ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 31 مرداد 1394     |     کد : 92756

رهنمودهای 3 مرجع تقلید برای حوزه سلامت

دکتر سید حسن هاشمی، دیروز جهت دیدار با علمای عظام و شرکت در مراسم روز پزشک، به قم سفر کرد و با آیات‌ عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و موسوی اردبیلی دیدار کرد...

در دیدار با وزیر بهداشت و درمان بیان فرمودند
رهنمودهای 3 مرجع تقلید برای حوزه سلامت

دکتر سید حسن هاشمی، دیروز جهت دیدار با علمای عظام و شرکت در مراسم روز پزشک، به قم سفر کرد و با آیات‌ عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و موسوی اردبیلی دیدار کرد
* آیت الله مکارم شیرازی:
ما صادرکننده علم پزشکی
به غرب هستیم
وی افزود: وزارت بهداشت و درمان باید یک اعتماد کامل ایجاد کند که مردم برای درمان بیماری، راهی خارج از کشور نشوند، زیرا علاوه بر این که هزینه زیادی دارد، اعتراف به ضعف علوم پزشکی هم دارد و ضعف ایران را در حوزه علوم پزشکی نشان می‌دهد، بنابراین باید تسهیل خدمات صورت بگیرد.  
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که تاریخ علوم مختلف و بویژه تاریخ علم پزشکی از نظر اسلام مورد بررسی قرار بگیرد، اظهار داشت: ما صادرکننده علم پزشکی به غرب هستیم، بنابراین تاریخ پزشکی در اسلام باید در دانشگاهها تدریس شود.
آیت الله مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان دیروز (30 مرداد) در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: من شمارا از مردان موفق می‌دانم و این توفیق شما به خاطر خلوص نیت شما بوده است و در آستانه هفته دولت امید است موفقیت‌های بیشتری رونمائی شود.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: سلامت جامعه حرف اول را در تمام فعالیت‌های اجتماعی می‌زند، سلامتی زمینه پیشرفت علم و تکنولوژی را در همه حوزه‌ها فراهم می‌کند.
مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: خدمات اجتماعی شما خدمات کلیدی در جامعه است و در این دو سال پیشرفت‌های بی نظیری در علوم پزشکی کشور رخ داده است.
وی تأکید کرد: خدمات پزشکی در جامعه باید به سمتی پیش رود که مردم به جز بیماری، رنج دیگری نداشته باشند.
آیت الله مکارم شیرازی یادآور شد: امروز دولت در شرایط مالی بحرانی به سر می‌برد و کشور نیز در تحریم است، اما با این حال باید تلاش خود را در ایجاد خدمات رسانی بهتر داشته باشیم. مرجع تقلید شیعیان بیان داشت: یکی از مسائلی که باعث مهاجرت روستائیان به شهر می‌شود، مسأله درمان است و در شرایط بحرانی از روستا ها به شهر می‌آیند، بنابراین باید به گونه ای باشد که خیال روستائیان در این خصوص، راحت باشد.
وی افزود: وزارت بهداشت و درمان باید یک اعتماد کامل ایجاد کند که مردم برای درمان بیماری، راهی خارج از کشور نشوند، زیرا علاوه بر این که هزینه زیادی دارد، اعتراف به ضعف علوم پزشکی هم دارد و ضعف ایران را در حوزه علوم پزشکی نشان می‌دهد، بنابراین باید تسهیل خدمات صورت بگیرد.  
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: بالا بردن سطح اخلاق پزشکی کمتر از خود کارهای درمانی پزشکی نیست و بخش مهمی از درمان، اخلاق پزشکان و به خصوص پرستاران در حوزه مراقبت از بیمار است.
مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: بخشی از پزشکی ما به پرستاران بر می‌گردد، عمل جراحی از یک طرف و خدمات مراقبت بیمار از طرف دیگر و همه مجموعه‌های مرتبط با علوم پزشکی باید اصلاح شود.  
وی عنوان کرد: در بیمارستان ها توصیه می‌شود که مشاوران مذهبی حضور داشته باشند، این مسأله به طور یقین بر بیماران تأثیر خواهد داشت و سبب می‌شود که پیوند و ارتباط مردم با دین بیشتر شود.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که استان قم، هر سال بیش از 20 میلیون میهمان و زائر دارد، گفت: استان قم باید از نظر علوم پزشکی مجهز باشد، همچنین درمانگاه جمکران در مکان مناسبی تأسیس شده است و باید از نظر خدمات رسانی کامل باشد.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به این که تاریخ علوم مختلف و به ویژه تاریخ علم پزشکی از نظر اسلام مورد بررسی قرار بگیرد، اظهار داشت: کتاب‌های پزشکی ابن سینا به مدت سیصد سال در مراکز علمی تدریس می‌شده است، بنابراین سعی شود که در دانشکده‌های علوم پزشکی، سوابق و تاریخ پزشکی در اسلام تدریس شود،  
وی با بیان این که ما صادرکنندگان علم پزشکی به غرب هستیم، تصریح کرد: سوابق پزشکان مسلمان به خصوص پزشکان مسلمان ایرانی باعث افزایش اعتماد به نفس در جامعه پزشکی می‌شود و بدین وسیله، دانشمندان علوم پزشکی تلاش خود را در کشفیات پزشکی می‌کنند.
آیت الله مکارم شیرازی در پایان اظهار داشت: امام علی ع می‌فرماید: «بیماری چند مزیت دارد، بیمار همواره به یاد خداست، گناهان بیمار پاک می‌شود و دیگر این که دعای بیمار مستجاب می‌شود».
* وزیر بهداشت:
راه‌اندازی بیمارستان جامع زنان در تهران و استان‌ها
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پزشکان را سرمایه‌هائی اجتماعی دانست و گفت: احترام پزشکان و حفظ حرمت آنها لازم است زیرا اعتماد و احترام به طبیب، بخشی از درمان است.
دکتر سید حسن هاشمی در سفر به قم جهت دیدار با علمای عظام و شرکت در مراسم روز پزشک، در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه جامعه پزشکی نیازمند موعظه، تشویق و ترغیب از سوی علماست اظهار کرد: معتقدیم جامعه پزشکی ایران در طول دوران انقلاب، دفاع مقدس تا امروز در کنار ملت بوده و خدمات بسیار ارزشمندی انجام داده است.
وی افزود: پزشکان ایرانی از دورترین نقاط مرزی تا بهترین مراکز علمی دنیا فعالیت دارند و البته گاهی از تریبون‌های رسمی مورد بی مهری قرار می‌گیرند.
وزیر بهداشت، پزشکان را سرمایه‌هائی اجتماعی دانست و گفت: احترام پزشکان و حفظ حرمت آنها لازم است زیرا اعتماد و احترام به طبیب، بخشی از درمان است و هرگونه اقدامی چه از سوی تریبون‌هائی عمومی یا پزشکان به سلامت عمومی لطمه وارد می‌کند.
وی ادامه داد: طی دو سال اخیر در بخش خدمات عمومی اقدامات خوبی صورت گرفته و دولت انصافا فعالیت‌های مناسبی داشته البته امیدواریم با تغییر مسئولان، این روند تداوم داشته باشد.
هاشمی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که دولت و مجلس در حوزه درمان تصمیماتی را اخذ و اجرائی کنند که بیماران جز رنج بیماری مسئله دیگری نداشته باشند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه طی سال‌های اخیر، اقدامات عمرانی زیادی صورت گرفته ولی در زمینه ساخت مراکز درمانی اقدام ویژه‌ای صورت نگرفته است گفت: تنها سه درصد بودجه عمرانی کشور به ساخت و ساز بیمارستان اختصاص یافته و نشان می‌دهد که این مسئله مورد بی مهری قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه برخی بیمارستان‌های کشور دارای قدمت 70 ساله هستند عنوان کرد: البته در برخی شهرها از جمله قم خبرهای خوبی در این زمینه داریم و امیدواریم تا پایان دولت یازدهم حداقل دو هزار تخت به بیمارستان‌های قم افزوده شود زیرا شیعیان از سراسر جهان در این شهر زندگی می‌کنند و باید خدمات بهتری را دریافت کنند.
هاشمی در خاتمه با بیان اینکه قیمت تمام شده خدمات در حوزه درمان هنوز از سوی دولت مشخص نشده است گفت: در بسیاری از زمینه‌ها این امر صورت گرفته و چنانچه در حوزه بهداشت و درمان هم اجرائی شود می‌توان برخی مشکلات را حل کرد.
* آیت‌الله صافی گلپایگانی:
اصرار جدی بر تداوم فعالیت‌های وزارت بهداشت داریم
آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید گفت: اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش جمعیت از نظر کمی و کیفی ارزشمند و قابل قدردانی است.
این مرجع تقلید در دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با وی، با بیان اینکه امیدواریم این نوع خدمات ماندگار باشند، اظهار کرد: مردم قدردان زحمات پزشکان هستند و من هر چه از مردم شنیده‌ام ابراز رضایت از وزیر بهداشت و حوزه تحت امر این وزارتخانه بوده است.
وی افزود: مقصد و نیت شما در مسیر فرزندآوری و سلامت خانواده موجب خوشحالی است؛ این را بدانید که اسلام مجموعه کاملی از دستورات برای سلامت جامعه و خانواده دارد و می‌توان از آنها بهره گرفت.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش جمعیت موجب رضایت خداوند و امام زمان(عج) است.
آیت ‌الله صافی گلپایگانی با بیان اینکه اصرار جدی بر تداوم فعالیت‌های وزارت بهداشت داریم گفت: وزارت بهداشت همچنین باید به مسائل بهداشتی و درمانی زنان اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.
* راه‌اندازی بیمارستان جامع زنان در تهران و استان‌ها
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز گفت: بیمارستان جامع زنان ابتدا در تهران و سپس در سراسر کشور راه‌اندازی خواهد شد.
وی اظهار کرد: در آستانه هفته دولت، به اتفاق معاونان وزارت بهداشت و رئیس سازمان نظام پزشکی کشور به خدمت مراجع تقلید رسیده‌ایم و خوشحالیم از اینکه شما نیز در خانواده خود پزشکان متخصصی دارید که این امر درک مسائل و مشکلات جامعه پزشکی را برای شما آسان‌تر کرده است.
وی افزود: با توجه به توصیه‌ها و فرمایشات قبلی شما، تلاش می‌کنیم بیمارستان جامع زنان را ابتدا در تهران و سپس در مراکز استان‌ها راه‌اندازی کنیم به نحوی که صفر تا صد آن از کادر خانم استفاده کند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بیمارستان جامع زنان به گونه‌ای خواهد بود که از بدو ورود تا انتها توسط کادر زنان در خدمت بیماران باشد.
* آیت‌الله موسوی اردبیلی:
برخی از مردم هنوز درمان در خارج از کشور را ترجیح می‌دهند
آیت‌الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع عظام تقلید گفت: اقدامات بسیاری توسط وزارت بهداشت انجام شده، به طوری که مردم امیدوار شده‌اند ولی باید باز هم کار بیشتری انجام شود.
این مرجع تقلید دیروز جمعه در دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: از وقتی شما آمدید متوجه شدیم اقدامات وزارت بهداشت جدی‌تر شده است.
وی افزود: البته هنوز اقدامات صد درصدی صورت نگرفته و مشکلاتی وجود دارد که باید در روند بهبود شرایط گام برداشت.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه وزارت بهداشت باید اقدامات خود را از باب اعتقادات دینی انجام دهد گفت: جامعه خدمات وزارت بهداشت را می‌بیند و اجر شما با خداوند است.
آیت الله موسوی اردبیلی با تأکید بر بهسازی و ترمیم بیمارستان‌هائی که نیاز به بازسازی دارند تصریح کرد: برخی از مردم هنوز درمان در خارج از کشور را ترجیح می‌دهند بنابراین باید اقدامی بشود که این فرهنگ تغییر کند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در زمینه فرزندآوری هم مشکلاتی اعم از اقتصادی و غیر آن وجود دارد گفت: با گفتن و شنیدن کاری از پیش نمی‌رود و باید اقدامات اساسی انجام داد زیرا برخی کارگران و دیگر اقشار با درآمدهائی که دارند نمی‌توانند چندان نسبت به فرزندآوری اقدام کنند زیرا میان وضعیت اقتصادی و فرزندآوری تناقض وجود دارد.
وی به مشکلات مربوط به بیمه‌ها اشاره کرد و افزود: برخی بیمه‌ها مشکلاتی برای مردم ایجاد می‌کنند و بیشتر کار تجاری انجام می دهند که باید به این موضوع رسیدگی شود.




نوشته شده در   شنبه 31 مرداد 1394  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode