ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 25 آبان 1394     |     کد : 96271

توافق بر سر زمان‌بندي گذار سياسي سوريه در نشست وين

نشست وین - 2 که با محوریت بررسی تحولات سوریه برگزار شده بود، در حالی پایان یافت که شرکت‌کنندگان در این نشست توافق کردند تا شش ماه آینده دولتی موقت در این کشور تشکیل و ۱۸ ماه بعد نیز انتخاباتی برای تشکیل دولت جدید برگزار شود.



نشست وین - 2 که با محوریت بررسی تحولات سوریه برگزار شده بود، در حالی پایان یافت که شرکت‌کنندگان در این نشست توافق کردند تا شش ماه آینده دولتی موقت در این کشور تشکیل و ۱۸ ماه بعد نیز انتخاباتی برای تشکیل دولت جدید برگزار شود.

شبکه الجزیره نیز اعلام کرد که شرکت‌کنندگان توافق کردند دور جدید مذاکرات حدود یک ماه دیگر یعنی قبل از ژانویه برای ارزیابی پیشرفت حاصل شده در زمینه دستیابی به آتش‌بس و آغاز روند سیاسی برگزار شود.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به همراه سرگئی لاوروف، همتای روسی خود و استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه با شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی توافق‌های حاصل شده در این نشست را بیان کردند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: تاکید می‌کنم ما اینجا نیامدیم که اراده جمعی خود را به مردم سوریه تحمیل کنیم اما همچنان اختلافات درباره سرنوشت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: روشن است که ما همچنان درباره این که چه اتفاقی برای بشار اسد می‌افتد، اختلاف نظر داریم اما روی خود روند سیاسی اتکا کرده‌ایم که تحت ریاست سوری‌ها باشد و این گونه هم خواهد بود. باید سوری‌ها با سوری‌ها مذاکره کنند زیرا فقط این کار می‌تواند کمک کند که این فصل وحشتناک خاتمه یابد و ما روی این مسأله اتفاق نظر داریم.کری گفت: متعهد شدیم تمامی تدابیری را که تضمین کننده آتش‌بس باشد، اتخاذ کنیم و این آتش‌بس شامل داعش و جبهه النصره نمی‌شود. وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد، برخی کشورهای شرکت‌کننده می‌گویند بشار اسد برای حضور در مذاکرات جدی اعلام آمادگی کرده است.کری افزود، بنا است تا شش ماه آینده دولتی موقت در سوریه تشکیل و ۱۸ ماه بعد هم انتخاباتی برای تشکیل دولت جدید برگزار شود. وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد، توافق کردیم که باید مذاکرات بین نمایندگان مخالفان و نظام سوریه تحت نظارت سازمان ملل در ابتدای سال آتی میلادی آغاز شود.

همزمان وزیر خارجه روسیه گفت، فرستاده ویژه سازمان ملل مسئول تصمیم‌گیری در این باره شده است که کدام گروه‌های مخالف سوری در مذاکرات نماینده داشته باشند.سرگئی لاوروف تاکید کرد: توافق مشترکی بر سر فهرست های گروه‌های تروریستی‌ که باید با آنها جنگید، حاصل شده و ما از اردن خواستیم در تدوین این فهرست های مربوط به گروه‌های تروریستی ما را کمک کرده و آن را به شورای امنیت بدهد تا آنها را تصویب کند. وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: توافق شد که تمامی تلاش‌های مربوط به کمک‌رسانی انسانی به سوری‌ها و حل مشکلات آوارگان به جریان بیفتد.لاوروف گفت که به استفان دی‌میستورا ابلاغ کرده است تیم دولت سوریه برای مذاکره با مخالفان سوری تشکیل شده و دی‌میستورا به گروه‌های مخالفان سوری برای تشکیل تیم‌های مذاکراتی‌شان کمک خواهد کرد.وزیر خارجه روسیه گفت: بدون تردید همه خواهان پایان خشونت در سوریه در سریعترین زمان ممکن هستند و همه بر آتش‌بس تاکید دارند اما همه گروه‌ها آماده این مساله نیستند. از این رو بر عزم خود برای ادامه تلاش باهدف فراهم‌سازی شرایط به منظور دستیابی به آتش‌بس همگام با پیشبرد روند سیاسی تاکید می‌کنیم.لاوروف گفت: دبیرکل سازمان ملل دو کارمند این سازمان را مسئول تدوین طرح‌های اجرای آتش‌بس در سوریه کرده است. وی ابراز امیدواری کرد که مذاکرات بین گروه‌های سوری ماه آتی میلادی آغاز شود و در عین حال گفت: در آن زمان مستقیماً تلاش برای تشکیل دولت متحد، قانون اساسی جدید و انتخابات را آغاز خواهیم کرد.وی افزود: برخلاف جان کری، معتقدم که داعش ارتباطی به بشار اسد ندارد. حملات پاریس نشان داد و ثابت کرد که چه شما طرفدار و چه مخالف او باشید، داعش گروهی تروریستی است.لاوروف اعلام کرد،‌ دو تاریخ در ارتباط با حل بحران سوریه تعیین شده است؛ از جمله این که دولت وحدت ملی سوریه باید در عرض شش ماه تشکیل شود .وی گفت: ما به برقراری آتش‌بس فوری در سوریه خوشبین هستیم و بر ضرورت فراهم کردن شرایط و مقدمات مناسب برای آن توافق کردیم.

در همین راستا، دی میستورا نیز در این کنفرانس گفت: اقدامات سیاسی در سوریه باید در سریع‌ترین زمان ممکن برای دستیابی به آتش‌بس آغاز شود.وی افزود: دولت سوریه هیأت خود را برای گفتگو با مخالفان تشکیل داده است و سازمان ملل نیز برای نظارت بر مذاکرات بین سوری‌ها آمادگی دارد. ما به محض آن که مخالفان دولت سوریه هیأتی برای مذاکرات تشکیل بدهند، ماموریت خود را آغاز می‌کنیم .وی خاطرنشان کرد: همزمان با آغاز روند سیاسی باید آتش‌بس برقرار شود و این شامل گروه‌های تروریستی نیست.

در چنین شرایطی عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در پایان نشست وین گفت: ریاض از روندی سیاسی در سوریه که منجر به برکناری بشار اسد از قدرت شود، حمایت خواهد کرد و در غیر این صورت، به حمایت خود از مخالفان مسلح سوری برای برکناری اسد ادامه خواهد داد.«خالد بن محمد العطیه» وزیر خارجه قطر نیز که ریاست هیأت این کشور در وین - 2 را بر عهده داشت بار دیگر تاکید کرد که بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه نباید نقشی در آینده این کشور داشته باشد. وزیر خارجه انگلیس نیز تاکید کرد: به رغم پیشرفت‌ها در مذاکرات بین‌المللی وین درخصوص آشتی در سوریه، لندن همچنان با ایفای نقش بشار اسد در آینده این کشور مخالف است.

از طرفی دبیرکل سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد که پنج کشور عضو دائم شورای امنیت متعهد شدند از حق وتو علیه قطعنامه جدیدی که قرار است این شورا درباره تامین امنیت هیات نظارت بین‌المللی در سوریه صادر کند، استفاده نکنند .بان کی مون گفت: شرکت کنندگان در نشست وین درباره سوریه به تفاهم مشترک درباره مسائل اصلی دست یافتند. دبیرکل سازمان ملل که برای شرکت در نشست گروه ۲۰ به ترکیه رفته است، گفت که باید به راه‌حل سیاسی و آتش‌بس در سوریه دست یافت. باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا هم در نشست اقتصادی گروه ۲۰ در ترکیه تصریح کرد که تلاش‌ها برای رسیدن به گذار سیاسی در سوریه و از بین بردن داعش را افزایش می‌دهیم.

موضع سوریه و ایران

وزیر اطلاع رسانی سوریه تاکید کرد: هر توافقی که منافع سوری‌ها را برآورده نکند، الزام‌آور نیست و خواسته مردم پایه و اساس در هر توافقی است. عمران الزعبی خاطرنشان کرد: باید گزینه‌های مردم و خواسته‌های آنها پایه و اساس هر توافقی باشد و هر راه حلی باید تحت نظر مردم و اراده آزاد صورت بگیرد. وی درخصوص کنفرانس وین درباره بحران سوریه گفت: سوریه کشوری است که به تعهدات خود احترام می‌گذارد و منافع خود و مردمش را برآورده خواهد کرد لذا هر توافقی که منافع سوری‌ها را برآورده نسازد، برای سوریه الزام‌آور نیست. الزعبی افزود: گزینه‌های کلیدی مردم سوریه، قابل مناقشه و چانه زنی با دوستان و دشمنان نیست و آنچه سوری‌ها می‌خواهند اجرا خواهد شد، حال ممکن است سوری‌ها خواهان نظام دیکتاتوری یا نظام دموکرات یا حتی پادشاهی باشند.

از سویی معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به نشست وین - 2 درباره سوریه تصریح کرد: تنها مردم سوریه می‌توانند آینده کشور و رئیس جمهوری خود را تعیین کنند. حسین امیرعبداللهیان گفت: نشست وین هفت ساعت به طول انجامید و یک جمع بندی و بیانیه پایانی داشت. وی با بیان اینکه وزرای خارجه برخی کشورها همچنان در پی گنجاندن یک عبارت در بیانیه پایانی برای برکناری بشار اسد از قدرت بودند، گفت: با توجه به اقدامات تروریستی اخیر در بیروت و پاریس، ما تأکید داشتیم این نشست باید پیام روشنی برای تروریست‌ها داشته باشد و برنامه ریزی مناسبی برای مقابله با آنها صورت گیرد. وی افزود: در این نشست جدول زمان بندی برای حل بحران سوریه در نظر گرفته شد مبنی بر آنکه در یک دوره شش ماهه نقشه راه روند سیاسی این کشور تدوین و در یک دوره 18 ماهه اجرا شود. خبر دیگر اینکه «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا وزیر خارجه اش را مأمور کرد که به حملات هوایی این کشور در عراق و سوریه پایان دهد.


نوشته شده در   دوشنبه 25 آبان 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode