عضو انجمن جراحان گوش، گلو و بینی ایران، یکی از مشکلات موجود در جامعه را کم اهمیت جلوه دادن گرفتگی صدا عنوان و افزود: متاسفانه بیماران هنگامی به پزشک مراجعه میکنند که بسیاری از روشهای ساده را نمیتوان برای وی انجام داد و مشکلات بسیاری برای بیمار ایجاد میشود.
دکتر سید علیرضا مصباحی جراح و متخصص بیماریهای گوش، گلو، بینی و جراح سر و گردن ، با اشاره به عوامل بسیاری همچون آلودگی هوا که میتواند منجر به گرفتگی صدا شود، گفت: در صورتی که گرفتگی صدا بیش از ۳ هفته به طول بیانجامد، حتما باید حنجره فرد توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی به طور کامل معاینه شود، چرا که گرفتگی صدا به تنهایی میتواند اولین علامت سرطانهای حنجره باشد.
این عضو انجمن راینولوژی ایران در مورد گرفتگی صدا با اشاره به افرادی که به علت انواع و اقسام مشکلات روانی، صدایشان به طور ناگهانی از بین میرود، گفت: با انجام معاینه این عوارض مشخص میشوند. در صورت انجام درمانهای روانی میتوان این مشکلات را برطرف کرد.
وی با اشاره به اینکه مسیر دهنده عصب به طناب صوتی از کنار غده تیروئید میگذرد، ادامه داد: افرادی که دچار برخی بیماریهای خاص غده تیروئید به ویژه آنهایی که تحت عمل جراحی غده تیروئید قرار میگیرند، گروههای پرخطر برای آسیب به طنابهای صوتی هستند.
دکتر مصباحی با اشاره به انواع بیماریهای نورولوژی گفت: افرادی مانند مبتلایان به انواع سکتههای مغزی و بیماران ام اس به علت آسیب طنابهای صوتی ممکن است دچار گرفتگی صدا شوند.
وی همچنین گفت: افرادی که به هر نحوی به ناحیه گردن و حنجره آنها ضربه وارد میشود به علت شکستگی در ناحیه غضروفها، حنجره، التهاب و یا خونریزی در ناحیه مخاط حنجره، میتوانند دچار گرفتگی صدا شوند.
این عضو آکادمی جراحان گوش گلو و بینی آمریکا ادامه داد: معاینه کامل از نظر گوش گلو بینی، مهمترین کار برای بیمارانی است که با گرفتگی صدا مراجعه میکنند چرا که شایعترین علت ایجاد کننده گرفتگی صدا، در این سه ناحیه قرار دارد.
وی با تاکید بر معاینه حنجره افزود: این امر تنها با چوب و چراغ قوه مقدور نیست. روش ساده استفاده از آینههای مخصوص است که اصطلاحا لارنگوسکوپی غیرمستقیم اطلاق میشود و پزشکان عمومی باید این روش را فرا گیرند.