وقتي از اصول طبخ غذاي مغذي آگاهي داشته باشيد، آماده كردن وعدههاي غذايي سالم كار دشواري نخواهدبود.
به گزارش ايسنا، اسوتيا به اسين، متخصص هندي سلامت و تغذيه در مقالهاي مينويسد: ابتدا منوي غذاي خود را در نظر بگيريد و غذاهايي را سرو كنيد كه بتازگي پخته شدهاند و تا حد امكان از گرم كردن مجدد غذا پرهيز كنيد. گرم كردن غذا ارزش تغذيهاي و همچنين مزه اصلي آن را خراب ميكند.
سطح مواد خوراكي را قبل از قرار دادن درون فريزر با پوشش پلاستيكي بپوشانيد تا طعم و بوي آنها با هم مخلوط نشود.
متخصصان تغذيه توصيه ميكنند كه از پختن زياد سبزيها خودداري كنيد. اين مواد خوراكي هرچه سريعتر پخته شوند كمتر مواد مغذي خود را از دست ميدهند.
سبزيهاي تازه زود ميپزند و نيازي به چاشني هم ندارند. بعلاوه بيشتر سبزيها آغشته به آفتكشها و سمزداها هستند بنابراين بايد براي شستشوي كافي آنها را داخل ظرف پر از پرمنگنات پتاسيم بشوييد و بعد با آب تميز خوب آبكشي كنيد.
سبزيجات داراي برگهاي پهن و سبزرنگ تيره نبايد درون محيط اسيدي مثل آبليمو پخته شوند. براي اينكه سبزيجات را زياد نپزيد، ابتدا آب خالي را جوش بياوريد و بعد سبزي را داخل آب در حال جوشيدن بريزيد و آن را روي شعله كم بگذاريد و به محض پختن از روي اجاق برداريد.
نكته ديگر اينكه پياز نيز سرشار از آنتياكسيدانها و مواد فيتوشيميايي است. اما اشتباه ما در مصرف پياز اين است كه بلافاصله قبل از خوردن آن را خرد ميكنيم. در حالي كه پياز بايد حداقل 10 دقيقه قبل از مصرف، خرد شود تا در اين فاصله آنتيآكسيدانهاي آن فعال شوند.