ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 13 شهريور 1403
سه شنبه 13 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 12 آبان 1392     |     کد : 62069

امروز بعد از ظهر، نماز آیات واجب می‌شود

بعد از ظهر امروز یکشنبه 12 آبان ماه خورشیدگرفتگی جزئی واقع می‌شود و در مناطق غربی و مرکزی کشور قابل رؤیت است.

بعد از ظهر امروز یکشنبه 12 آبان ماه خورشیدگرفتگی جزئی واقع می‌شود و در مناطق غربی و مرکزی کشور قابل رؤیت است.
لذا؛ باتوجه به اینکه از وقتى که خورشید یا ماه شروع به گرفتن مى کند، انسان باید نماز آیات را بخواند و نباید به تأخیر بیندازد که شروع به بازشدن بکند.
و نیز باتوجه به اینکه کسوف و خسوف ناقص نیز موجب واجب شدن نماز آیات مى شود، ابتدا برخی از مسائل مهم نماز آیات را یادآوری می‌کنیم. و سپس جزئیات این کسوف را به نقل از مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران می‌خوانید.
* نماز آیات به 2 صورت خوانده می شود
نماز آیات دو رکعت است که هر رکعت آن پنج رکوع و دو سجده دارد و به یکی از صورت زیر خوانده می‌شود:
* صورت اول:
نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد و انسان بعد از نیت، باید تکبیر گفته و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد، دوباره یک حمد و یک سوره بخواند باز به رکوع رود تا پنج مرتبه و بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوم را هم مثل رکعت اوّل به جا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.
* صورت دوم:
در نماز آیات ممکن است انسان بعد از نیت و تکبیر و خواندن حمد، آیه‌هاى یک سوره را پنج قسمت کند و یک آیه یا بیشتر از آن را بخواند و به رکوع رود و سر بردارد و بدون این که حمد بخواند، قسمت دوم از همان سوره را بخواند و به رکوع رود و همین طور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید، مثلاً به قصد سوره توحید، «بِسْمِ اللّه الرَّحْمنِ الرَّحیم» بگوید و به رکوع رود، بعد بایستد و بگوید: «قُلْ هُوَ اللّه اَحَدٌ» دوباره به رکوع رود و بعد از رکوع بایستد و بگوید: «اَللّه الصَّمَدُ» باز به رکوع رود و بایستد و بگوید: «لَمْ یَلِدْ و لَمْ یوُلَدْ» و به رکوع برود و باز هم سر بردارد و بگوید: «وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوا اَحَد» و بعد از آن به رکوع پنجم رود و بعد از سر برداشتن، دو سجده کند و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد و بعد از دو سجده دوم تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
* چند نکته ضروری در نماز آیات
* «نکنه 1»:
اگر در یک رکعت از نماز آیات، پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند مانعى ندارد.
* «نکنه 2»:
چیزهایى که در نماز یومیه واجب و مستحب است، در نماز آیات هم واجب و مستحب مى باشد ولى در نماز آیات مستحب است به جاى اذان و اقامه سه مرتبه به قصد امید ثواب بگویند : « اَلصَّلاة » ، و مستحب است نماز آیات را به جماعت بخوانند و در این صورت مثل نمازهاى یومیه قرائت‌هاى نماز را امام مى خواند و مستحب است قرائت این نماز را، حتى در آفتاب گرفتگى بلند بخوانند.
* «نکنه 3»:
هریک از رکوع‌هاى نماز آیات رکن است که اگر عمدا یا اشتباها کم یا زیاد شود نماز باطل است، و اگر در نماز آیات شک کند که چند رکعت خوانده و فکرش به جایى نرسد، نمازش باطل است.
* «نکنه 4»:
اگر شک کند که در رکوع آخر رکعت اول است یا در رکوع اول رکعت دوم و فکرش به جایى نرسد، نماز باطل است، ولى اگر مثلاً شک کند که چهار رکوع کرده یا پنج رکوع، چنانچه هنوز به سجده نرفته باید رکوعى را که شک دارد بجا آورده یا نه ، بجا آورد و اگر به سجده رفته به شک خود اعتنا نکند.
* «نکنه 5»:
مستحب است پیش از رکوع دوم، چهارم، ششم، هشتم و دهم قنوت بخواند و اگر فقط یک قنوت پیش از رکوع دهم و یا دو قنوت پیش از رکوع پنجم و دهم بخواند کافى است.
* مشاهده گرفتگی در تهران
در تهران، گرفتگی در ساعت 16 و 50 دقیقه شروع می‌شود و در حالی که خورشیدگرفتگی هنوز به حداکثر خود نرسیده است، خورشید غروب می‌کند.
در شهرهای زاهدان، کرمان، گرگان، مشهد، بجنورد و بیرجند این خورشیدگرفتگی قابل مشاهده نیست؛ همچنین در بندرعباس، سمنان، ساری و یزد نیز خورشیدگرفتگی با چشم مسلح قابل تشخیص بوده اما با چشم غیر مسلح دشوار است.
توجه به این نکته نیز لازم است که مشاهده خورشیدگرفتگی به صورت مستقیم و بدون استفاده از وسایل جانبی به بینایی آسیب می‌رساند.
* جزئیات خورشیدگرفتگی امروز
مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران جزئیات خورشیدگرفتگی جزئی امروز یکشنبه 12 آبان ماه را منتشر کرد.
این گرفتگی در بخش‌هایی از مسیر سایه به صورت حلقوی و در بخش‌های دیگر به صورت کلی مشاهده می‌شود .
مسیر این گرفتگی از جنوب شرقی آمریکا شروع و از اقیانوس اطلس و از کشورهای گابن، کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو (زئیر)، اوگاندا، کنیا و اتیوپی می‌گذرد و در سومالی به پایان می‌رسد.
همچنین در بخش‌هایی از شرق و جنوب شرق آمریکای شمالی، شمال آمریکای جنوبی، جنوب اروپا، تمام آفریقا (غیر از جنوب آفریقای جنوبی) و بخشی از غرب آسیا به صورت جزئی رؤیت می‌شود .
بیشینه گرفت در نقطه‌ای از اقیانوس اطلس واقع در جنوب غرب کشور لیبریا و به مدت یک دقیقه و 39 ثانیه رخ می‌دهد.
در ایران، گرفتگی تنها در مناطق غربی و مرکزی کشور ، به صورت جزئی قابل رؤیت است که زمان رؤیت شروع گرفتگی در آنها متفاوت است.
در تمام پهنه ایران، در حالی که خورشیدگرفتگی هنوز کامل نشده است، خورشید غروب می‌کند.


نوشته شده در   يکشنبه 12 آبان 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode