاي محلي هلند هفته گذشته پس از اين كه قرار بود، يك هيئت صهيونيستي به اين كشور سفر كند و مشخص گرديد كه اعضاي هيئت را روساي قدرتهاي محلي شهركهاي صهيونيست نشين تشكيل ميدهند، از پذيرش اين هيئت عذرخواهي كرد و سفر آن را به هلند لغو نمود.
راديو رژيم صهيونيستي در واكنش به اين اقدام گفت: "سفارت هلند بيش از حد لزوم در نام و نشان و سمت افراد تشكيل دهنده هيئت كنكاش نموده و درحالي كه اصلا نياز به اين همه تحقيق و تفحص وجود ندارد. "
قرار بر اين بود كه روساي قدرتهاي محلي و شوراي شهرهاي رژيم صهيونيستي ماه آينده سفري به هلند داشته باشند و با قدرتهاي محلي و روساي شوراهاي شهرهاي هلند ديدار نمايند تا از تجارب آنها در اداره شهرها استفاده كنند، اما پس از اين كه وزارت خارجه هلند اطلاعاتي مبني بر اين كه اعضاي اين هيئت را روساي شهركهاي صهيونيست نشيني چون "هارادار "، "بيت آريه "، "اورانيت "، "افرات " و "كريات اربع " تشكيل ميدهند، سفر اين هيئت را به هلند لغو كرد.
در نامه ارسالي دولت محلي هلند به هيئت صهيونيستي آمده است: "با توجه به اطلاعاتي كه پيرامون اعضاي تشكيلدهنده هيئت بدست آورديم و ملاحظه شد، اكثر آنها را روساي شهركهاي صهيونيست نشين تشكيل ميدهند و از آنجا كه بر سر حضور اين افراد در هيئت توافقي صورت نگرفته بود، بنابراين سفر هيئت فوق به كشور هلند ملغي ميگردد " و در اين ميان حتي تلاشهاي وزارت خارجه رژيم صهيونيستي جهت جلوگيري از لغو اين سفر موثر واقع نشد.
"آرتور ويگرس " معاون مدير كل دولت محلي هلند در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني يديعوت آحارونوت پيرامون لغو اين سفر گفت: "اين تصميم به شكلي مستقل گرفته شد و در اين زمينه دولتهاي محلي در هلند تابع وزارت خارجه يا دولت مركزي نيستند و ما هر تصميمي را كه صلاح بدانيم اتخاذ ميكنيم و همانطور كه ملاحظه كرديد، چون اعضاي تشكيل دهنده هيئت مورد پذيرش ما نبودند، بنابراين از پذيرفتن آنها عذر خواستيم. "
• شكاف عميق ميان اروپا و اسرائيل
اما به اعتقاد وردو لغو اين سفر در بطن خود پيامهاي بسيار گستردهتر و عميقتري دارد و در اين زمينه وي به حكم صادره توسط دادگاه "لوكزامبورگ " اشاره نمود كه ورود محصولات و كالاهاي صهيونيستي را منوط به پرداخت عوارض و مالياتهاي گمركي مينمايد، در حالي بر اساس توافق حاصله ميان رژيم صهيونيستي و اتحاديه اروپا كالاهاي وارداتي اين رژيم به كشورهاي عضو اتحاديه معاف از ماليات ميباشند.
به نظر وردو اتخاذ اين تصميم بيش از آن كه بعد و اهميت اقتصادي داشته باشد، ماهيت و اهميتي سياسي و حقوقي دارد و بيانگر تعميق شكاف ميان اروپا و اسرائيل است.
شارون وردو همچنين معتقد است، اين تصميم لوكرامبورگ اهميت بسزايي دارد، چون بيشك بر تصميمات ديگر كشورهاي اروپايي و از جمله اتحاديه اروپا نيز تاثير خواهد گذاشت و از اين حيث اسرائيل بايد نگران آينده روابط خود با اتحاديه اروپا باشد.
وي تاكيد كرد: "صدور چنين احكامي و احكام مشابه آن بدين معنا است كه اروپا موجوديت اسرائيل در اراضي و زمينهايي خارج از مرزهاي 1967 را به رسميت نميشناسد. "