ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 29 اسفند 1402
سه شنبه 29 اسفند 1402
 
 
  جستجو در سایت
 
  تاريخچه سازمان

سازمان تبليغات اسلامي از ابتدا تاكنون

 

فكر گسترش و توسعه فرهنگ اسلامي و بسط معارف الهي در صدر اهداف انقلاب قرار داشت كه با استقرار نظام جمهوري اسلامي اين تفكر نهادينه شد و نهاد شوراي عالي تبليغات اسلامي در اوايل تيرماه 1360 به صورت نهادي منسجم و مستقل و وابسته به ولايت فقيه با اراده حضرت امام خميني (ره)؛ به منظور پرداختن به امر تبليغات به وجود آمد.

اين نهاد كه متولد شده از متن انقلاب بوده در گذرگاه هاي حساس و خطير؛ سرشار از بحران و توطئه و تهاجمات مختلف دشمنان اسلام ناب بوده و بزرگاني چون آيات عظام جنتي، مهدي كني و امامي كاشاني و نيز شهيدان گرانقدري چون حجت الاسلام حقاني و ... در اين مسير زحمات فراواني كشيدند.

اين نهاد انقلابي در سير تكاملي خود در 14/1/68 با دست خط مبارك حضرت امام خميني (ره) به سازمان تبليغات اسلامي تغيير نام يافت و آيت الله جنتي از سوي ايشان به رياست اين سازمان برگزيده شد.

پس از ارتحال امام و پايان هشت سال دفاع مقدس، ضرورت گسترش فعاليتهاي فرهنگي و تبليغي دو چندان شد و رهبر آگاه و دلسوز انقلاب اسلامي هر از چندگاهي در ديدار با مبلغان و مسئولان و كارگزاران فرهنگي كشور بر امر تبليغ و استفاده از ابزارهاي نوين تبليغي تاكيد داشتند تا آنكه بالاخره در سال 71 با تشكيل هيأت امناي سازمان تبليغات اسلامي (مركب از : آيت الله جنتي، حجت الاسلام والمسلمين محمدي عراقي، حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي رزم، دكتر افروز، دكتر پورنجاتي، دكتر حداد عادل، حجت الاسلام والمسلمين قرائتي، حجت الاسلام والمسلمين سيدابوالحسن نواب، حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي تسخيري و حجت الاسلام والمسلمين علي اكبر رشاد) سياستهاي تدوين شده پيشنهادي هيئت امنا با جرح و تعديل به تصويب معظم له رسيد كه ايشان آن را تحت عنوان وظايف اساسي سازمان تبليغات اسلامي ابلاغ نمودند.

سازمان تبليغات اسلامي بجز سالهاي اوليه كه به صورت شورايي اداره مي شد تا سال 71 به رياست آيت الله جنتي فعاليت نمود و پس از آن حجت الاسلام والمسلمين محمدي عراقي در تاريخ 11/4/71 به اين سمت منصوب شدند و از سال 1380 هدايت اين مجموعه انقلابي به دست حجت الاسلام والمسلمين دكتر سيدمهدي خاموشي سپرده شد.

سازمان تبليغات اسلامي از ابتدا تاكنون در راه اشاعه فرهنگ غني اسلامي در جامعه از هيچ كوششي فروگزار نكرده است؛ در اين راستا همين بس كه مقام معظم رهبري مي فرمايد : بحمدالله سازمان تبليغات از اول انقلاب تاكنون حقاً و انصافاً خدمات زيادي را ارئه كرده است.

در استان آذربايجان شرقي فعاليتهاي تبليغات اسلامي از بدو پيروزي انقلاب با هدايت حكيمانه آيت الله شهيد قاضي طباطبائي (ره) با توجه به حساسيتهاي موجود در آن زمان از شور و حال خاصي برخوردار بود و از سال 1359 قبل از شكل گيري رسمي سازمان تبليغات اسلامي در قالب دفتر تبليغات امام (مستقر در چهارراه آبرسان تبريز) با همكاري و مساعدت جمعي از علماي تبريز شروع به فعاليت نمود.

در اواخر سال 1359 به محل استقرار كنوني سازمان كه قبل از انقلاب اسلامي به كاخ جوانان شهرت داشت نقل مكان نمود و همراه با صدور فرمان امام خميني (ره) در تاريخ تير ماه 1360 مبني بر تشكيل سازمان تبليغات اسلامي، نام ستاد تبليغات اسلامي شهيد قاضي طباطبائي را به خود گرفت.

اكنون سازمان تبليغات اسلامي با داشتن 14 اداره تبليغات اسلامي و نمايندگي فرهنگي تبليغي در سطح استان توانسته سهم بسزائي در فعاليتهاي فرهنگي، تبليغي و آموزشي داشته باشد.

 

٭  هم اكنون در جاي جاي استان شاهد حضور 128 نفر از روحانيون در قالب طرح هجرت و52 نفر روحانيون مستقر مي باشيم كه تربيت ديني و سلوك عملي و رساندن مفاهيم ديني به مخاطبان را اصل كار خود قرار داده و حداقل به مدت يكسال به انجام اين وظيفه خطير مي پردازند.

 

٭  45 مسجد در روستاهاي استان با مساعدت روحانيون مستقر داراي كتابخانه مي باشند.

 

٭  در سطح استان بيش از 2320 هيئت مذهبي، انجمن اسلامي و كانون فرهنگي در رابطه با اجراي برنامه هاي خود هماهنگ با سازمان در حال فعاليت مي باشند.

 

٭  در مقاطع اصلي اعزام بيش از 1000 نفر در يك نوبت جهت انجام امور تبليغ و نشر دين مبين اسلام به نقاط مختلف استان اعزام مي گردد.

 

٭  از سال 1383 بيش از 9000 نفر از برنامه هاي قرآني اين سازمان در سطوح مختلف بهره مند گرديدند و روز به روز به تعداد اين عزيزان در قالب فعاليت هاي دارالقرآن افزوده مي گردد.

 

تمام اين فعاليتها در حالي صورت گرفته است كه يكايك دست اندركاران و مجريان اين طرحها با كمبودهايي روبرو بودند كه در صورت رفع آنها شاهد گسترده تر شدن تمامي فعاليتها خواهيم بود.

 

در مسير روبه رشد سازمان از بدو تأسيس تاكنون، عزيزاني به عنوان مسئول انجام وظيفه مي كردند كه عبارتند از :

 

حجت الاسلام والمسلمين نجف آقازاده

 

حجت الاسلام والمسلمين هاشم هاشم زاده هريسي

 

حجت الاسلام والمسلمين مرحوم افسري

 

حجت الاسلام والمسلمين هاشم هاشم زاده هريسي

 

حجت الاسلام والمسلمين حسين روحاني نژاد

 

حجت الاسلام والمسلمين ابراهيم بهمني

 

حجت الاسلام والمسلمين حسين روحاني نژاد

 

حجت الاسلام والمسلمين ابراهيم بهمني

 

حجت الاسلام والمسلمين محمود لطيفي

 

حجت الاسلام والمسلمين محمدتقي پورمحمدي

 

حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمدرضا ميرتاج الديني

 

حجت الاسلام والمسلمين يعقوب گلابي ديلمقاني

 

حجت الاسلام و المسلمين علي جديد بناب

 
حجت الاسلام و المسلمين حميد عظيمي سرابي

حجت الاسلام و المسلمين سید شهاب الدین حسینی

حجت الاسلام و المسلمين حسن شعبانی


حجت الاسلام و المسلمين سید محمود حسینی